וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הכי קול שיש: מרקים קרים

14.8.2014 / 11:41

בזמן שרב קייצי מרק חם לא מתקבל על הדעת. השף עמוס שיאון ממסעדת הלנה בנמל מציע לשנות גישה ולהכין ארוחת מרקים קרים שיעזרו במלאכת הצינון

מרקים קרים של הלנה בנמל. נמרוד סונדרס
מרק יוגורט עם חיטה ירוקה וזרעי עגבניות/נמרוד סונדרס

מרק יוגורט עם חיטה ירוקה וזרעי עגבניות

מצרכים ל-4 מנות:

לחיטה הירוקה:
1 כוס חיטה ירוקה
כוס וחצי מים
1 גזר חתוך לקוביות
1 שורש סלרי חתוך לקוביות
1 שורש פטרוזיליה
1 כוכב אניס
2 תרמילי הל
1 בצל חתוך לקוביות
2 כפות שמן זית
1 כפית מלח

מרק:
2 כוסות יוגורט כבשים
1 כוס ציר עוף/ירקות קר
מיץ מחצי לימון
מלח
פלפל
2 עגבניות חתוכות לחצאים


אופן ההכנה:
1. מטגנים את הירקות בשמן זית יחד עם התבלינים לכדי הזהבה. מוסיפים את החיטה ומטגנים אותה מעט. מוסיפים כוס וחצי מים רותחים. מנמיכים את הלהבה. מכסים ומבשלים 17 דקות על להבה נמוכה

2. למרק: מערבבים היטב את כוס היוגורט עם ציר העוף/ירקות .

3. מוסיפים מיץ מחצי לימון. מתבלים במלח ופלפל

4. עורמים חיטה במרכז. סוחטים מעל כל מנה חצי עגבניה ומזלפים שמן זית.

מרקים קרים של הלנה בנמל. נמרוד סונדרס
מרק יוגורט טרגון ומלון כתום/נמרוד סונדרס

מרק יוגורט טרגון ומלון כתום

מצרכים ל-6 מנות:

1 ליטר יוגורט כבשים
1 צרור טרגון
2 כפות דבש
חצי צ?ילי חריף
כף דבש

לקישוט:
1מלון כתום חתוך לקוביות
כף שקדים קלויים
שמן זית


אופן ההכנה:

1. מעבדים במעבד מזון את כל המרכיבים למעט המלון והשקדים.

2. מצננים היטב ומגישים מקשטים בקוביות מלון ,שקדים וזילוף של שמן זית

sheen-shitof

עוד בוואלה!

מיקום אסטרטגי, נוף מרהיב ודירות מפוארות: השכונה המסקרנת שנבנית במרכז

בשיתוף אאורה נדל"ן
מרקים קרים של הלנה בנמל. נמרוד סונדרס
גספאצ'ו אנדלוסי עם שרימפס חם בקדאיף/נמרוד סונדרס

גספאצ'ו אנדלוסי עם שרימפס חם בקדאיף

מצרכים ל-2 מנות:
4 עגבניות בשלות מאוד
2 גבעולי סלרי
מלפפון אחד
פלפל אדום אחד
צרור פטרוזיליה
2 שיני שום
2 פרוסות לחם מושרה במים, ללא החלק הקשה


4 כפות חומץ שרי
חצי כוס שמן זית
4 קוביות קרח
מלח

לשרימפס
4 יחידות שרימפס גדולים מקולפים ומנוקים, עם הראש והזנב
חופן אטריות קדאיף
50 גר' חמאה מומסת


אופן ההכנה:
1. חותכים גס את העגבניות, הסלרי, המלפפון, הפלפל, פטרוזיליה, שום ולחם ומעבירים למעבד מזון .

2. מוסיפים בהדרגה תוך כדי פעילות המעבד: חומץ שרי, שמן זית וקוביות קרחץ.

3. טועמים ומתקנים תיבול במלח. שומרים במקרר עד להגשה

4. מרטיבים את אטריות הקדאיף בחמאה ומלפפים סביב כל שרימפ כך שהראש והזנב נשארים חשופים.

5. מעבירים לתבנית עם נייר אפיה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל -180 מעלות בערך 3-5 דקות עד שהאטריות מזהיבות . מגישים מיד על המרק הצונן .


מרק כרובית ושורש סלרי קר
מתכון למרק סלק קר
מתכונים למרקי עגבניות קרים

  • עוד באותו נושא:
  • מרקים

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    2
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully