וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ארוחה משפחתית: קרוקטים עם קטניות וגבינת מנצ'גו

יוסי שטרית

12.12.2012 / 8:01

לכבוד הימים הקרים של דצמבר וחג הטיגונים, מכין השף יוסי שטרית קרוקטים של קטניות וגבינה, שיחממו לכם את הבטן

צילום בימוי ועריכה: PRIMA FILMS

חומרים ל-6 מנות:

1/4 כוס גריסים
1/4 כוס אורז בסמטי
1/4 כוס עדשים שחורות
1/2 בצל סגול קצוץ דק
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
5 שיני שום קצוצות
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 לימון מגורד
100 גרם גבינת מנצ'גו
3 כפות חמאה
3 כפות שמן זית
5 כוסות מים
מלח
פלפל

לציפוי:
כוס קמח
5 ביצים
פירורי לחם
שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1. יוצקים לסיר מעט שמן זית, מוסיפים בצל ושום ומטגנים עד שהבצל הופך שקוף.

2. מוסיפים עדשים, גריסים ואורז בסמטי, ומטגנים 2-3 דקות, תוך כדי ערבוב מתמיד. מתבלים במלח ופלפל.

3. מוסיפים מים בהדרגה, תוך ערבוב. בשלב הראשון מוסיפים מחצית מכמות המים, ומערבבים לשחרור העמילנים. לאחר שהקטניות ספגו את הנוזלים, מוסיפים את שאר המים ומביאים לרתיחה בשנית, תוך ערבוב מתמיד. כך, עד שסופגות את כל המים. בשלב זה הקטניות אמורות להגיע למצב של בישול יתר, עד למעין עיסה.

4. לאחר שהקטניות ספגו את כל המים, מכבים את האש ומוסיפים לתערובת חמאה, קליפת לימון מגורדת, גבינת מנצ'גו, קוביות גזר ופטרוזיליה קצוצה.

5. מעבירים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה, שבמרכזה פורמה. הפורמה תעניק לתערובת צורה מרובעת. מעבירים למקרר ל-4 שעות, כדי שתתגבש.

6. משחררים את הקטניות מהפורמה ומעבירים לקרש חיתוך. חותכים לאצבעות. אם מעדיפים, אפשר לחתוך גם לקוביות.

7. מצפים כמו שניצל: טובלים כל אצבע בתוך קמח, ביצה ואז בפירורי לחם.

8. מטגנים, מעבירים לנייר סופג, מפזרים מעל גבינת מנצ'גו מגורדת, ומגישים חם.

עוד מתכוני חג:
ארוחה משפחתית: לחמניות מתוקות לחנוכה
לביבות מסורתיות ב-20 דקות
סיקור מיוחד: חנוכה בוואלה! אוכל

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    1
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully