וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מלכת אסתר - חביתת צ'יפס ולביבות בורקס

דנה מלמד

3.8.2004 / 13:18

את המטעמים שהכינה אסתר לילדים בגן לא יכלו ההורים שלא לגנוב מהחלון. דנה מלמד נזכרת בניחוחות ומביאה שני מתכונים למזכרת: חביתת צ'יפס ולביבות בורקס

את המתכונים המופיעים בכתבה השבוע למדתי מאסתר מגן "שביל החלב" בראשון לציון. בבקרים, כשהגעתי לגן, הרחתי מיד ניחוח של בית, האוויר היה רווי בריח של אוכל עם הרבה אהבה, כזה שנעשה עם כל הלב.

למרבה המזל, במטבחון הקטן של אסתר היה חלון עם שלבים חסרים, מה שאיפשר לי בצאתי מהגן לשלוח יד זריזה ולגנוב מארוחות הבוקר או הצהריים של הילדים. אין מה לעשות - אי אפשר היה לעמוד בפני הריח המפתה.

לימים הסתבר, שהרבה זוגות ידיים של הרבה הורים מהופנטים נשלחו מבעד לחלון לעבר "קציצות הבריאות", "לביבות הבורקס", "חביתת הצ'יפס", "אורז האוצרות" וכל מה שאפשר היה לתפוס ביד אחת ובתנועה חטופה. אולי, זה המקום להתוודות בפני אסתר ולהסביר לה סוף סוף את פשר הירידה הפתאומית במפלס המטעמים. אבל הקרדיט האמיתי מגיע לה בעיקר על כך שלימדה את הילדים להיפתח לתבלינים, לרטבים ולתבשילים עשירים ומשביעים.

בחרתי להביא לכם שני מתכונים מנצחים של אסתר שהם מהירי הכנה, משביעים וטעימים לאללה ... גם להורים.

חביתת צ'יפס

החומרים:
1 תפוח אדמה בגודל בינוני (רצוי צר)
3 ביצים
מלח
2 כפות שמן לטיגון

אופן ההכנה:
1. קולפים את תפוח האדמה ופורסים לפרוסות דקות.

2. מחממים שמן במחבת.

3. מטגנים את הפרוסות משני הצדדים עד לקבלת גוון זהוב.

4. שוברים את הביצים בקערית, טורפים ומתבלים במלח.

5. יוצקים מעל פרוסות תפוח האדמה את הביצים, מנמיכים את האש וממתינים עד שהביצים מבושלות.

6. הופכים אל צלחת בגודל מתאים, פורסים למשולשים ומסתערים.

לביבות בורקס

לא ברור למה הן קיבלו את השם ההזוי הזה, אולי בגלל שהן מכילות מרכיבים שאפשר לפגוש בתוך בורקס.

החומרים:
5 פרוסות לחם (לא חייב להיות טרי)
1 ביצה
50 גר' גבינה בולגרית מפוררת (או כל גבינה קשה אחרת)
תפוח אדמה קטן מבושל ומעוך (אפשר בטטה למי שלא פוחד מכתום)
4 כפות פירורי לחם
מלח, פלפל
שמן לטיגון

אופן ההכנה:
1. מפוררים את הלחם בידיים מרטיבים במים וסוחטים.

2. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים לעיסה (אם היא דלילה מדי אפשר להוסיף עוד קצת פירורי לחם).

3. מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים לביבות זהובות ואהובות.

* אם מאוד ממהרים אפשר לוותר על תפוח האדמה ולהוסיף במקומו עוד 2 פרוסות לחם, אבל הוא מוסיף לטעם אז אם יש לכם זמן שווה להשקיע.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully