דרך האוכל
חודש צום הרמדאן מתקרב לרהט בצעדי ענק, שעתן היפה של עמותות הביטחון התזונתי ושל הדו קיום: סיפורו של גבר חרדי שמספק מתוך תחושת שליחות משלוחי מזון לבדואים ועובדת סוציאלית שמלמדת את הנשים הבדואיות להכין מקלובה, חלות ועוגות
חודש צום הרמדאן מתקרב לרהט בצעדי ענק, שעתן היפה של עמותות הביטחון התזונתי ושל הדו קיום: סיפורו של גבר חרדי שמספק מתוך תחושת שליחות משלוחי מזון לבדואים ועובדת סוציאלית שמלמדת את הנשים הבדואיות להכין מקלובה, חלות ועוגות
מגמת החזרה לבישול איטי, החזירה לטאבון את כבודו האבוד עם שפים יצירתיים שפתחו מסעדות שמוקדשות לו, תנורים מרשימים שמככבים בחזית מסעדות, ביקוש גואה להתקנה בבתים פרטיים ואיש עסוק אחד - אסף גרופר, שדואג שכל זה יקרה
שגריר איטליה בישראל, פרנצ'סקו מריה טלו, מכין לעצמו מדי פעם שקשוקה איטלקית עם עגבניות. הוא חושב שלרושפלד יש את סלט העגבניות הטעים בעולם ואין לו בעיה להעלים לאפה בשווארמה באמצע הרחוב ישר לתוך הפה
אברהם הרצליך הוא רועה צאן 'צעיר' בן 75, שעבר כברת דרך מנעוריו הפרועים בניו יורק, דרך העלייה לארץ, רצח בתו ובעלה ועד לימים אלו בהם הוא מטפל בשלווה בעדר של עשרות עיזים יפהפיות
השפית שירה בן שטרית וזוגתה-שותפתה העסקית דורית קפליצר פתחו בברצלונה את מסעדת a tu bola, שציר ספרד-ישראל-צרפת-איטליה, זוכה בה לייצוג משמעותי, תוך ניצול העובדה שעלות הקמה של מסעדה בברצלונה, זולה משמעותית מהעלות בארץ
שכבות של זכרונות והיסטוריה הצטברו בין כותלי קפה תמר שמעלה גם סוגייה מהותית לגבי מעורבות העירייה בשימור מסעדות ובתי קפה ותיקים. ראיון נוסטלגי עם ח"כ איילת ורבין, נכדתה של שרה שטרן
המסלול אל לבו של אריאל שרון עבר תמיד דרך ארוחה משותפת. סביב מנות פלאפל ירוק חריף ופרוסות לוף מטוגן התחבר הפוליטיקאי אל אנשי סודו ושמר את יריביו קרובים. מסע קולינרי בעקבות האיש שפעל מהראש, אבל על בטן מלאה
רונן ארדיטי, מנהל תכנית הלימודים היוקרתית להכשרת מסעדנים בשנקר, מציין השנה 4 שנים בתפקיד, מסרב ליפות את המציאות התובענית בענף ומגלה מה התכונה ההכרחית שמבדילה את המסעדנים הישראלים משאר העולם
מסעדת כתית של השף מאיר אדוני צמחה בשנים האחרונות והתפתחה ל-3 מסעדות נוספות. מי הוא איש העסקים שמזרים את הכסף? קווים לדמותו של קובי אבן עזרא, המולטי מיליונר שאוהב לאכול
מתכונים רבים עברו מדור לדור כתורה שבעל פה. מיזם "סודות מהמזווה" מבקש לשמר את הידע בתוך המשפחה ומפיק סרטים דוקומנטריים מלאים בטעם וריח, על שושלות אוכל משפחתיות
הבלוגר ואיש האוכל עמית אהרונסון מספר על התשוקה לאוכל, מסביר למה הוא לא מתלהב כשמגישים לו בארץ כמהין או כבד אווז מוברח ומקנח ברשימה של המקומות שהוא הכי אוהב לאכול בהם
שושלת של ארבעה דורות בעולם הקולינריה, עם 40 מסעדות ומוניטין לאומי. מסע אל סוד ההצלחה של אימפריית המסעדנות המסועפת של משפחת בינדלה
הוא היה טבח כל ימי חייו, מכור לסמים קשים שחזר בתשובה ופתח מקום משלו. הוא מספר על מסלול חייו המטלטל, השיקום, הגמילה והחזרה לחיק האמונה על כל שלל מצוותיה ואיסוריה כמו גם ניהול מסעדה לאור עברו
הרבה לפני תכניות הריאליטי בישול ומתכונים באינטרנט, נעזרו עקרות הבית בישראל בספר אחד ויחיד - מהמטבח באהבה
לאחר שניצח מחלה קשה, עבר השף-קונדיטור גולן סגל לאורך השנים בכל נקודות הציון החשובות במטבח הישראלי והגיש בהן את מיטב קינוחי הגורמה - ממסעדת קרן המיתולוגית דרך לחם ארז ועד צפרה וטופולופומפו
הוא המלך הבלתי מעורער של המטבח הרומני, כוכב טלוויזיה ובעליה של מסעדת שף מפוארת ברומניה. אבל גם אחרי 40 שנות בישול, יוסי חדד עדיין לא ויתר על חלום החזרה ארצה והקמת מסעדת גורמה בת"א
לכאורה מדובר בבשלנית ותיקות שמלמדות אוכלוסיות צעירות על הכנת קובה, הכנת קציצות ירק ומילוי פלפלים. אבל למעשה, מה שקורה במפגש שמתקיים פעם בשבוע במסגרת "מפגשים מהסוג הטעים" בקטמונים, הוא הרבה יותר גדול מזה
הוא דור שמיני למשפחת קצבים ונחשב לסופרסטאר עולמי בתחום הבשר, עם חיבה מיוחדת לישראל. הקצב-כוכב דאריו צ'קיני מבקר בארץ ומעניק טיפים מנסיונו לעבודה נכונה עם בשר