וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

כוננות סופה: צלי בבישול ארוך

אבי לוי

11.12.2013 / 10:47

סיר גדול, נתח בשר עממי, ארטישוק ירושלמי וסבלנות, זה כל מה שצריך בשביל תבשיל צלי בשר מענג. המאסטר שף אבי לוי מעמיד סירים ומתכונן לסופה

נתח מספר 5 - צלי כתף, המכונה גם פולייקה הוא מהנתחים המוכרים והנפוצים ביותר ונחשב לנתח עממי, בשל היותו זול ונגיש יחסית. סיר גדול, נתח צלי יפה וסבלנות ינפיקו לכם תבשיל מענג לארוחת ערב שישי או צהריי שבת חורפיים. התבשיל שלפניכם הוא מסוג התבשילים שככל שיתבשל יותר זמן על הכיריים כך יקבל הבשר טעמים מופלאים. כל עוד מתבשל הצלי על להבה נמוכה, אין חשש שייחרך או יישרף. אני הכי אוהב לבשלו כל הלילה על פתיליה ולהגיש אותו ככה פשוט בצלחת שבה חתיכת בשר נימוח ועליה ארטישוק ירושלמי כשבצד סלט ירוק של פטרוזיליה, כוסברה, רוקט, עירית ונבטים.

צלי בבישול ארוך של אבי לוי. מגד גוזני
תבשיל בבישול ארוך/מגד גוזני

חומרים:

נתח של צלי כתף מספר 5
6 בצלים גדולים חתוכים לרצועות
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף
1/2 כוס שמן זית
1 כף של מלח גס או אטלנטי
1/2 כף פלפל גרוס
1כפית שאטה חריפה
1/2 כפית כורכום
8 עגבניות מגורדות


אופן ההכנה :

1. בסיר לא עמוק, מחממים 3 כפות שמן זית. מוסיפים את נתח הצלי, "סוגרים" אותו משני הצדדים ומעבירים לצלחת.

2. מוסיפים את יתרת שמן הזית ומתחילים בטיגון הבצל עד להזהבה.

3. מנמיכים את הלהבה. מוסיפים את הארטישוק הירושלמי ומערבבים היטב יחד עם הבצל.

4. מתבלים ומערבבים היטב.

5. מוסיפים את נתחי הבשר ומכסים. מנמיכים את הלהבה לנמוכה ומבשלים כשעתיים וחצי על חום נמוך ביותר (כך שגם מבלי להוסיף נוזלים, הנתח לא יתייבש או יישרף).

6. בתום הבישול מוציאים את הנתח מהתבשיל ומקררים. בינתיים, מוסיפים את העגבניות המגורדות לסיר עם הבצל והארטישוקים.

7. לאחר שנתח הבשר הצטנן, פורסים אותו לקוביות או פרוסות.

8. מחזירים את נתחי הבשר לסיר ומבשלים למשך לפחות שעה נוספות על להבה נמוכה.

9. להגשה: מניחים על צלחת מהבצלים שספגו את הנוזלים טעמי הבשר ועליהם נתח מהצלי ועליו ארטישוק ירושלמי.


אוכל טריפוליטאי: טבחה בסלק
חמין פתיתים ועוף בקלי קלות
קדירות בשרים במיוחד לחורף

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    1
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully