וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לא צריך צלחת

אורן גולדפינגר

26.9.2010 / 8:20

אורן גולדפינגר נזכר בסוכות של ילדותו ומנסה להכין גם השנה מתכונים שלא תצטרכו לחלק בשבילם צלחות

חג סוכות תמיד מחזיר אותי לילדות, ולהתרגשות שבהכנת הסוכה. האבות בבניין היו מקימים את הסוכה ומחברים תאורה, ואנחנו ילדי הבניין השקענו בקישוטים, הבאנו שק"שים ושמיכות, טייפ, קלטות, משחקים, ואוכל. הרבה אוכל. פשוט גרנו בסוכה במשך כל החג כי אווירת הקמפינג, השירים, המשחקים, עשו לכולם רק טוב. בעצם, אני כבר מחכה לתקופה שהילד יהיה גדול שנוכל לבנות סוכה ולחדש את המסורת הזו.

במשך החג האמהות עבדו וטרחו על הכנת מאכלים שאפשר לאכול בסוכה, מאכלים קלים שלא צריך סכו"ם ואפשר לאכול גם בידיים. כאשר עמלתי על הכנת הטור, חשבתי לעצמי איזה אוכל אפשר להכין שניתן להכין ולאכול בקלות, וכמעט ולא מצריך סכו"ם (מלבד הסלט, שאותו אפשר לאכול ישר מהקערה), ואיך אפשר לשלב בו את שבעת המינים. בחרתי במאפינס זיתים ובזיליקום, סלט עם רימון וענבים (גפן), עוגיות שיבולת שועל וחיטה. לצורך הכנת הסלט חיפשתי גרעיני שעורה, אך לא מצאתי, לכן השתמשתי בכוסמין. אפשר גם להשתמש בגרעיני חיטה מלאה.

מאפינס זיתים ובזיליקום. דנה מאירזון
מאפינס זיתים ובזיליקום/דנה מאירזון

מאפינס זיתים ובזיליקום

חומרים:
1/2 1 כוסות קמח מלא
2 כפות קמח טפיוקה
1/4 כוס נבט חיטה
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית מלח

1/3 כוס שמן חמניות
2 כפות שמן זית
30 גרם טופו
2 כפות רסק עגבניות
10 זיתי קלמטה
חופן עלי בזיליקום
1 כוס מים

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. קוצצים את הבזיליקום ואת הזיתים.

3. מנפים לקערה קמח מלא, קמח טפיוקה ואבקת אפיה, מוסיפים נבט חיטה ומלח ומערבבים.

4. בבלנדר טוחנים את השמנים והטופו עד לקבלת עיסה אחידה, מוסיפים את רסק העגבניות, הזיתים, הבזיליקום והמים ומערבבים.

5. מעבירים את התערובת היבשה לרטובה ומאחדים במינימום ערבוב, עד לקבלת עיסה אחידה. אם יש גושים הם ייעלמו באפיה.

6. משמנים תבנית שקעים וממלאים את השקעים עד למעלה, אופים במשך 20-25 דקות בשליש התחתון של התנור. נועצים קיסם והוא אמור לצאת יבש עם מעט פירורים לחים עליו.

לביבות בצל ותפוח אדמה. דנה מאירזון
לביבות בצל ותפוח אדמה/דנה מאירזון

לביבות בצל ותפו"א

חומרים:
6 בצלים, לבן וסגול
4 תפו"א
מלח
פלפל
שמן זית

אופן ההכנה:
1. מקלפים את הבצל ואת תפוח האדמה, קוצצים את הבצל ואת תפוח האדמה חותכים לקוביות.

2. מטגנים את הבצל במעט שמן זית, מתבלים במלח ופלפל, עד להזהבה.

3. מבשלים את תפוח האדמה במים עד לריכוך.

4. מועכים את תפוח האדמה למחית, מוסיפים את הבצל, מתבלים לפי הצורך.

5. יוצרים לביבות ומטגנים או אופים בחום של 200 מעלות למשך 10 דקות.

סלט גרעיני כוסמין עם ענבים ורימון. דנה מאירזון
סלט גרעיני כוסמין עם ענבים ורימון/דנה מאירזון

סלט גרעיני כוסמין עם ענבים ורימון

חומרים:
כוס גרעיני כוסמין שהושרו במשך 12 שעות
1/4 אשכול ענבים
1 רימון
חופן פטרוזיליה
שמן זית
1 כף רכז רימונים
מלח
פלפל

אופן ההכנה:
1. מבשלים את גרעיני הכוסמין בהרבה מים עם מלח, עד לדרגת אל דנטה, מסננים.

2. חותכים את הענבים, מגרענים את הרימון, קוצצים את הפטרוזיליה.

3. מערבבים את חומרי הסלט, מתבלים בשן זית, מלח, פלפל ורכז הרימונים.

אפשר להוסיף לסלט פירות יבשים, אגוזים או זרעים.

עוגיות קוואקר שוקולד. דנה מאירזון
עוגיות קוואקר שוקולד/דנה מאירזון

עוגיות שיבולת שועל עם שוקולד ואגוזים

חומרים:
3/4 1 כוסות שיבולת שועל גסה (אפשר להמיר 1/2 כוס שיבולת שועל בנבט חיטה)
1 כוס קמח מלא
1/2 כפית אבקת אפיה
1/4 כפית מלח
1/4 כוס אגוזים (מלך/ברזיל/קשיו)
50 גרם שוקולד מריר
2 כפות קוקוס טחון
2 כפות שומשום מלא
2 כפות פשתן טחון עם 1/4 כוס מים .(במקום ביצה)
1/3 כוס שמן חמניות
1/3 כוס סוכר חום

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מנפים קמח לקערה, מוסיפים שיבולת שועל, אבקת אפיה, מלח, קוקוס, שומשום ומערבבים.

3. קוצצים את האגוזים והשוקולד ומוסיפים לתערובת.

4. טוחנים בבלנדר את הפשתן והמים, מוסיפים לתערובת שמן וסוכר ומערבבים.

5. מוזגים את התערובת היבשה לרטובה, ובעזרת כף מאחדים את התערובות (יש להמנע מערבוב יתר).

6. יוצרים עוגיות, או משטחים את התערובת בתבנית ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה.

7. אופים במשך 20 דקות, מוציאים מהתנור ומצננים.

8. שומרים בכלי אטום.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    2
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully