וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מתכון המלפפונים החמוצים של גיל חובב

21.9.2008 / 12:16

לגיל חובב יש ספר חדש ואנחנו הרווחנו מתכון למלפפונים חמוצים

מערכת וואלה!

חוץ מהסבתות הייקיות, שמתות על מלפפונים כבושים בחומץ וסוכר, רצוי כשהם פרוסים, יתר הסבתות כובשות מלפפונים במלח. התהליך פשוט ומהיר ותלוי, בעיקר, בטיב המלפפון: יש להקפיד על מלפפונים קטנים ומוצקים.

החומרים:
מלפפונים טריים קטנים ומוצקים
שיני שום קלופות
שמיר טרי
מים
מלח
פלפלים חריפים אדומים חצויים לאורך
גרגרי פלפל שחור שלמים
גרגרי חרדל

הכנה:
1. שוטפים היטב את המלפפונים. דוחסים לצנצנות יחד עם שיני שום וחצאי פלפלים. בכל צנצנת של חצי ליטר צריך שיהיו לפחות ארבע שיני שום וחצי פלפל חריף (ואפשר גם שמונה שיני שום ושני חצאי פלפל – תלוי כמה תיבול אוהבים.

2. כשהצנצנת מלאה, תוחבים לפתחה חופן גבעולי שמיר. מפזרים מעל כפית גרגרי פלפל שחור שלמים וכפית גרגרי חרדל.

3. יוצקים מעל מים עם מלח בשיעור של כף גדושה מלח לכל כוס מים. כשהצנצנת מלאה עד שפתה חותמים אותה היטב.

4. מניחים על השיש (לא במקרר) לשבוע. הנוזלים שבצנצנת עלולים לתסוס מעט, אבל זה בסדר.

5. המלפפונים מוכנים לאכילה כשהם שינו את צבעם מירוק עז לסוג של ירוק זית והנוזלים שבצנצנת העכירו מעט. אחרי הפתיחה יש לשמור בקירור.


צילום: דייב שחר ואבי כהן
עריכה: בת גולן
תודה לחנות 4 שף קרליבך ת"א

.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    1
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully