וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תמנון צרוב וכרוב סגול, דובדבנים ופלפלים קלויים

אלדד שם טוב

15.8.2011 / 11:16

חומרים:
לפלפלים קלויים:
4 פלפלים
מלח גס
3 כפות שמן זית

ויניגרט פלפלים:
1/2 ק"ג דובדבנים טריים ומגולענים
1/2 כף חרדל
1/2 כף סילאן
100 מ"ל חומץ תפוחים
100 מ"ל מים

לכרוב:
3 עלי כרוב סגול
2 כפות שמן זית

לרוטב סלק:
6 סלקים או כוס מיץ סלק
מיץ לימון לתיבול
שמן זית לתיבול
מלח

לקישוט:
3 דובדבנים טריים ומגולענים
5 עלי כותרת של ורדים אכילים
5 עלי בזיליקום סגול

1 תמנון טרי לאחר הקפאה וניקוי
20 מ"ל חומץ תפוחים
מים

הפקה טו באב של מסעדת שקוף. לירז אלה, לירז אלה
הפקה טו באב של מסעדת שקוף/לירז אלה, לירז אלה

אופן ההכנה:
1. מכינים את הפלפלים: חוצים ומנקים את פנים הפלפלים. מצפים את הפלפלים בשמן זית ומתבלים במלח.

2. בתבנית על נייר אפייה צולים את הפלפלים עד עד להשחמה.

3. מכניסים את הפלפלים לקערה ומכסים בניילון. ברגע שהפלפלים מתקררים קולפים אותם וצולים קלות במחבת.

4. מכינים את הכרוב: חולטים את הכרוב במים חמים כדקה ומקררים במי קרח.

5. מכינים את הוויניגרט: טוחנים את כל החומרים עד למרקם חלק ומסננים. לחמם לפני הגשה.

6. מכינים את רוטב הסלק: טוחנים סלק במסחטת מיצים.

7. בסיר מבשלים את מיץ הסלק על אש קטנה עד שמצטמצם בחצי. מתקנים תיבול עם לימון, שמן זית ומלח.

8. מכינים את התמנון: מבשלים את התמנון במים וחומץ, לאחר הבישול מקררים בטמפרטורת החדר למספר דקות.

9. צורבים על מחבת מספר דקות מכל צד.

10. מגישים: מחממים את הכרוב על מחבת במעט שמן זית.

11. בצלחת מורחים ויניגרט דובדבנים, עליו מניחים את התמנון וסביבו את הירקות ורוטב הסלק

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    1
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully