במרכז השולחן: פוקצ'ה איטלקית מהסרטים
מירב שיינר דנצ'נקו אופה השבוע פוקצ'ה זהובה ומשגעת, גדולה ומרשימה, עם פירה תפוחי אדמה בבלילה שמשדרג אותה באלסטיות מדהימה, כזאת שמגישים למרכז השולחן ושהופכת כל ארוחה לחוויה. לא תספיקו להגיד צ'או בלה והיא כבר תיעלם
מירב שיינר דנצ'נקו אופה השבוע פוקצ'ה זהובה ומשגעת, גדולה ומרשימה, עם פירה תפוחי אדמה בבלילה שמשדרג אותה באלסטיות מדהימה, כזאת שמגישים למרכז השולחן ושהופכת כל ארוחה לחוויה. לא תספיקו להגיד צ'או בלה והיא כבר תיעלם
מירב שיינר-דנצ'נקו חוגגת את נס פך השמן עם לביבות גבינה מתוקות בטעם של פעם, בהשראת המטבח המזרח האירופאי, עם נגיעה מקומית של תפוז, שמוגשות עם רוטב תותים, תותים טריים ושמנת חמוצה. חגיגת חנוכה חורפית מושלמת
בלי שמרים, בלי ביצים ובלי גבינות: מירב שיינר דנצ'נקו הרחיקה עד גואה בשביל הקרמבלוס - סופגניות מטוגנות וטבעוניות עם סולת, שמן קוקוס, גרידת תפוז ומייפל שנראות כמו תכשיטים זהובים. תתכוננו להתמכר
מקבלים את הסופ"ש עם עוגה משגעת, על בסיס תפוז - סמל החורף המובהק, אליו מצטרפים גבינת ריקוטה רעננה, ברנדי ושוקולד, המשתדכים במחול טעמים חורפי, עשיר, קליל ומענג
הטור ניחוח עוגה של מירב שיינר - דנצ'נקו חוגג 5 שנים וזו סיבה בהחלט טובה לעוגת יום-הולדת משגעת לילדים גדולים עם אספרסו, ברנדי וקרם מסקרפונה מוקה משגע
לסלטים של ארוחת שישי או לבראנץ' של שבת בבוקר, מירב שיינר דנצ'נקו נזכרת בריח הבישולים וההכנות לסוף השבוע שמילאו את השכונה בה גדלה ברמלה ומכינה בהשראתם לחמניות רכות ותפוחות שכורכות פרחי כרובית זהובים. מושלם עם טחינה ועגבניות טריות
מירב שיינר נזכרת שאין כמו עוגיות שמכינים בבית, ואופה עוגיות שיבולת שועל זהובות ופריכות, כאלה שכולם בבית אוהבים לנשנש ישר מהצנצנת. שמעו לנו ותכינו מראש כמות כפולה
מירב שיינר חוגגת את החג האחרון בהחלט לתקופה זו עם עוגה עונתית ומשגעת של בצק עלים פריך, קרם שקדים מתקתק ותפוחים שמשלימים את כל הטוב הזה
עוגות כיפיות ואישיות של סולת ודבש הן בדיוק מה שצריך כדי לשבור את הצום ואת הקושי שמתלווה אליו ולהתחיל את השנה עם טעם טוב בפה ועם תקווה בלב
עוגת חג קצת אחרת, פשוטה אך מפוארת, מסורתית מחד ובעלת נגיעות מקומיות מאידך, קלה להכנה עם תוצאה מרשימה
את עוגת הדבש הרכה והעסיסית של סבתה, אופה מירב שיינר-דנצ'נקו בצנצנות קטנות אותן ניתן לחלק לקרובים לברכת שנה מתוקה או להגיש בערב החג עם תפוח ועוד קצת דבש
עוגת הבננות הבחושה הזאת, משובצת עם שבבי שוקולד יכולה לקבל כל מיני גרסאות, בשל החום הכבד, מירב שיינר שוזרת בין חתיכות העוגה, חתיכות גלידת שוקולד מלבניות, התוצאה יפיפייה, והכי חשוב - מצננת
אמנם יש במאפה הזה משהו מאוד חורפי, אבל גם בשיא הקיץ, עם המזגן דלוק כמובן, אפשר להתענג על שבלולי קינמון מפנקים, שממלאים את הבית בניחוחות משכרים. לא לשכוח לקנות גלידה
למי שמעדיף לנוח בסוף השבוע ולא לעבוד קשה מדי במטבח מקדישה מירב שיינר את המתכון הבא: מקלות מלוחים עם גבינות ופסטו שמנשנשים עם סלט
משחק גמר המונדיאל ביום ראשון הוא סיבה מצוינת לבחור צד ולהצטייד בפטיפורים קטנטנים, פריכים ומלוחים עשויים בצק עלים, גבינות ועגבניות שרי
הגאלט הצרפתי הוא מאפה שאופים ללא תבנית ועם הרבה אומץ. מירב שיינר מתאימה אותו לחום ולעונת הפיקניקים ומכינה מאפים קטנים ומתוקים במילוי פירות קיץ חמצמצים
רגע לפני שנפרדים סופית מעונת הדובדבנים מירב שיינר משבצת את הפרי בתוך עוגת פירמידה ענקית, עם שמנת, שוקולד ומרנג
פאי לימון יעניק סיומת מתוקה-חמוצה לארוחה, ויגנוב את ההצגה מהארוחה, בעיקר אם משדרגים אותו עם פטל טרי
מאז הילדות הפירות הכתומים מזכירים למירב שיינר דנצ'נקו את העובדה שעם תום עונתם יתחיל החופש הגדול. רגע לפני שהם ייעלמו מהמדפים היא אופה לשבת עוגת משמשים בחושה עם קרמבל בטעם של חופש
תחתית פאי פריכה, מילוי פאדג' מייפל ושוקולד לבן עשיר ומתקתק וציפוי של פקאנים - מירב שיינר אופה לסופ"ש חיתוכיות שמאוד קשה לטעות אתן
לכבוד החג, מירב שיינר מכינה עוגה חגיגיות במיוחד: עוגת גבינה גבוהה עם שערות קדאיף מלמעלה, בעלת מרקם עשיר ומפנק, בהשראה תנ"כית עם ניחוח מזרח תיכוני
רגע לפני שיגמרו הגשמים באופן סופי ולא יהיו עוד הזדמנויות להתרפק על פינוקים חמים ומתוקים, זה הזמן להכין עוגיות שקדים נהדרות, שיהיה עם מה לשתות את הקפה או התה
התשובה של מירב שיינר -דנצ'נקו לבעיות במזרח התיכון מתחילה בקאפקייקס מתובלים סילאן וממולאים בקרם קפה מפנק מעוטר חלבה ושוקולד. וגם אם זה לא יביא את השקט האזורי זה בטוח יגרום לשלווה והנאה רבה בבית
בשבוע חגיגות העצמאות חוגגת מירב שיינר את מטבח הישראלי עם אחד מהשילובים האהובים בארץ, מאפה חצילים עם גבינות וזיתים
לארוחת השישי בשלהי החג מכינים עוגת שקדים -תפוזים עסיסית וקלה להכנה, שתוספת של מרנג מוסיפה לה הרבה הדר וחגיגיות
התמהמהתם עם הקינוח? אל חשש, מתחילים בהכנה על הבוקר ובערב יש לכם עוגת פיסטוק מלבי משגעת שתקצור שבחים ומחמאות מקיר לקיר
לארוחת בוקר או בראנץ', לביעור חמץ או לחגיגת פחמימות וגלוטן רגע לפני פסח, מכינה מירב שיינר מאפה מקלות שמרים עם גבינת מוצרלה שקל מאוד להכין
עוגיות השוקו-תפוז פיסטוק האלו יעזרו לכם לתפוס שתי ציפורים במכה: לנצל את מלאי הפרג שנותר במזווה מפורים ולהכין נשנוש קל, מהיר וטעים לסוף השבוע
הלחמניות הללו ממולאות במילוי עשיר ומושחת של מרציפן וקצפת ונחשבות למעדן בעונת החורף. הקור הזמני שהגיע למחוזותינו מחייב לאפות אותן בסוף השבוע ולהתמוגג
רך,מתוק ונמס בפה. את המלבה פודינג - קינוח חמאתי בניחוח וניל הדרום אפריקני אוכלים לאט ובמתינות ומתפללים שמספיק קר כדי לשרוף את כל הקלוריות
בין אם לבראנץ' של סוף השבוע, לארוחת חברים, או כפינוק ביום סוער - הגרסה הזריזה לבורקס גבינה טורקי תקצור מחמאות רבות