וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קבב "אלבאבור"

6.5.2008 / 9:57

באדיבות השף חוסאם עבאס – מסעדת "אלבאבור"

כשאני מכין את הקבב שלנו, אני משתמש במתכון זה. אולם במקום פיתה עיראקית, אני משתמש בבצק חי וטרי של פיתה. אני מכסה איתו את הקבב ואת תערובת העגבניות ומכניס לתנור, כך שהפיתה נאפית כשמתחתיה אדים מלאי טעם. כדי שלא תסתבכו עם הכנת הבצק, אין שום בעיה להחליף אותו בפיתה מוכנה. אם תרצו לטעום את הקבב המקורי, תצטרכו לבוא ולבקר אותנו במסעדה.

מצרכים ל 4-6 מנות:
1 ק"ג בשר כבש, טחון גס
1 כפית מלח
1/2 כפית תערובת בהראת
4 עגבניות אדומות ובשלות
1 פלפל חריף, קצוץ דק
2 בצלים, חתוכים לרבעים
עלי בזיליקום
בצק פיתה

הכנת פיתה ערבית:
1 ק"ג קמח
1/2 כפית מלח
1/4 כפית שמרים יבשים
1.5 כוסות מים

הכנה:

1. מערבבים את הקמח עם המלח והשמרים. יוצקים את המים לאט לאט ומערבבים לקבלת בצק אחיד וקשה יחסית.

2. מכסים את הבצק בבד כ- 40 דק' עד שהוא תופח ומכפיל את נפחו.

3. צרים מן הבצק כדורים ומניחים על יריעת בד. מכסים בבד ל- 30 דקות.

4. מכינים את הבשר: מערבבים את הבשר עם התבלינים ומגלגלים את התערובת לצורת אצבעות.

5. משפדים את העגבניות וצולים על האש או בתנור. אחרי הצלייה מקלפים אותן וקוצצים היטב בסכין. מוסיפים לעגבניות את השום והפלפל החריף. מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות צ.).

6. משפדים את קציצות הקבב, ובין כל שני קבבים משפדים רבע בצל. צולים על הגריל 3-4 דקות מכל צד. הקבב צריך להיות מבושל למחצה ולא עד הסוף. מסירים את הקבבים מהשיפוד.

7. שמים בתבנית עמוקה את תערובת העגבניות ועלי הבזיליקום. מניחים על התערובת את הקבב ומכסים בבצק הפיתה ואופים 10 דקות. מוציאים מהתנור ואוכלים מייד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully