לימה ניפו: גרנדיוזיות ריקנית שמנותקת מהמציאות
אבי אפרתי הלך לסעוד בלימה ניפו, המסעדה היוקרתית החדשה שמבטיחה להביא את בשורת הניקיי הטרנדית לתל אביב, ויצא משם תוך שעה קלה בלבד עם חשבון מנופח באופן שערורייתי
אבי אפרתי הלך לסעוד בלימה ניפו, המסעדה היוקרתית החדשה שמבטיחה להביא את בשורת הניקיי הטרנדית לתל אביב, ויצא משם תוך שעה קלה בלבד עם חשבון מנופח באופן שערורייתי
עם ציפיות גבוהות ורשימת המתנה של 1,500 איש, בקרוב מאוד יוצאת לדרך אחת המסעדות המדוברות של החודשים האחרונים: ניטאן תאי, התאילנדית היוקרתית החדשה בתל אביב
ממש במקרה, באמצע היישוב היוקרתי רשפון, המונה טועם מוצא ביתן קטן המגיש בעמידה תבשילים מנחמים וגולת הכותרת - מרק חרירה חם עם המון כמון במחיר מגוחך
פתיחות מסקרנות, סגירות מתוקשרות, הצלחות מעבר לים, קמפיינים, תוכניות טלוויזיה: עם סיום שנה סוערת במיוחד, זה הזמן להחליט מיהו איש השנה בקולינריה ומהי המסעדה החדשה הטובה ביותר?
שנים לפני שהטרנד הטבעוני תפס תאוצה, פעלה מסעדה קטנה בגאנה של קהילת הכושים העבריים. סיפורו של מקום שמבקש לגמול את המקומיים מג'אנק ומבקש לחולל שינוי בעזרת תזונה טבעונית וחקלאות אורגנית
לצד השווקים המודרניים שנפתחים כדוגמת שרונה מרקט ושוק צפון, גם השווקים הוותיקים כמו מחנה יהודה ולוינסקי עוברים שינויים. במסגרת פאנל שנערך בנושא, שאלנו את בעלי העסקים בשוק - האם האותנטיות הולכת לאיבוד?
לאבי אפרתי יש סימפטיה לבראסרי, אבל גם בביקור הנוכחי היה פער משמעותי בין רמת האוכל לבין האווירה והשירות. בבראסרי כמו בבראסרי, ממשיכים בגישת ה"סוס מנצח לא מחליפים"
כשטוניסאים אורגינל מכינים פריקסה, רק טוב יוצא מזה. המונה מתמוגג מיצירת המופת של מזוז ברעננה, שמתפקעת מטריות וסלטים משובחים. רק אל תשכחו לנמנם אחרי
אחרי מסעדת שף נוצצת במרכז תל אביב, פתחו צמד השפים דוד אלמקייס ויוסי שטרית מסעדת אוכל רחוב ביתית בבמתחם הבורסה ברמת גן. בהמשך - מתוכננות מסעדות נוספות בז'אנר
במקום לשלם הרבה על מעט אוכל במתחמי ענק, מאתר קובי רובין מנה ראויה באמת לתקופת חול המועד: סמבוסק עצום מימדים בדרום תל אביב ב-18 שקלים בלבד, שישביע מורעבים תפרנים, משפחות וגם לבליינים
השנה נולדה לשף לירן גרודה שלישייה חדשה: חנות אינטרנטית חצופה בתמחוריה, אפליקציה שמאיימת לשנות סדרי עולם בתחום המסעדנות ובן זכר, שני במספר. עכשיו הוא גם מרשה לעצמו לראשונה לפתוח פה על השקרים הגדולים של עולם הקולינריה הישראלי
לשווא חיפש אבי אפרתי לאורך הארוחה במסעדת לה אוטרה החדשה, משהו להתנחם בו. מנה אחר מנה הלכו הציפיות והתפוגגו, לכדי ריסוק מוחלט
במקום לטרוח ימים רבים ולשבור את הראש על מתכונים, מבחר מקומות מציעים לבשל את ארוחת החג במקומכם. ארוחות החג - הגרסה המוכנה מראש
הטירוף הלטינו-קאריבי ממשיך לעשות עלייה: מסעדת לה אוטרה בתל אביב מביאה לכם קקטוסים אכילים, פלנטיין, צ'ילי ייחודי סנדביץ' קובני ועוד. לונה פארק מקסיקני במסעדה שעושה את זה קצת אחרת
בחודש הקרוב יהיה לכל מי שנשאר בארץ הרבה זמן פנוי: 4 המלצות באיזור המרכז ועוד המלצה אחת בצפון, שימלאו את עונת החגים בהרבה טעם
בחום של שיא הקיץ התנחמנו במנות הענק של גמברינוס באשדוד, בשילוב המושלם של לחם ובשר של איש טבח במחנה יהודה, ובציפייה לפתיחתה - סוף סוף - של מסעדה מעולה באמת באילת. כל מה שאהבנו החודש במסעדות
יתרונותיה של קימל בגלבוע של השף שאול בן אדרת הם מיקומה, בנוף המרשים הניבט ממנה ומנותיה הנדיבות כמותית. מבחינת איכות האוכל, הבינוניות, הממוצעות וההתאמה לכו-לם חוגגות. אולי זה סוד ההצלחה שלה
המונה מגיע לבני ברק ומתמוגג מהאוכל של יעקב שמציע פתרון משתלם לכל סועד, וטורף אצלו קציצות וקוסקוס אוורירי בצלחת ענקית, סלטים ושתייה ב-35 שקלים בלבד
המונה מצפין לעכו, ואחרי נהיגה ממושכת ושעות של ציפייה הוא נאלץ להודיע בתדהמה - אין יותר חומוס מדהים בעכו. מה קרה לחומוס סעיד?
מסעדה חדשה ולוהטת על חוף הים, משלוח מוצלח שנותן פייט לג'ירף, מסעדה רוסית נסתרת, קטיף דובדבנים משפחתי וקייטרינג יצירתי - כל המקומות שעשו לנו את זה החודש
בין אם אתם טסים הקיץ לפריז או סתם רוצים לשטוף את העיניים ולפתוח את התיאבון- כל פריזאי אמיתי יגיד לכם שאת חמש הקונדיטוריות החלומיות האלה פשוט אסור לפספס
אברהם הרצליך הוא רועה צאן 'צעיר' בן 75, שעבר כברת דרך מנעוריו הפרועים בניו יורק, דרך העלייה לארץ, רצח בתו ובעלה ועד לימים אלו בהם הוא מטפל בשלווה בעדר של עשרות עיזים יפהפיות
הוסטל 51 בתל אביב עושים אוכל פשוט וטוב מסוגו. על הבלטה בה הוא משחק, מדובר בהחלט באחד המקומות היותר מוצלחים בשטח נכון לעכשיו. אבי אפרתי ישמח לחזור
וופל פריך וקריספי ממולא בגלידה, כדורי שוקולד, בציפוי סירופ שוקולד וקצפת. המונה מחליף את המונית באופן חד פעמי באופניים ומרשה לעצמו לפתוח כפתור ולהסתער על הר של שחיתות
מתגעגעים למסעדות פועלים של פעם - עם אוכל פשוט, טעים, ואווירה לא מחייבת? לכבוד ה-1 במאי, אספנו עבורכם 12 מסעדות פועלים מומלצות מרחבי הארץ
המשפט המפורסם טוען: "לוקיישן, לוקיישן, לוקיישן", אבל זה בטח לא מספיק. אבי אפרתי מבקר במסעדת דא דא ודא המדוברת בת"א וחוזר מאוכזב
בתוך אזור המלאכה הנטוש למחצה של שדרות מוצא המונה אוכל דרכים אמיתי עם הקפדה שהלוואי שהייתה גם בתל אביב. כאן - כל לקוח הוא מלך
במרכז תל אביב מוצא המונה פלאפל שמציע מנה עם גזוז במחיר שערורייתי ששובר את השוק: 9 שקלים בלבד. מסתבר שמבחינת הטעם, הוא לא נופל במאום מהמתחרים היקרנים
האוכל במסעדת עלה גפן הוא חביב וסימפטי אבל התרומה המשמעותית שלה טמונה בקונספט, שמקרב את האותנטיות של המטבח הערבי גלילי למיינסטרים
שתי כתבות אוכל ותיקות יצאו לבקר לראשונה בחייהן במסעדת מול ים כדי לטעום מהארוחה החדשה שמציעה מסעדת היוקרה לצעירים. היה שווה?
הוא היה טבח כל ימי חייו, מכור לסמים קשים שחזר בתשובה ופתח מקום משלו. הוא מספר על מסלול חייו המטלטל, השיקום, הגמילה והחזרה לחיק האמונה על כל שלל מצוותיה ואיסוריה כמו גם ניהול מסעדה לאור עברו
הבשר במסעדת הדסון בת"א היה כל כך מדהים, שלא נותר לאבי אפרתי אלא לצבוט את עצמו. לא בטוח שאי פעם, לאורך מאות ביקורות, הוא כתב את המשפט הבא שמככב בגוף הכתבה: הסטייק היה מושלם!
אחרי תקופה לא פשוטה בנמל תל אביב, מעביר גילי פפרמן את מסעדת גיליז המיתולוגית לרחוב החשמונאים בת"א ועושה לה מתיחת פנים קלה. האם הלקוחות הוותיקים יחזרו?
בוריק מטוגן ממולא בבשר וביצה, המקום המושלם ללאנץ' חורפי, מאפייה מושחתת ועוד. מדור חדש מגיש את המקומות הכי טעימים שעשו לנו את החודש
במשכנה החדש של מסעדת ג'וז ולוז בתל אביב אבי אפרתי נהנה מאווירה נעימה ומזמינה יותר, אבל האוכל במתכונת הנוכחית סובל מגסות, אפרוריות ובנאליות
אמנות, עתיקות, הסטוריה והמון אוכל טוב, ביפו יש שפע מכל אלה. טעימה מ-3 מאפיות יפואיות המשתתפות בספרה החדש של אלינוער רבין שסוקר את יפו לאורכה ולרוחבה