

הגל השקט
הגדרת ישובים להתרעה
הגדרת צליל התרעה
נושאים חמים
דצמבר 2014
- הטריילר: קייטרינג מעושנים שיוצא ממשאית
עולם הקייטרינג לא מפסיק להשתכלל, והדבר הגדול הבא הוא מזנון קייטרינג נייד של השף יוסי שרף, המציע טריילר נייד שמעשן הכל, מבשרים ועד ירקות
- יקירי הרשת: שיחה עם 6 בלוגרים גרגרנים
הם מכתתים רגליהם ממסעדה למסעדה, מחפשים אחר טעמים ומרקמים חמושים בפנקס וזוכים לתואר מבקרי המסעדות החדשים. שיחה עם 6 בלוגרים מקומיים בעיצומה של ביקורת
- יש לנו עניין עם פועלי בניין
אוכל של פועלים מסתבר זו ממש לא קלישאה. הצצה לחברת הבנייה הטורקית שבונה בניינים מפלצתיים בגוש דן ומעניקה לאלף פועלים תפריט המתבסס על מטעמים אותנטיים מהכפרים בטורקיה
נובמבר 2014
- בין המחבט לצלחת
אתם אולי מכירים אותה בתור טניסאית בינלאומית, אבל חשבון האינסטגרם שלה יחשוף פן אחר לגמרי. בפגרה הופכת שחר פאר לפודית שחורשת את כל המסעדות ודוכני האוכל הכי שווים
- הצבא צועד על קיבתו
האמנם חיילים ביחידת שלדג אוכלים טוב יותר מביחידת גבעתי? האם קיצוץ בתקציב הביטחון יפגע גם ברמת המנות בחדרי האוכל הצבאיים? ראיון עם רמ"ד תזונה בצה"ל שטוענת: "אין חיילים רעבים"
- אלגריה: חנות קטנה ומטריפה
הם עובדים רק עם יצרנים מקומיים ומייצרים לכם סל שלם של מוצרים בריאים ואורגניים. תכירו את מעדניית אלגריה בת"א, הסוד הכי כמוס ברחוב אבן גבירול
אוקטובר 2014
- כוכב עולה: השף יונתן לוי עושה חיל בלונדון
אחרי שלמד אצל יורם ניצן במול ים ואצל מאיר אדוני בכתית ובמזללה קוצר השף הצעיר יונתן לוי שבחים גם בקרב המבקרים הלונדוניים. סיפורו של השף הישראלי שמנהיג את מסעדת Gail's Kitchen
- השף הישראלי שכבש את פריז
בפעם הבאה שאתם מגיעים לפריז, תסתכלו היטב פנימה לתוך חלל מסעדת Frenchie, ותגלו שם שף את תמיר נחמיאס, ישראלי צעיר ומבטיח, שמנהל את מטבח המסעדה בעיר האורות
- פוליטיקאי ביום מסעדן בלילה
פוליטיקאי, כתב צבאי, שחקן תיאטרון ופעיל חברתי פתחו יחד מסעדה ברחובות.זו לא התחלה של בדיחה, אלא סיפורו של "השיפקה בר"
ספטמבר 2014
- בלעדי: ראיון מיוחד עם הטבחית של בית הנשיא
אצילית וביישנית היא ניצבת בפעם הראשונה מול המצלמות. מתנה מריאן, הטבחית של בית הנשיא, חולקת עימנו קמצוץ מאלפי הסודות מבית הנשיא ולבסוף מעניקה מתכון של עוגיות שמוגש לנשיאים זה 27 שנה
- קיטשן רנדה-וו: סטארט אפ שנותן את הבמה לסו שפים
תכירו את קיטשן רנדה-וו, סטארט אפ קולינרי של עולה מצרפת שמחבר בין טבחים וסו שפים לבין הקהל שלהם ומאפשר גם למי שנמצא מאחורי הקלעים להתבטא
- מאחורי הסירים: הקייטרינג החדש שמסעיר את עולם החתונות
אוכל חתונות מותאם אישית, צוות של 8 טבחים, מנות שנעשות מאפס ואוכל שלא חוזר על עצמו יותר מבאירוע אחד - פלא שרוברט קלוגר הפך לשם מדובר בעולם קייטרינג הבוטיק?
אוגוסט 2014
יולי 2014
- מאחורי הסורגים: הצצה למטבח של כלא הדרים
גם בימים מתוחים אלה, המטבח של כלא הדרים ממשיך להאכיל מדי יום אסירים בטחוניים לצד אנשי שב"ס. איך מבשלים אלפי ארוחות במקום כל כך טעון? הצצה לסירים של אחד ממתקני הכליאה הכי מבעבעים בארץ
- מאחורי הקלעים: השף שמביא את הבשורה לטבריה
אורי ארנון מבטיח לעורר את טבריה מהתרדמת עם ויקטוריה, מסעדת שף חדשה וכשרה שתעשה כבוד למטבח הטבריאני המסורתי ומתכנן בעתיד הרחוק לפתוח מקום רביעי בתל אביב
- מאחורי הקלעים: לירן גרודה ממשיך קדימה אחרי משחקי השף
אחרי שש שנות עבודה משותפת עם השף ניר צוק יוצא לירן גרודה לדרך חדשה שכוללת טלוויזיה, ייעוץ בבניית תפריט גורמה כשר לווינו סוקה בהרצליה ושום מילה על מסעדה חדשה
יוני 2014
- מאחורי הקלעים: פודיגייד - מדריך חדש למסעדות הכי טובות
אחרי עסק של צילום וסטיילינג מזון והקמת בלוג אוכל מפתה שמשתף פעולה עם האפינגטון פוסט, הסתערו דניה ויינר ודיאנה לינדר על האתגר הבא: הפודיגייד - מדריך מסעדות חדש לתיירים
- מאחורי הקלעים: צלמת האוכל דניה ויינר וסטייליסטית המזון דיאנה לינדר
- מכונת קפה משומנת היטב
לצד פריחתן של רשתות כמו קופיקס צוברים תאוצה גם בתי הקלייה הקטנים והארטיזנליים לקפה. מה גרם לטרנד הנוכחי להתעורר ואיך נדע אם האספרסו שלנו באמת טעים?
מאי 2014
- קורנמל: המחלבה הדרומית שמחייבת ביקור
בשבועות מניחים לגבינות מהסופר ומתנסים בגבינה מקומית שנחבצה באהבה - תכירו את משק קורנמל, חוות הבודדים שמתמחה בגבינות עזים משובחות
- הפטיסרי הטובות בפריז מזווית ישראלית
ספרה החדש של שרון היינריך מוביל את הישראלים אל הפטיסרי הטובות בעיר האורות ומגלה איפה מסתתרים הקינוחים המושלמים ביותר. מסע מופלא בעקבות מתוקים, קינוחים ותרבות צרפתית
אפריל 2014
מרץ 2014
פברואר 2014
- מאחורי הקלעים: גן עדן ושמו קארם
הוויטרינה של קארם היא גן עדן לכל חובב מתוקים באשר הוא. מאחורי הקלעים של הפטיסרי הצרפתי שהביא משב רוח פריזאי לתל אביב וישבור את שומרי הדיאטה האדוקים ביותר
- מאחורי הקלעים: המיזם שמפרגן ליין הישראלי
דולב גבעון רוטר הגה את ג'אפה, ערבי אוכל ויין במטרה מוצהרת: קידום תעשיית היין בישראל. במהלך הערב הוא מארח ייננים ושפים וכמובן, משקה את האורחים
ינואר 2014
- מאחורי הקלעים: הסועד הנודד
למי שקץ במסעדות מפונפנות מציעים צמד הסועד הנודד סופי שבוע של אוכל משובח בחיק הטבע בחברת נוף שנספג ישירות באוכל
- אדום עולה: קטיף תותים לנצח
בקיץ אנחנו מתגעגעים אליהם אבל לקראת סוף הסתיו הם חוזרים ובגדול. מסע בין שתילי התות, המלצות על קטיף עצמי ומתכונים לקינוחים עם הפרי הכי אדום שיש