שבוע האוכל הארגנטינאי: מה אוכלים ואיפה?
הישראלים אוהבים בשר והרבה, כשלמעשה רוב הנתחים שעולים אצלנו על המנגל מגיעים משדות המרעה של ארגנטינה. אירועי האוכל הארגנטינאי שחלים השבוע הם הזדמנות מצוינת להכיר עוד מהמטבח הטעים הזה
הישראלים אוהבים בשר והרבה, כשלמעשה רוב הנתחים שעולים אצלנו על המנגל מגיעים משדות המרעה של ארגנטינה. אירועי האוכל הארגנטינאי שחלים השבוע הם הזדמנות מצוינת להכיר עוד מהמטבח הטעים הזה
אחרי שבעה ימים של לביבות, סופגניות, ספינג'ים ושאר מטוגנים, בנר השמיני אפשר בהחלט להניח את השמן בצד וליהנות מהמתכון של המזללה האסייתית דה באן לסופגניות מאודות במילוי שוקולד
שבת בבוקר הוא הזמן המושלם לארוחות מפנקות. עינב אזגורי מהמסעדה הספרדית סרווסריה מלמד כיצד מכינים צ'ורוס ספרדי אמיתי
סבתא מריקה הייתה אומרת שלגולאש טוב צריך בשר רך, פפריקה איכותית והררי בצל מטוגן היטב. במקום לעמוד ליד הכיריים 40 דקות, אורלי פלאי חושפת טריק לבצל שחום כהלכה ומכינה באמצעותו תבשיל גולאש חורפי מושלם
פסטיבל הממולאים שיתקיים בסופשבוע הקרוב בנצרת בהשתתפות שפים בכירים כמו חיים כהן וארז קומרובסקי יהיה חגיגה לכל חובבי הסירים והאוכל הטוב. מתכון לעלי לשון הפר של שף חוסאם עבאס
לעוד יום גשום מכינה אורלי פלאי תבשיל קיצ'רי עיראקי, סופר טעים, בריא ומנחם. הסוד של המנה טמון בתוספת שמן זית/חמאה וחלמון של ביצה עלומה שנח על התלולית
באירועים חגיגיים באמת מכינים במטבח המרוקאי את הטנזייה, תבשיל בשר מתקתק עם רוטב סמיך שמתבשל בכלי חרס מיוחד. כך תכינו אותו בעצמכם, צעד אחר צעד
למרות קיומה של קהילה לא קטנה בארץ, הקולינריה הארמנית כמעט ולא באה לידי ביטוי במחוזותינו. הצצה נדירה לאחד המטבחים המרתקים של איזור הקווקז
בצק וחמאה הוא שילוב מנצח שאי אפשר לפספס איתו. לפניכם מתכון "הקובנה של צביה" של השפים מאיר אדוני ואסף שטרן ממסעדת מזללה. מנה שלא אומרים לה לא
מבלים שעות במטבח, אוהבים תכניות בישול ומסעדות? זה הזמן לבחון את עצמכם - עד כמה אתם מבינים באוכל? נסו להתאים את המאכלים הלאומיים מרחבי הגלובוס לארץ המוצא שלהם
יכול להיות שסבתא שלכם היא ממרוקו וסבא מעיראק, אבל יש רק דרך אחת להכריע בסוגייה - מה המוצא האמיתי שלכם - לפי מה שאתם אוהבים לאכול. מלאו אתה סקר הבא ותגלו איזו עדה אתם בנשמה דרך הבטן
מתגעגעים למסעדות פועלים של פעם - עם אוכל פשוט, טעים, ואווירה לא מחייבת? לכבוד ה-1 במאי, אספנו עבורכם 12 מסעדות פועלים מומלצות מרחבי הארץ
בשבוע הבא תיפתח בגבעתיים טעמאמא - מסעדה עיראקית חדשה שתגיש תבשילים ביתיים חמים ברוח מסעדות הפועלים. בתפריט - מבחר מנות מסורתיות כמו קובה, סמבוסק וטבית
מטבע סודי שמסתתר בתערובת טוניסאית, חריימה טריפוליטאי משודרג, הצלפות בבצל ירוק ופתות מצות תימני - מאכלים ומנהגים יחודיים של העדות השונות בפסח
מנה מסורתית עם ריחות משכרים של אביב שמשדכת עשבי תיבול עם תרמילים טריים של אפונה, פול וראשי ארטישוק. תכירו את המ'סוקי - הנשק הטוניסאי הסודי לליל הסדר
אחרי השומר 1 ואריפס, שוק הכרמל מתחדש בדוכן אוכל רחוב חדש ומקורי, שיעשה לכם הכרות עם הבאני צ'או - תבשיל קארי דרום אפריקאי בניחוח הודי שיוגש בתוך חלה מתוקה
אורלי פלאי מארחת את שי לי ליפא והשתיים מתקתקות מתכון אורז בלקני במרקם קטיפתי, עם טעמים עדינים של עגבניה ותרד, מתוך הספר "המטבח הבלקני שלי"
הטור שמפגיש בין בישולים ופוליטיקאים מארח השבוע את תמר זנדברג ממרצ, שמעניקה את המתכון של אמה, אסתר, לקציצות פראסה טבעוניות
השבוע נפתחו בת"א דור ההמשך לבכור את שושי - הטריפוליטאית של בכור אקספרס, ולמאפיית הסאלוף משוק התקווה - סאלוף ובניו. אוכל תימני וטריפוליטאי, גרסת 2015