וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

כיסים חגיגיים: בורקיטס לשבועות

ממש פשוט לאפות בורקיטס ולהחביא שם, בכיסי הבצק הפריך, את הגבינה לשבועות. אורלי פלאי-ברונשטיין מלמדת איך מכינים אותם בפחות משעה

לא ברור מתי הפך חג השבועות לחגיגה של גבינות, אבל אם תשאלו אותי, תנו לירקות לדבר על השולחן שלכם. הצבעוניות שלהם תעשה לכם חגיגה בעיניים. הגבינה, מצידה, יכולה להסתתר בתוך כיס של בצק פריך וטעים במיוחד.

בורקיטס גבינה. נמרוד סונדרס
בורקיטס/נמרוד סונדרס

בורקיטס

חומרים ל-25 יחידות:

לבצק:
1/2 קילו (31/2 כוסות ועוד כף) קמח
240 מ"ל (1 כוס) שמן
120 מ"ל (1/2 כוס) מים
1/2 כפית מלח
למלית:
250 גרם גבינה בולגרית (אמיתית, לא מעודנת) מפוררת, או גבינת חמד מגוררת
3 כפות בצל ירוק קצוץ

אופן ההכנה:

1. מעבדים את החומרים בקערה בעזרת הידיים, במיקסר או במעבד מזון, עד לקבלת בצק נעים ונוח לעבודה, כזה שיש לו מרקם של תנוך האוזן (כמו שסבתא שלי היתה אומרת).

2. מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.

3. מערבבים את הגבינה עם בצל ירוק.

4. מחלקים את הבצק ל-25 כדורים שווים. משטחים כל כדור לעיגול על כף היד. ממלאים בכפית גבינה, סוגרים לחצי עיגול, מהדקים וחותכים בעזרת כוס בקוטר מתאים, או לחילופין - צובטים את הקצוות לסגירה הדוקה ויפה. מורחים בביצה. (הערה: אפשר לשמור בקירור או הקפאה עד לאפייה)

5. מניחים את הבורקיטס בתבנית ואופים 25-20 דקות, עד שהם מזהיבים יפה.

גיוונים:
אפשר להוסיף למלית 1/2 כוס חציל קלוי, ולוותר על חצי מכמות הגבינה. ניתן גם להבריש בביצה טרופה לפני האפייה, ולזרות על הבורקיטס שומשום ו/או קצח .

מכינים את הבצק

מכינים את הבצק. נמרוד סונדרס
מכינים את הבצק/נמרוד סונדרס

מערבבים את המלית

מערבבים את הגבינה והבצל. נמרוד סונדרס
מערבבים את הגבינה והבצל/נמרוד סונדרס

ממלאים את הבורקיטס ומקפלים

חותכים את הבורקיטס. נמרוד סונדרס
חותכים את הבורקיטס/נמרוד סונדרס

מכניסים לתנור

אופים את הבורקיטס. נמרוד סונדרס
אופים את הבורקיטס/נמרוד סונדרס

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    1
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully