וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לביבות אפונה מטוגנות, כמו שצריך

20.11.2023 / 6:00

חנוכה כבר מעבר לפינה, ואת הסיפתח לחג הטיגון עושה אורי שביט עם לביבות אפונה ירקרקות ומפתות בניחוח לימונענע שקשה להפסיק לנשנש

לביבות אפונה של אורי שביט/צילום, הפקה ובימוי: prima films צילום סטילס: מיכאל גלעדי

המצרכים

  • 300 גרם אפונה יבשה, מושרית למשך לילה
  • 1 זוקיני, מגורד
  • 1 כרישה, פרוסה
  • 3-4 שיני שום פרוסות
  • חופן עלי נענע, קצוצים
  • חופן עלי בזיליקום, קצוצים
  • קליפה מגורדת מלימון אחד
  • 1-2 כפות מיץ לימון
  • 1-2 כפות שמן זית
  • מלח ים אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס טר
  • שמן צמחי לטיגון (שמן זית, שמן חמניות, שמן זרעי ענבים)

אופן ההכנה

1. מסננים את האפונה ממי ההשריה, שוטפים ומעבירים למכל של מעבד המזון. מוסיפים כרישה, שום, מיץ לימון ושמן זית וטוחנים עד לקבלת תערובת עסיסית ואחידה. מעבירים לקערה.

2. מוסיפים לתערובת האפונה את הזוקיני, הנענע, הבזיליקום וקליפת הלימון. מתבלים במלח ובפלפל, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.

3. מחממים שמן רדוד במחבת רחבה. יוצרים מתערובת האפונה קציצות שטוחות ומטגנים 2-3 דקות מכל צד, עד שהקציצות משחימות. מוציאים לנייר סופג ומגישים מיד עם טחינה, סלסת עגבניות, פסטו וכדומה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully