וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

10 טיפים למנגל של יום העצמאות

8.5.2005 / 10:28

שאול בן אדרת ממסעדת "קימל" ממליץ:
* כדאי להשרות הבשר במרינדות 24 שעות לפני המנגל ולהניח במקרר. כך הבשר ייצא רך יותר ויספוג טעמים.

* אל תניחו על הגריל חתיכות עבות או דקות מדי. עובי של ס"מ אחד עדיף.

* כדי לחסוך בזמן רצוי להרתיח חלקי עוף (כנפיים, שוקיים וכו') לפני המנגל.

* דרך נוספת לחסוך בזמן, במיוחד אם מדובר בכמות גדולה של אנשים, היא לבשל את הבשר מיד כשמגיעים ראשוני האנשים עד שהוא חצי מבושל, ולהניח בצד. לקראת הארוחה עצמה החזירו לאש להמשך הצלייה.

* תבלו במלח רק בסוף הצלייה.

רונה וטש מ"רומי קפה", צומת דרורים ממליץ:
* כדאי לקנות דווקא בשר עם מעט שומן שמוסיף טעם, וכדאי לבחור בשר מיושן ועסיסי.

* בשרים בהירים, חזה עוף וחזה הודו דורשים זמן צלייה קצר יותר. בשרים אדומים (בקר, שוקי עוף עם עצם, כנפיים) דורשים בישול ארוך יותר והפיכה לעיתים קרובות יותר.

* אם המנגל נעשה בחצר הבית, או במקום שיש בו חיבור קרוב לחשמל, אפשר להניח פלטה חשמלית מתחת לפחמים ואז תהליך הבערה מואץ, ולא צריך אפילו לנפנף.

* עוד על האש: תפוח אדמה או בטטה מתובלים בשמן זית, רוזמרין ותבלינים או תירס משוח בשמן זית. הילדים יכולים לצלות גם מרשמלו.

מרטין ראלף – שף קונדיטור מוסקט אירועים נותן טיפ לדגים על האש:
* מרינדה מומלצת לדגים - שמן זית, שום, כורכום, מלח ופלפל. חוצים את הדג בשלושה חריצים לרוחב ושלושה לאורך ומנקים אותו. מושחים את הדג במרינדה מבפנים ומבחוץ וצולים על המנגל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully