האחות המתוקה של הלחם: עוגת קוזונק
עוגת הקוזונק המפוארת נולדה כשניסו לשפר את הלחם היומיומי למאפה חגיגי עם סוכר ופירות יבשים. סיפורה של עוגת השמרים החמאתית שמככבת בתקופת החגים האירופית
עוגת הקוזונק המפוארת נולדה כשניסו לשפר את הלחם היומיומי למאפה חגיגי עם סוכר ופירות יבשים. סיפורה של עוגת השמרים החמאתית שמככבת בתקופת החגים האירופית
עם קצת השקעה תוכלו לייצר מנה מתוקה כמו של קונדיטוריה:הקונדיטורית מירי ארזי ממתוקה מלמדת להכין קינוח שכבות שוקולד נוגט ומוס, שמספק התרגשות בכל ביס
עונת החגים האירופאית מביאה אתה גשם של עוגות חג חורפיות . מירב שיינר אופה קיצור דרך לעוגת הפאנטונה - איטלקית גבוהה ובחושה
חולשות מתוקות: שבלולי הקינמון והרוגלך הם מבין המאפים המסוכנים ביותר לחובבי הדיאטות. אבל כמה אנחנו באמת יודעים עליהם? וגם: מדוע קינמון אינו קינמון
חטיף הילדות האהוב של מירב שיינר קם לתחייה - מתכון להתמכרות החדשה שלכם: טעמי ביתי, קראנצ'י ומתפצפץ בטעם אגוזי בציפוי שוקולד נוגט
כשמתחשק משהו מתוק ומזמין שמוכן צ'יק צ'ק, עוגה בחושה היא הפתרון. מאיה דרין מכינה במהירות עוגת שיש נוטפת שחיתות עם אגוזים וריבת חלב
גם אם אין לכם קשר גיאוגרפי או תרבותי למנה הזאת, לסוף שבוע גשום ממליצה מירב שיינר לאפות כיסוני פירושקי עם בשר - 'כריות' רכות, וחמות לחורף נוסטלגי
המתכון הזה משלב בין הבייגלה הירושלמי לבין הגירסה של עכו. מיכל בוטון מכינה מקלות בייגלה משובצים שמן זית וזעתר שלא תוכלו להפסיק לנשנש
בספרה החדש של רינה רוסנר שלל מתכונים הסופגים השראה מפרשת השבוע. קבלו 3 קינוחים מתוכו: עוגת מערת שוקולד, עוגיות כוכבים, ועוגת מכתש
לבוקר שאחרי הזלילה הגדולה אופה מירב שיינר ביסקטס אנגלו-אמריקאיים- לחמניות רוויון תפוחות ומושלמות שהולכות נפלא עם ריבה או דבש
המלכה של ראש השנה היא עוגת הדבש, אבל היא ממש לא חייבת להיות משעממת. בקונדיטריית רולדין מציעים לכם לצד המתכון המסורתי בחושה עם תמרים ובננות או עוגת דבש עם שטרויזל אגסים
מירב שיינר מתרפקת על זכרונות מעוגת המדוביק של חמותה שלא זכתה להכיר מתכון לעוגת שכבות גבוהה מבצק דבש עם קרם שמנת עשיר מצופה רוטב טופי
לשבוע הראשון של תחילת הלימודים שולחת מירב שיינר את הילדים לבית הספר עם מאסלו בוצ'טי - לחמניה צ'כית רכה ומתוקה במילוי שוקולד או ריבה
סוף השבוע לא שלם בלי עוגה טובה בתנור. מתכונים ל-3 עוגות מנצחות - עוגה כושית של קארין גורן, עוגת שחיתות שוקולד של רוני ונציה ועוגת גזר טבעונית של ציונה מלמן
פיצה היא לא רק מזון מהיר ומתועש ויכולה לשדרג גם ארוחה ביתית כייפית - אוראל קמחי מראה איך אפשר להפוך אותה למנה מגניבה, עם סיבוב של תחכום בתוספות
מירב שיינר משלבת בין מרכיבים מזרח תיכוניים לשיטות אפייה צרפתיות. התוצאה - טארט שוקולד מרגש משובץ פיסטוק עם שיערות קדאיף במרקמים וטעמים מפתיעים
מירב שיינר נזכרת בביקור בקנדה ואופה בלונדיס - הגירסה הבהירה לבראוניס שלמעט הצבע מספקים תוצאה די דומה: דביקות, שוקולדיות ומתיקות יתר- הם הסימנים שהצליח לכם
אין סוף שבוע בלי עוגת תפוחים אחת לפחות בביתה של וויני רותם, שמכינה לכם גירסה מענגת של הקינוח שאף פעם לא נמאס, בציפוי קרמל. טור המתכונים השבועי של קהילת הגולשים של וואלה! אוכל בפייסבוק
מירב שיינר מתכוננת לימים בהם תצטרך למצוא הפעלות לילדים ומגישה מתכון לסוכריות על מקל שמנצלות היטב שאריות של עוגות בחושות ועוגיות
החופש הגדול כבר נושף בעורפינו, ומירב שיינר מקבלת את פניו עם עוגיות סנדביץ' מתוקות במילוי שוקולד או גלידה, שקל וכיף לאפות עם הילדים
במסגרת שבוע הספר נתנו את הבמה לבלוגריות מובילות לבחור את המיטב מהמדיה המודפסת. קבלו את רשימת ספרי הבישול המומלצים מהשנה החולפת שהצליחו לעורר בהן את מירב ההשראה
מירב שיינר מציעה שתתנו לאחרים לאפות קישים ועוגות גבינה מורטות עצבים ותפתיעו עם גוזלמה - מאפה טורקי חם עם בצק שעשוי משני מרכיבים בלבד
אין לכם תנור בבית אבל מתחשק לכם לאפות? רוצים לדעת אחת ולתמיד מה ההבדל בין טוסטר אובן לתנור? מאמן המטבח עושה לכם סדר באפייה
אין הרבה סיכויים שהעוגיות הממכרות האלה יצליחו לעמוד בצנצנת על השיש מבלי להתחסל- רוני קדר אופה את ההתמכרות הבאה שלכם, עוגיה במרקם דומה להפליא למקור החמאתי
טאוני, סקאפין וקרייגל, אלה רק חלק מהקינוחים שמנסים להתחרות בקרונאט ולייצר באזז. אז למה בכלל לעמוד שעות בתור בשביל לאכול מאפה, מתי זה יתפוס בישראל ומי הם היורשים הפוטנציאליים לקרונאט?
מירב שיינר -דנצ'נקו שמחה לחזור לשיגרה אחרי כל המצות, ומציעה לכם לחזור לדיאטה מבלי לוותר על התענוג שבעוגה: עוגת ירקות בחושה, לחה ואוורירית משובצת באגוזים
מי לא מכיר את המחזה הבא: מיד אחרי פסח מתמלא המזווה בקופסאות מצה חצי ריקות. מיקי שמו מציע להשתמש בשאריות המצה כדי להכין מאפים אלגנטיים במיוחד
רוצים להפטר משאריות משלוח המנות ולתרום לנקיון פסח? מירב שיינר תופסת שתי ציפורים במכה ומכינה קינוח טרייפל שכבות חגיגי שמנצל את המיטב מהמתוקים שנותרו מיותמים במזווה
מה ההבדל בין פיצה רומאית לנאפוליטנית? למה האיטלקים שמים מעט תוספות? ואיך נולדה הפיצה מרגריטה? מאסטר הפיצה האיטלקי אלסנדרו לו סטוקו, מרביץ בישראלים את תורת הבצק
זהובות, תפוחות וקוצרות אינספור מחמאות מהאורחים מירב שיינר דנצ'נקו עושה לכם היכרות עם בואיקוס, לחמניות גבינה בולגריות שקלות במיוחד להכנה
כשסוף השבוע מתקרב המקרר של מירב שיינר-דנצ'נקו מתמלא בשאריות. מאסופה של חומרים שנראים לא קשורים היא רוקחת עוגת אגסים מופלאה מארבעה מרקמים שונים
לא חייבים שמרים בשביל לחם אורלי פלאי ברונשטיין מתקתקת לחם מהיר וצהבהב, שיוצא מהתנור אחרי 20 דקות עם טוויסט של פיקנטיות מקסיקנית
העולם מתחלק לשניים: חובבי מתוק ומכורים למלוח. למען האחרונים מכינה מירב שיינר דנצ'נקו עוגיות מלוחות עם פרמזן שהולכות טוב עם הכל ומתחסלות צ'יק צ'ק
מחפשים קינוח מרשים לט"ו בשבט? הקונדיטורית רוסלה יונה מקונדיטוריית ביסקוטי מכינה ספונגאטה פריכה - עוגה איטלקית מסורתית במילוי בפירות יבשים ואגוזים
בקיץ אנחנו מתגעגעים אליהם אבל לקראת סוף הסתיו הם חוזרים ובגדול. מסע בין שתילי התות, המלצות על קטיף עצמי ומתכונים לקינוחים עם הפרי הכי אדום שיש
השוקולטייר רונן אפללו מתגעגע לטעמי הילדות מכין קרמבואים מושקעים בגירסה ביתית: קרמבו שוקו וניל קלאסי, תות בננה, וגנאש שוקולד לבן ומריר ב-3 דרגות קושי