וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מנה לרעבים בהאנגאובר

מיכל אנסקי ושיר הלפרן

14.5.2009 / 16:30

מיכל אנסקי ושיר הלפרן, יזמיות שוק האיכרים, אופות בצק עלים עם אספרגוס, גבינת מנצ'גו של ברקנית וביצה עלומה

אבי כהן

המצרכים:
1 חבילה של בצק עלים מאיכות טובה
צרור אספרגוס טרי ירוק או לבן
חלמון טרוף
ביצה אורגנית
פרוסות בעובי חצי ס"מ של גבינת מנצ'גו
מעט שמן זית
מלח ופלפל
מעט חומץ בן יין לבן

1. מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות.

2. על תבנית עטופה נייר כסף פורסים את הבצק בצורת מלבן בגודל הרצוי. מברישים את הבצק בחלמון טרוף.

3. מפרידים את האספרגוסים מחלקם הלבן ומניחים אותם במרכז הבצק, יש לשמור על שווליים של לפחות שני ס"מ מכל צלע.

4. בוזקים מעט שמן זית על האספרגוס ומכניסים לתנור המחומם לעשר דקות או עדשהבצק מתחיל להשחים ולהתנפח בשוליו החשופים.

5. מניחים על האספרגוסים את פרוסות הגבניה ומכנסים לתנור לעוד 8 דקות עד שהבצק שחום ונפוח מכל צדדיו והגבינה נמסה עליו.

6. בינתיים מכינים את הביצה השלוקה: יוצרים מערבולת בסיר מים עם קצת חומץ בן יין ומכניסים אליו הביצה אורגנית. המערבולת תאסוף את החלבון לחיכה.

7. כשהביצה מתגבשת מחכים 30 שניות ומוציאים אותה בעדינות באמצעות כף מחוררת.

8. על צלחת הגשה מניחים את המאפה ובעדינות ממקמים את הביצה השלוקה במרכזו. בוזקים מלח ומעט פלפל.

צילום: אבי כהן
עריכה: אייר ענבר

.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    1
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully