וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לא חוגגים בלעדיה

סמדר זורע ברמק

19.5.2005 / 8:54

על עוגת יום הולדת אחת, ממכרת במיוחד, שלא מצריכה כישורי פיסול במרציפן או קישוטים של בובות סוכר

מה הופך עוגה ל"עוגת יומולדת"? מי שחי בעבר יאמר: הנרות הנעוצים בה, כמספר שנותיו של החוגג. הלא-מעודכנים יאמרו: הכתובת "מזל טוב לדני החמוד", המזולפת באותיות מסולסלות על פני ציפוי הקרם, וסביבה תלוליות קצפת ודובדבנים מסוכרים בלתי נמנעים. הילדותיים במיוחד יאמרו: עוגה בצורת ספיידרמן! עוגה בצורת שרק! בהתאם לפיצ'ר המככב באותה עת בקולנוע. אך מביני העניין, המעורים היטב ב"מה הולך", יאמרו כמובן: עוגה מעוצבת, מצופה בשמיכת בצק סוכר חלקה ועזת-צבע, ועליה מבוימת סצינה מורכבת מעולמו של חתן השמחה, המגולמת על ידי להקת בובות סוכר מפוסלות.

לראותה בלבד

כישורי הוונדרוומן הנדרשים מהאם העברייה בת זמננו כאילו הולכים ומסלימים עם הזמן. כבר אי אפשר לפטור את חובת עוגת היומולדת בעוגה כושית פשוטה עם זיגוג קקאו-סוכר מבושל וסוכריות צבעוניות. היום זה לא יילך בלי יצירת אמנות תלת ממדית כל כך מושקעת, עד כי מתבקש לבנות במיוחד בשבילה ויטרינה שקופה ואטומה במרכז הסלון, בה תוצג בבחינת "לראותה בלבד". לאכול את כל היצירה המופלאה הזו? לא חראם?

ביי ביי ברבי

אני כנראה קצת אולד-פאשן. בת ובנים גידלתי ורוממתי, ימי הולדת לא מעטים כבר חגגנו, ובלי עין הרע – עוד נחגוג. לשמחתי, את שלב עוגות הברבי, הסופרמן והפוקימון כבר סיימנו, ואל תקופת בצק הסוכר לא הגענו. ומכיוון שזה תלוי בעיקר בי – סביר שגם לא נגיע לזה. עוגות ויטרינה זה ממש לא השטח שלי, וכישורי הפיסול הלטנטיים שלי מן הסתם יישארו מודחקים עוד שנים רבות.

חגיגה ללקקנים

בשנים האחרונות התייצבה הדרישה של החוגג התורן על עוגה צנועה למדי, שיומולדת אצלנו הוא לא יומולדת בלעדיה: עוגת קרם שהיא חגיגה ללקקנים בני כל הגילים, אוורירית, רכה ועתירת שוקולד, קלה להכנה ונטולת פצ'קראי, שאפשר לחלק אותה לריבועים קטנים במנז'טים, כדי שיצא הרבה... לשמחת כל החברים, הדודים, בני-הדודים ואורחים מזדמנים אחרים.

sheen-shitof

פתרון טבעי

גבר, הגיע הזמן לשפר את התפקוד המיני ואת הזוגיות שלך

בשיתוף גברא

עוגת קרם שמנת ושוקולד

חומרים לכ-36 יחידות במנז'טים:

עוגה:
7 ביצים
¼ 1 כוס סוכר (250 גרם)
1 כף ברנדי
3 כפות קקאו (25 גרם)
5 כפות קורנפלור (50 גרם)
2 כפיות מחוקות אבקת אפיה

קרם:
2 קופסאות שמנת מתוקה (500 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
¾ כוס חלב (190 מ"ל)

"מוס" שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
3 כפות מים
כף ברנדי
3 ביצים מופרדות

אופן הכנה:
1. הכנת העוגה: מפרידים את הביצים, ומקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב.

2. טורפים את החלמונים בקערית קטנה עם הברנדי ומוסיפים בהדרגה לקערת הקצף תוך ערבול במהירות איטית.

3. מנפים את הקקאו, הקורנפלור ואבקת האפייה לקערית לחוד, ומוסיפים לתערובת הקצף בתנועות קיפול.

4. משטחים את התערובת בתבנית מרובעת בעלת דפנות, בגודל של כ-35/35 ס"מ, משומנת קלות.

5. אופים כחצי שעה בחום בינוני 175° או עד שהעוגה קפיצית למגע. מוציאים מהתנור ומקררים.

6. קרם: מקציפים את השמנת המתוקה עם הפודינג והחלב לקצפת יציבה.

7. "מוס": שמים את השוקולד עם המים בסיר קטן הנתון בתוך מחבת עם מים רותחים על להבה בינונית וממיסים. מורידים מהאש ומצננים מעט. מוסיפים לשוקולד המומס את הברנדי ואת החלמונים בזה אחר זה, אחרי כל הוספה מערבבים לקרם חלק.

8. מקציפים את החלבונים במיקסר (בלי סוכר) לקצף רך, מנמיכים מהירות ומוסיפים את השוקולד בהדרגה לקערה תוך ערבול איטי, עד שנוצר קרם אחיד.

9. הרכבה: מיישרים את שולי העוגה בסכין חדה, כך שפניה יהיו שטוחים (מישהו תמיד יזלול את השאריות). מורחים את קרם השמנת על העוגה ומיישרים במרית.

10. יוצקים מעל לקרם את השוקולד, מנענעים בעדינות את התבנית מצד לצד כך שהשוקולד יכסה את פני כל הקרם.

11. שומרים בקירור מספר שעות עד להתקשות ה"מוס".

12. להגשה: חותכים את העוגה בסכין חדה לריבועים בגודל כ-6x6 ס"מ, מוציאים את ריבועים במרית רחבה ומסדרים במנז'טים גדולים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully