על המחבת: לחם נאן הודי מתובל
לא צריך לחזור מהודו בשביל להתאהב בלחם הנאן השטוח. האופה טל סאסי ממאפיות ג'ייקובס מחמם את המחבת וצולה לחם הודי מתובל בכוסברה וקצח שמחמם לנו את הלב
לא צריך לחזור מהודו בשביל להתאהב בלחם הנאן השטוח. האופה טל סאסי ממאפיות ג'ייקובס מחמם את המחבת וצולה לחם הודי מתובל בכוסברה וקצח שמחמם לנו את הלב
רות סירקיס מוציאה ספר חדש שכולו מוקדש לחג האורות, אנחנו בחרנו מתוכו את המתכון לצ'ורוס - מקלות בצק מטוגנים וטעימים, עטופים בסוכר ומוגשים עם שוקולד חם, יש יותר טוב מזה?
מיקי שמו עם מתכון ללביבות הגבינה האהובות בטעם של פעם וגם טיפ קטן שיוסיף להן מעטה קריספי יותר
עונת התותים החלה והם כבר מופיעים על המדפים במלוא תפארתם האדומה והחגיגית. אז כדי להזכיר לכם את הדברים הנפלאים שאפשר להכין מהם, בחרנו כמה מתכונים קלים ומופלאים מלאים בתותים
אנחנו עדיין חוגגים את פתיחת הלירי בייקרי ברשפון, והפעם עושים זאת עם מתכון של השף שניר אנג סלע לעוגיות אלפחורס ארגנטינאיות מושלמות, הכי קרוב שנגיע למסי
קונדיטוריית עוגיה מיבנה, מכינה עוגיות שוקולד אספרסו מושלמות. רכות, נימוחות ושוקולדיות שמכינים ברבע שעה של עבודה, נחשו מה? יש לנו מתכון
אנחנו כבר חולמים על יום שישי, ומתכוננים אליו עם מתכון של נעה עינת לחלת עשבי תיבול קלועה, טעימה ומרשימה, עם אבקת קסם שתחסוך לכם את העבודה קשה
מירב שיינר דנצ'נקו עוזרת לנו להתכונן חזרה לשגרה עם לחם טעים ובריא מקמח כוסמין ושיבולת שועל, שתמיד טוב שיש בבית
הדבר האמיתי - עוגיות שוקולד צ'יפס רכות ונמסות במרכז עם קצוות פריכים, מתוקות, יפהפיות, כאלה שאי אפשר להפסיק לאכול, מתוך ספר הבישול החדש של אפרת ליכטנשטט "אז מה את עושה כל היום"
מירב שיינר דנצ'נקו נזכרת בטעמי הדליקטסים המופלאים שמכרו סבה וסבתה בחנותם לקראת ראש השנה ומשחזרת את המתכון הקלאסי והאהוב בהגשה מודרנית, מוקטנת ומתוחכמת, אבל נאמנה למקור
מתכון רביעי ואחרון מתוך ההפקה שלנו עם ביסקוטי, והפעם - מלכת הקינוחים - הפבלובה, היא אמנם דורשת קצת יותר עבודה, אבל ללא ספק משדרגת כל שולחן קינוחים שתוגש עליו, שנה טובה ומתוקה מתוקה
סדרת המתכונים שלנו עם ביסקוטי לרגל ראש השנה עולה שלב והיום - קינוח של קרם לימון עשיר, מוגש בשכבות על גבי עוגת דבש עם הרבה פירות טריים, מרעננים וצבעוניים
לכבוד שנת הלימודים החדשה שבפתח, אספנו לכם חמישה מתכונים למאפינס עם ירקות, תירס, גבינות והפתעות, שאפשר לקחת לבי"ס, לילדים שהם סרבני כריך או סתם לגיוון בתיק האוכל
אין ולא תהיה פיצה טעימה יותר מזו שאתם מכינים לבד בבית לפי טעמכם האישי. אז הנה כמה טיפים שיעזרו לכם לחסוך כסף ואת הטלפון לשליח
מתכון שלישי ואחרון מתוך ספר האפייה החדש של מיקי שמו "אפייה טובה" והפעם עוגת סולת-קוקוס, שבזכות הטריק הסודי של שמו יוצאת עסיסית, רטובה ומתוקה
מירב שיינר-דנצ'נקו ממשיכה לסרב להדליק את התנור, ואנחנו רק מרוויחים מזה, הפעם היא מפנקת איתנו עם עוגיות קקאו ושיבולת שועל קרות שאינן מצריכות אפייה, ואפילו הילדים יכולים להכין אותן לבד
ריכזנו עבורכם את כל הטיפים להכנת בראוניז נימוחים, שוקולדיים, לא מתוקים מדי, עם קריספיות עדינה מלמעלה, או בקיצור: מ ו ש ל מ י ם
לכבוד הקיץ השף קינן בסל, בעל חלל האירוח Society Salon חזר מהשוק עם ארגז של תירסים ושלושה מתכונים נהדרים - נתחיל עם לחם תירס ביתי, שמכינים בתבנית כמו עוגה בחושה, ואז צורבים בחמאה, כי זה ידוע שאלוהים ברא את החמאה מיד אחרי התירס
מירב שיינר דנצ'נקו משתפת אותנו במתכון קל ופשוט למדי של חיתוכיות דובדבנים, שנותן תוצאה מהירה, יפה וטעימה שכל אחד יכול להכין, ויש גם סיפור יפה מאחוריהן
במסגרת חגיגות התירס של מסעדת קלארו, שיימשכו לאורך כל חודש יולי, תוגש גם בסבוסה על בסיס פולנטה, וכשהמזרח התיכון פוגש את איטליה, מתקבלת תוצאה שאי אפשר לעמוד בפניה, תוסיפו לה כדור גלידה או קצפת וקיבלתם את קינוח הקיץ המושלם
בעידן האינסטגרם לא מספיק שהעוגה תהיה טעימה, היא גם צריכה להיות מרשימה ופוטוגנית, הנה כמה טיפים שיעזרו גם למי שלא נולד עם חוש אמנותי מפותח במיוחד, להרים עוגה שתקצור מחמאות, נו טוב וגם לייקים
אם תצטרכו לבחור רק עוגה אחת לאכול בחג שבועות הקרוב, תדאגו שהיא תהיה זאת - עוגת גבינה פירורים עם פירות יער, אחת הפשוטות והקלות, הטעימות והאהובות שאפשר להגיש לאורחים בחג הקרוב
אנחנו לא באמת צריכים חג בשביל להכין את העוגה הזאת של לחם ארז, ובכל זאת - עוגת גבינה אפויה על בסיס של בראוניז שוקולד נימוח וציפוי שוקולד עשיר. אפשר להכין אותה בתבנית עגולה או בשתי תבניות אינגליש קייק, מה שבטוח זה שבשני המקרים לא יישאר ממנה הרבה
עוגת גבינה פירורים קלאסית היא המלכה הלבנה בארוחת החג. לכן גייסנו את קונדיטוריית ביסקוטי, לערוך לנו ארוחת חג מפוארת כמו שרק הם יודעים. השף קונדיטורים אמיר פורת ורוסלה יונה עושים את זה עם עוגת פירורים קלאסית קלה להכנה ללא אפייה
ככה מבחינתנו צריך להיפתח כל בוקר של חוה"מ: עם קוגל מתוק ועשיר, המבוסס על מצות, תפוחים, צימוקים ואגוזים. קל, טעים ומזין. מתכון באדיבות מצות אביב
מירב שיינר-דנצ'נקו משדרגת לכם את ארוחת החג עם מתכון מהמם לרולדה מלאה בקצפת ותותים ובציפוי שוקולד רובי ורוד ומיוחד
השפית והמתכונאית מאיה דרין משיקה את ספר האפייה המושלם לכל חובב אוכל "דיסקו מתוקים", ואנחנו מיהרנו ללקט ממנו כמה מתכונים שאהבנו במיוחד - הראשון מתוכם הוא פאדג' שוקולד תפוזי ומושלם שתוכלו להשוויץ בו כבר בחג הקרוב
אין דבר כיפי יותר מעוגה בחושה, היא גם טעימה נורא וגם קלה להכנה, לא סתם הקדישה אפרת ליבפרוינד את ספרה החדש לעוגות בחושות בלבד במגוון גרסאות. קבלו את המתכון לטארט הפיסטוק המרשים של אפרת בגרסה לעצלנים, מתוך הספר
מירב שיינר- דנצ'נקו מקבלת את פני האביב עם עוגיות סנדוויץ' קקאו נימוחות משובצות אגוזי מלך, עם קרם משגע באמצע - פינוק אמיתי לסוף השבוע
מתכון בסיסי למרנג פשוט וקל להכנה, ממנו ניתן להכין ממנו נשיקות, בסיס לעוגה או קינוחי מרנג אישיים
השף-קונדיטור אלדד שמואלי משיק באלחנן שלו קולקציית הדרים משגעת, שעושה המון כבוד לשפע החורפי שמניבים עצי ההדר בעונה זו של השנה, אנחנו לא יכולנו להישאר אדישים לטארט הקלמנטינות ומיד ביקשנו את המתכון
אבי כהן, השף החדש של מסעדת קלמטה היוונית, משיק תפריט חדש, ואנחנו לא יכולנו להישאר אדישים לספנאקופיטה - מאפה פילו יווני במילוי תרד, מנגולד וגבינת פטה. אז מיהרנו להשיג ממנו את המתכון - הנה הוא לפניכם
לקראת שבת מירב שיינר-דנצ'נקו אופה לנו את הלחם המפורסם מסיציליה - לה מפלדה - לחם בעל מעטה זהוב פריך ומרקם פנימי רך מאד עם נוכחות מכובדת של שומשום, מעין לחמניות חלה אישיות שיככבו על שולחן השבת, כמו גם בשאר ימות השבוע
הקונדיטור עופר בן נתן ממאפיית הבק דור מציג: עוגה בחושה נהדרת שמכינים בקערה אחת, ללא מיקסר, ביצים מופרדות ושאר בלאגן. עם תוספת תערובת תבלינים מפתיעים ורוטב קרמל מפנק תקבלו עוגה פשוטה וריחנית שאי אפשר להפסיק ליישר
לפחות פעם בשבוע, מקבלת מירב שיינר-דנצ'נקו הודעה עם בקשה למתכון עוגת שוקולד ליום הולדת של הילדים. אז היא החליטה לאפות ולאפות, לחקור ולגלות עד שהגיעה למתכון לעוגת השוקולד האולטימטיבית - רכה, עסיסית, אוורירית ומתוקה במידה, בפחות משעה! איפה העוגה? הנה המתכון
שירה נוסבוים מהבלוג "מנסה במטבח" מגלה לנו את הסוד איך גרסה מקוצרת להכנת בראוניז, הופכת בקלות למנה מושחתת ומרשימה, בזכות שאריות אגוזים שיש בבית ורוטב טופי סמיך שיוצקים מעל הבראוניז השוקולדיים. מדובר בהתמכרות, ראו הוזהרתם