מפסקת מספקת: 3 מתכונים משביעים לארוחה שלפני הצום
פשטידת מעקוד, סיר של כרוב ממולא עם עוף ותפוחי אדמה וסלט סתוי של שומר ותפוזים - חן ואלון קורן מכינים ארוחה מפסקת כהלכתה ליום כיפור שתשאיר אתכם שבעים שעות ארוכות
פשטידת מעקוד, סיר של כרוב ממולא עם עוף ותפוחי אדמה וסלט סתוי של שומר ותפוזים - חן ואלון קורן מכינים ארוחה מפסקת כהלכתה ליום כיפור שתשאיר אתכם שבעים שעות ארוכות
שלושה דורות של אוכל תימני מוגשים במסעדת יאמן סטריט החדשה והחלוצית, שמעוררת לחיים את שוק רחובות. בתפריט אוכל תימני מסורתי כמו ג'חנון ומרק רגל לצד פיוז'ן עצבני כמו לזניה מעלי סבאייה, איולי חילבה ועוד שפע מטעמים
גם אתם יכולים להכין לחוח בבית. הבשלנית שושי יעקב מגלה את הטריק שמבדיל בינו לבין פנקייק, ומעניקה מתכון למרק זום תימני, שניהם מאכלים אידיאליים לשבירת הצום של יום כיפור
למי שמתגעגע לחורף מומלץ להדליק מזגן, לבשל תבשיל בשר ריחני וצבעוני לכל המשפחה מהמטבח הטריפוליטאי, ולהתענג מכל ביס
אסתר דנסון מכינה פשטידה חגיגית ללא גלוטן מאגוזי מלך טחונים, ביצים ותבלינים בסגנון העיר קותאיסי שבגאורגיה, כשבתוכה הפתעה לסועדים
סמוך לשוק רמלה מסתתרת אחת מהמסעדות ההודיות האותנטיות ביותר בארץ שמומלץ להכיר. אבי ביטון מפרגן למסעדת מהרג'ה ומכין בהשראתה נגיסי ברוקולי מטריפים
אין עיראקי שלא נזכר בגעגוע בטעמן של עוגיות הקעקע של סבתא. הבשלנית חן מזרחי מלמדת אותנו את הסוד לעוגיות הכעכים בעלות המתיקות עדינה. רמז: הסוד הוא בתערובת התבלינים
מטוגנת, בעלת מעטפת פריכה של בורגול טחון עם בשר ועשבי תיבול במילוי בשר טלה, צנוברים ונענע - השף מוסטפא סלילי ממסעדת בית שלום בצפון מלמד להכין קובה בורגול
בגרסה האלג'יראית והחריפה הדג המוכר והאהוב מקבל טעמים אחרים לחלוטין. המאסטר שף אבי לוי מציג: דג הסלמון כפי שטרם הכרתם
המאסטר שף הנצחי שלנו אבי לוי עם מתכון לקציצות מחמר מרוקאיות, נימוחות ומטוגנות, על בסיס תפוחי אדמה
תמיד חלמתם להכין קובה ביתי אבל אין לכם זמן? אבי ביטון מעניק מתכון בהשראת מסעדת נאג'י העיראקית ברמלה, רק עם קיצור דרך שלא יאלץ אתכם לגלגל
אחד מהמומחים הגדולים בארץ למטבח הודי הוא חנוך סטמקר ממסעדת הודו הקטנה בבאר שבע. אבי ביטון נוסע דרומה לפרגן לו והשניים מכינים מלאי כופתה
שכונת פלורנטין בת"א מתחדשת במסעדת פאפו מאמא, המגישה מאכלי עדות ים עם נגיעות שף, ונוגעות בשלל מטבחים מאזור הים התיכון, מרומניה ועד מרוקו
גם אם לא גדלתם בארץ הקרניבורים הלטינית ארגנטינה, הבשלנית גלאדיס גוטנמכר תגלה לכם את כל הסודות להכנת האמפנדס, כיסוני הבצק המטוגנים שפותחים כל ארוחת בשרים
הדוסה ההודית היא בסיס מעולה לאינספור ארוחות שונות ומשונות בכל שעות היום. שירה עזרא קיסוס מגלה את הסודות לפנקייק ללא גלוטן של ההודים
חודש האוכל הטורקי נפתח בתרועה רמה עם ממולאים קטנים וצבעוניים ברוטב עגבניות, שישתלבו בטבעיות בארוחה משפחתית או על שולחן החג
המטבח הפרסי עתיר הירוקים הוא שידוך מושלם לפסח. בספרה החדש "מטבח פרסי" מגלה רותם ליברזון את סודותיו, הנה מתכונים מתוכו לשתי עיקריות מושלמות: כופתאות גונדי ועופיונים בזעפרן
גבינת ג'יבן במילוי שום ירוק אביבי - כמה פשוט כמה מופלא. בטור הכורדי האחרון מכינה פנינה צבאג את המנה המכונה בכורדית גובתה מחושסה בתומה ירוקה
בשוק הצבעוני של באר שבע מסתתרת המסעדה הרומנית של סמי וסוסו. אבי ביטון קופץ לביקור ומכין בהשראתה כבד קצוץ בסגנון רומני שישדרג כל מצה
הן אווריריות, מהירות, מזינות ומתאימות לכל רגע ביום - כך תכינו בלי מאמץ את קציצות הירק המרוקאיות של סוליקה ממסעדת אווה סאפי
קובה פיסרה מזכירה בצורתה תקליט, וכוללת בשר לא רק במילוי אלא גם במעטפת. פנינה צבאג חושפת עוד נדבך טעים במטבח הכורדי
המטבח המרוקאי מפורסם לא רק בקשת של טעמים ותבלינים צבעוניים אלא גם בנטייה לא לבזבז שום דבר ולהשתמש בנתחים הפחות מוכרים. קבלו את תבשיל לחי העגל של סוליקה ממסעדת אווה סאפי שיהווה חלק מארוחת פרידה מהחורף
מסימני ההיכר של האורז הפרסי היא שכבת התהדיג הקריספית מסתתרת בתחתית הסיר, שלאחר היפוכה על צלחת הופכת לשכבה עליונה וייצוגית. ברכה ממן מעניקה את המתכון שלה למנה שיכולה להיות תוספת וגם עיקרית ומוסיפה טוויסט מזין לעלילה
קציצות הגונדי הפרסיות מפורסמות מאד, אבל האם שמעתם על גונדי איספהאן? חודש האוכל הפרסי נפתח עם פשטידת אורז ובשר שכמיטב המסורת עתירה בירוקים
המטבח הטורקי שהביא לנו את הלחמג'ון מציע עוד אופציה נהדרת לחובבי בצק ובשר. השפים של מסעדה אונזה היפואית מעניקים מתכון לפידה -מאפה בצורת קאנו הממולא בתערובת בשר מתובלת
משפחת וטורי מבשלת כבר 50 שנה אוכל טריפולטאי עם הרבה נשמה במסעדת צ'צ'ו בנתניה. אבי ביטון התאהב בטבחה הירוקה ויצר בהשראתה תבשיל סמיך וחורפי