וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תרצו להגדיל?

דנה מלמד

28.12.2004 / 19:27

דנה מלמד קיבלה השראה משם הטור שלה ומכינה 'ארוחת ילדים', כמו שמגישים ברשתות הג'אנק פוד רק בהרכבה עצמית ועם צ'יפס אפוי ולא מטוגן

בכל פעם שאנחנו עוברים ליד סניף מקדונלד'ס אני נאלצת לעבור את הכביש לצד השני או לנסות להסיח את דעתם של הילדים. אם אני לא מצליחה לעשות את זה מתחיל ניג'וס מטורף, שנגמר ביללות קולניות מצד הילדים או שאני פשוט נכנעת, נפרדת מ-60 ¤, מכניסה לבטנם הקטנטנה הרבה "בריאות" ומוסיפה לעצמי עוד ייסורי מצפון.
הפעם, כשחשבתי ביחד עם הילה על מה לכתוב השבוע הייתה לה הברקה.

"הרי למדור שלך קוראים 'ארוחת ילדים', נכון? אז אולי פשוט תכיני ארוחת ילדים כמו במקדונלד'ס?
"וואלה, רעיון מצוין ואפילו לא מאוד מסובך."
"ונראה לך שתאכלו את זה?" אני שואלת בהססנות.
"כן, בטח... אבל רק אם מקבלים גם הפתעה עם זה!" .
"קטן עלי ההפתעה...נאלתר כבר משהו..."

וככה יצא שהרכבנו יופי של ארוחת ילדים, שכללה מיני-בורגר עסיסי וטרי בתוך לחמניית ביס עגולה וחמודה עם קטשופ מיונז ומלפפון חמוץ. בזירת התוספת החלפנו את הצ'יפס במקלות תפוחי אדמה בתנור, שהתקבלו בברכה כשנטבלו בתלולית קטשופ (שעדיין לא נמצא לו תחליף וכנראה שגם לא יימצא!)

בעניין ההפתעה, כל אחד והאלתורים שלו, אני סומכת עליכם.

ארוחת ילדים ביתית

להמבורגר:
400 גר' בשר בקר טרי טחון
1 שן שום גדולה כתושה
בצל קטן מגורר דק
מלח ופלפל שחור
מעט שמן

ללחמנייה ולתוספות:
6 לחמניות ביס קטנות חצויות (אפשר לקלות מעט בגריל)
2-3 תפוחי אדמה גדולים חתוכים למקלות ארוכים ועבים
קטשופ/מיונז
מלפפון חמוץ
פרוסת עגבנייה

למקלות תפוחי האדמה:
שמן זית
מלח

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות.

2. מכניסים לקערה את הבשר הטחון, הבצל המגורר, השום והתבלינים ומערבבים היטב עם הידיים. (יש ילדים שמאד אוהבים לעשות את זה). מניחים את התערובת במקרר ומכינים בינתיים את תפוחי האדמה.

3. משמנים תבנית ומסדרים בשכבה אחת את מקלות תפוחי האדמה. מזלפים מעט שמן זית על המקלות וממליחים. אופים כ 3/4 שעה ומדי פעם הופכים.

4. בזמן שהתפודים ניצלים בתנור, צרים קציצות עגולות בקוטר שתואם את קוטר הלחמנייה ובעובי 1 ס"מ.

5. מחממים היטב מחבת פסים או מחבת כבדה רגילה (או מנגל) ומשמנים.

6. מטגנים משני הצדדים עד שההמבורגר עשוי היטב.

מרכיבים את המנה:
- מורחים את הלחמנייה במה שאוהבים (קטשופ/מיונז/חרדל)

- מניחים את ההמבורגר ואת כל התוספות שאוהבים (מלפפון חמוץ/עגבנייה/חסה)

- סוגרים עם החצי השני של הלחמנייה ומגישים לצד מקלות התפודים.

גיוונים:

- מי שלא שומר על כשרות יכול להוסיף פרוסת גבינה צהובה. אפשר גם להוסיף ביצת עין, בצל מטוגן וכל מה שהילד מעז.

* לא לשכוח את ההפתעה...

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    1
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully