וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חדרוכל: מקגיגי בקיבוץ המעפיל

עופר ורדי ואסי חיים

3.1.2012 / 14:18

מדור חדרוכל מתחקה אחרי מתכון שמתחיל בשדות בוטנים של קיבוץ המעפיל ומסתיים בחטיף סניקרס של שנות ה-50

במדור החדש, חדרוכל, יתחקו בכל פעם אסי חיים ועופר ורדי אחר מתכונים שונים מקיבוצי ארצנו. המתכונים, יקובצו בסופו של דבר בספר "חדרוכל - סיפורים, מתכונים, קיבוץ", שיצא בהוצאת LunchBox. השבוע הם הגיעו לסיפור ממתקי הבוטנים מקיבוץ המעפיל.

אין תמונה. צילום מסך, מערכת וואלה!
מקגיגי. חטיף סניקרס בשנות ה-50/מערכת וואלה!, צילום מסך

כמו ברוב חלקי הארץ, גם בקיבוץ המעפיל, לא היה קל באמצע המאה שעברה, החיים היו פשוטים והאוכל היה בסיסי. אולם הילדים, כמו ילדים בכל מקום אחר, דרשו את מנת הסוכר שלהם. בקיבוץ חיפשו דרך להכין להם ממתקים מחומרי הגלם הזמינים והזולים שהיו באותה התקופה במשק. אבל מה לעשות שבמעפיל היו בעיקר שדות של בוטנים? שורות על גבי שורות, דונמים על גבי דונמים של בוטנים חומים שהקשר שלהם לממתקים נראה בזמנו בלתי אפשרי - עד שהופיעה אימא ליפשיץ.

היא הייתה אימו של אחד החברים שהגיעה בגיל מבוגר יחסית למעפיל כדי לחיות את שארית ימיה לצד בנה. בידיה, בתוך קופסת המתכונים שלה, היא החזיקה אוצר: מתכון סודי לממתק שהמקור שלו כנראה מאוקראינה, והיה מורכב בעיקר מבוטנים, ושמו מקגיגי.

החברות נכנסו מיד לפעולה, אספו את הבוטנים שנשארו בשדות, ובעזרת קצת סוכר ודבש מהכוורת המקומית הפכו את ילדותם של מי שגדלו בקיבוץ באותם שנים למאושרת. אז עוד לא שמעו בארץ על חטיף הסניקרס אבל ילדי המעפיל נהנו בעצם מהגרסה הביתית של אותו חטיף שמפורסם היום בכל העולם.

ההצלחה הייתה כה גדולה עד אשר גם קרובי משפחה מחוץ לקיבוץ נהגו לבקש קצת מהמקגיגי שהוראות ההכנה שלו אשר הביאה עימה אימא ליפשיץ בקופסת המתכונים עבר במשך דורות בין נשות הקיבוץ. עד היום מעלה טעמו חיוך וגעגוע אצל בני המעפיל לימים שהיו ולא ישובו עוד.

אין תמונה. צילום מסך, מערכת וואלה!
שרה מלר משחזרת טעמי ילדות/מערכת וואלה!, צילום מסך

מקגיגי

חומרים לכ-50 חטיפים:
1 כוס סוכר
1 כוס דבש
150 גרם מרגרינה או חמאה
3 כוסות בוטנים קלויים ללא מלח, מרוסקים לחתיכות קטנות
2 כוסות פירורי ביסקוויט פתי בר
2 כפות קקאו


אופן ההכנה:
1. בסיר מחממים סוכר, דבש ומרגרינה לקבלת עיסה נוזלית ושקופה.

2. מוסיפים את שאר החומרים ומביאים לרתיחה על אש קטנה תוך כדי ערבוב מתמיד.

3. שופכים את התערובת החמה על משטח עבודה, רצוי על השיש הקר. משטחים אותה בעזרת מערוך לעובי של 1-2 ס"מ. מצננים קלות.

4. בעודה פושרת, חותכים את היריעה לקוביות או מעוינים, ומצננים עד שמתקשה.


מתכון לעוגת גבינה מקיבוץ יקום

אין תמונה. צילום מסך, מערכת וואלה!
אין תמונה/מערכת וואלה!, צילום מסך
  • עוד באותו נושא:
  • ממתקים

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    2
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully