וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אוכל עולמי: תענוגות מתוקים מהמטבח האוסטרי

18.10.2013 / 0:32

האוסטרים מצטיינים לא רק בשניצל אלא גם במתוקים. השף פיטר הומל נותן את הגירסה שלו לכופתאות תפוחי אדמה מתוקות במילוי פירות וקייזרשמרן

האוסטרים אוהבים מתוק כמעט כמו שהם אוהבים שפק ונקניקיות. אחד הקינוחים המפורסמים של המטבח האוסטרו-הונגרי הוא הקייזרשמרן, הרך הנולד של הסופלה והפנקייק לו אלה היו מתחברים יחד. ואחרי שנחשפו אל עולם הכופתאות המלוחות שהאוסטרים אוהבים, השבוע מציג פיטר הומל את הגרסה המתוקה – כופתאות תפוחי אדמה במילוי פירות.

קינוחים אוסטרים. נמרוד סונדרס
כופתאות תפוחי אדמה עם פירות/נמרוד סונדרס

כופתאות תפוחי אדמה עם פירות (מישמישים או שזיפים)

חומרים להכנת 10-8 כופתאות:

1/2 קילו תפו"א מבושלים עד לריכוך
40 גרם חמאה רכה
ביצה
50 גרם סולת
קמח לבן לפי הצורך
קורט מלח
5 משמשים או שזיפים בשלים חצויים
8-10 קוביות סוכר (לא חובה)

לשלב ההכנה הסופי:

150 גרם חמאה
כף סוכר
150 גרם פירורי לחם - מומלץ פירורי לחם ביתיים שטחנתם מחלה\לחם לבן יבש


אופן ההכנה:
1.מגרדים את תפו"א המבושלים על פומפייה.

2.מוסיפים אל קערת תפו"א את הפלפל הביצה, חמאה הרכה, סולת, מלח ומערבבים יחד.

3.תוך כדי הערבוב מוסיפים לאט לאט קמח, כל פעם כף אחת, עד לקבלת בצק לא דביק ואלסטי (זהה למרקם של ניוקי).

4.יוצרים כדורים שגודלם כשני שליש מגודל כדור טניס.

5.לוקחים את הפרי ודוחפים אותו למרכז כדור הבצק ומהדקים סביבו היטב כדי שיתקבלו כופתאות ממולאות. לקבלת תוצאה מושחתת אפשר בשלב זה להוסיף קוביית סוכר לפרי לפני שסוגרים את הכופתאות.

6.מכניסים את הכופתאות לסיר מים רותחים עם מעט מלח ומבשלים 10 דקות. מסננים.

7.מצפים את הכופתאות בכף סוכר ממיסים את החמאה במחבת ומטגנים בה את פירורי הלחם עד להזהבה ופריכות עדינה.

8.מגלגלים את הכופתאות המבושלות בפירורי הלחם ומגישים חם.

קינוחים אוסטרים. נמרוד סונדרס
קייזרשמרן/נמרוד סונדרס

קייזרשמרן

חומרים:

30 גרם צימוקים שהורשו כשעתיים ברום
4 ביצים
30 גרם סוכר
2 כפות סוכר- אחת לחיזוק החלבונים בהקצפה ואחת לקרמליזציה של המנה בסוף
חבילה אחת של סוכר וניל
375 מ"ל חלב
120 גרם קמח (קצת פחות מכוס)
40 גרם חמאה (חמישית חבילה)
קורט מלח

לקישוט:

אבקת סוכר


אופן ההכנה:
1. מפרידים את הביצים. לקערת החלמונים מוסיפים את המלח, החלב, סוכר וניל והסוכר הרגיל וטורפים עד לקבלת מרקם חלק וסמיך (קרם).

2. עם קבלת המרקם הרצוי מתחילים להוסיף בהדרגה את הקמח וממשיכים לערבב עד להטמעה המלאה של כל כמות הקמח.

3. מקציפים את החלבונים בתוספת של כף סוכר נוספת עד שמתקבל קצף חזק ויציב.

4. מאחדים את שתי התערובות: בתנועות קיפול מערבבים את קצף החלבונים אל קרם החלמונים.

5. מחממים תנור ל-185 מעלות.

6. מחממים מחבת גדולה שאפשר להכניס לתנור עם החמאה. כשהמחבת חמה מעבירים אליה את תערובת הבצק ומטגנים על אש בינונית עד שתחתית מזהיבה, הופכים הזהירות ומכניסים את המחבת לתנור ואופים 5 -7 דקות.

7. מוצאים את מחבת הקייזרשמרן מהתנור ומניחים שוב על אש בינונית.

8. בעזרת שני מזלגות קורעים את הקייזרשמרן לחתיכות, מוסיפים את הצימוקים ומפזרים עוד כף סוכר.

9. מטגנים תוך ערבוב עדין עד שהסוכר נמס ונוצרת שכבה עדינה של קרמל שעוטפת את חתיכות הקייזרשמרן.

10. מפזרים מעל אבקת סוכר בשפע ומגישים עם קומפוט פירות או גלידת וניל.

אוכל אוסטרי: באקהנדל ושניצל
מאוסטריה באהבה: קייזרשמרן ביתי
אוכל אוסטרי: שפצלה
אוכל אוסטרי: כדורי בצק מושחתים

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    2
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully