וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ארוחה משפחתית: סלט אורז אדום עם ירקות מקורמלים

תום פרנץ

30.4.2014 / 8:16

תום פרנץ ממציא מחדש את קערת הסלט, ומבשל סלט חם שמשלב קשת של טעמים: אורז אדום עם ירקות צלויים מקורמלים עטופים ברוטב אסייתי

צילום, הפקה בוימוי: prima films

סלט אורז אדום עם ירקות מקורמלים

מצרכים:

1 כוס אורז אדום
כף שמן זית
2 כוסות מים

לירקות:
דלעת ערמונים, חתוכה לפלחים
2 סלקים זהובים, חתוכים לפלחים
3 סלקים אדומים חתוכים לפלחים
1 שומר, חתוך לשמיניות
עלי טימין מגבעול טימין
רבע כוס שמן זית
כף גדושה סוכר חום
מלח ופלפל גרוס טרי, לפי הטעם
3-4 שיני שום כתושות

לרוטב:
1/4 כוס שמן זית
2 כפות חומץ בלסמי
2 כפות רוטב סויה
כף סילאן
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן עירית קצוצה
חופן פקאנים סיני קלוי, גרוסים גס


אופן ההכנה:
1. מכינים את האורז- בוררים ושוטפים היטב את האורז. מחממים שמן זית בסיר.

2. מוסיפים את האורז ומערבבים 2 דקות. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה (לא מוסיפים מלח, על מנת שהאורז יתרכך). מנמיכים את האש ומכסים את הסיר. מבשלים עד שהאורז רך וכל המים נספגו בו, כ 30 דקות לערך.

3. מכבים את האש ומשאירים מכוסה כ- 10 דקות. ממליחים קלות ומערבבים בעדינות בעזרת מזלג. שומרים חם עד ההגשה.

4. מכינים את הירקות הצלויים: מחממים תנור ל170 מעלות. מסדרים את קוביות הירקות על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה בשכבה אחידה. מזלפים שמן זית מעל, מפזרים סוכר חום, את עלי הטימין, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם. מכניסים לתנור לצלייה של כ 45 דקות, או עד שהם מתרככים. מומלץ להפוך אותם אחרי כ 20 דקות שיצלו גם מהצד השני. בחמש הדקות האחרונות לפני שמוציאים מהתנור, מפזרים מעל הירקות את השום הכתוש ומחזירים לתנור למספר דקות עד שהשום יתרכך אף הוא, זהירות, שלא יישרף!

5. להגשה- מערבבים בסיר קטן את שמן הזית, חומץ, סויה וסילאן מביאים לרתיחה של דקה ומסירים מהאש.

6. מסדרים בצלחות אישיות את האורז, ומעל את הירקות הצלויים. מזלפים את הרוטב ומפזרים פטרוזיליה ועירית קצוצה ופקאנים גרוסים.


לביבות פסטה, גבינה וקישואים
דג דניס על תבשיל אורז ותרד
אושפלאו פתיתים בוכרי

  • עוד באותו נושא:
  • סלט

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    1
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully