וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

משדכים

11.3.2005 / 8:43

חציל וטחינה – סיפור אהבה ישראלי, דניס שום ורוזמרין – קל וזריז, דג על מצע קוסקוס – פתוח לאלתורים. פורום וואלה! אוכל מבשל

שני מתכונים לדגים ומתכון לחציל קלוי על מצע טחינה ושמן זית, שחברי פורום וואלה! אוכל ממליצים עליהם.

חציל קלוי בטחינה

סיפור אהבה ישראלי - שידוך שמוטי מפורום וואלה! אוכל, אוהב במיוחד.

קולים חצילים על אש חזקה.

מוציאים את בשר החציל ומצננים. הופכים את הפרוסות כדי שיגירו נוזלים.

משרים את החציל בלימון ,מלח ,שמן זית, פלפל שחור ושום
בזהירות כדי שלא יקרע הופכים את החציל שבמשרה

מוציאים את החציל לצלחת עם טחינה, שמן זית. אפשר לעטר עם פטרוזיליה

דניס צלוי בתנור

מתכון של חגית מפורום וואלה! אוכל. בבית של חגית מאוד אוהבים דגים ומרבים להכין אותם, הנה מתכון קל ופשוט לדגים טריים עם הרבה שום ורוזמרין שמכינים בתנור.


דגי דניס טריים מומלץ לא יותר ממשקל של 400 גר' ליחידה
פרוסות שום
רוזמרין טרי
מלח גס
שמן זית באיכות טובה

מחממים תנור ל-200 מעלות (מומלץ טורבו) - 15 דקות

לבטנו של כל דג תוחבים פרוסות שום , עלה צעיר של רוזמרין+מלח גס

מניחים את הדגים בתבנית התנור על גבי נייר אפייה (לא לשכוח לחרוץ חריצים בסכין חדה - כפי שרואים בתמונה)

מכסים כל דג בשמן זית

מפזרים מלח גס מעל כל דג+קצת רוזמרין

סוגרים בנייר אפייה, מכניסים לתנור החם ל-15-20 דקות

ממש בסמוך להגשה – מעבירים למצב גריל ל-2 דקות בחום 200 מעלות

דג על מצע קוסקוס

מוטי ממליץ גם על מתכון הקוסקוס והדג שבחוברת המתכונים של קוסקוס "אסם". הוא הרשה לעצמו לאלתר על המתכון שבחוברת והנה התוצאה:

קוסקוס בינוני של אסם
4 כפות שמן
כף אבקת מרק עוף
מלח, פלפל לפי הטעם
כורכום (לא חובה)
2 ½ כוסות מים רותחים

הכנת הקוסקוס:
שופכים את תוכן השקית לקערה.
מוסיפים את השמן, כף אבקת מרק עוף, מלח, פלפל לפי הטעם. אני הוספתי גם כורכום בשביל הצבע
מוסיפים 2.5 כוסות מים רותחים ומערבבים.
מכסים את הקערה וממתינים 5 דקות
מערבבבים את הקוסקוס וממתינים עוד 5 דקות ללא מכסה.

הכנת האפונה והגזר:
אני השתמשתי בקפואים של סנפרוסט
מטגנים בצל קצוץ עד שקיפות, מוסיפים 3-2 עגבניות קצוצות ,שום מלח, פלפל, פפריקה מתוקה וגם חריפה,2-3 כוסות מרק עוף ואז מוסיפים את האפונה והגזר.
מרתיחים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה

הכנת הדג:
מה שמצאתי במקפיא (לא יודע אפילו איזה דג) משרים בלימון, מתבלים, מקמחים ומטגנים.

הגשה:
מפזרים פטרוזיליה בשביל הפוזה והטעם

הערה:
במתכון המקורי מחוברת המתכונים של אסם מדובר על דג איכותי (לוקוס, הליבוט, בורי), גרגרי חומוס, פלפלים
אדומים וזיתים.

sheen-shitof

עוד בוואלה!

איך הופכים אריזת פלסטיק לעציץ?

בשיתוף תאגיד המיחזור תמיר

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully