סיכום שנה: האנשים, האירועים והטרנדים שעשו את 2015
הסתבכויות של שפים בכירים, סכסוכים אינטרנטיים מתוקשרים, טרנדים מקסיקניים ופריחה של מתחמים וקינוחים: סיכום התופעות, האנשים והאירועים שעשו את שנת 2015 באוכל
הסתבכויות של שפים בכירים, סכסוכים אינטרנטיים מתוקשרים, טרנדים מקסיקניים ופריחה של מתחמים וקינוחים: סיכום התופעות, האנשים והאירועים שעשו את שנת 2015 באוכל
עם שם פרטי שמרמז על מעוף קבוע ושם משפחה שמעיד על כוונות גבוהות, שחף שבתאי הוא אולי השף הכי תזזיתי שיצא מישראל. בראיון לוואלה! אוכל הוא מספר איך מתחזקים נישואים בזמן שמדלגים בין יבשות, למה הוא בא לבקר בארץ ואילו חלומות הוא תיכף מגשים בברלין ובארה"ב?
פתיחות מסקרנות, סגירות מתוקשרות, הצלחות מעבר לים, קמפיינים, תוכניות טלוויזיה: עם סיום שנה סוערת במיוחד, זה הזמן להחליט מיהו איש השנה בקולינריה ומהי המסעדה החדשה הטובה ביותר?
בשורה קשה לחובבי הגורמה, הפודיז, ועשירי ישראל. בעלי מסעדת מול ים שלום מחרובסקי, הודיע לפני שעה קלה כי לא יפתח מחדש את המסעדה האהובה והמפורסמת, שנשרפה בקיץ האחרון
אחרי שבועות של ציפייה נפתחת השבוע נפתחת מסעדת אדורה אחרי מתיחת פנים מהותית, חמושה בשם והנהגה חדשים: הצצה למטבח של השף הצעיר אלי שטיין, שיבשל מנות שף מרחבי העולם באדורה ביסטרו
מאיר אדוני פותח את סזרינה, מסעדת שף חדשה בקיסריה, מגיש בה כמה ממנות הדגל של המזללה כמו קרואסון מוח וטרטר פלשתיני ומכריז: "אני רוצה שכל עם ישראל יבוא לכאן"
הם זן התפוחים שסובלים מהדימוי הכי בעייתי, אבל אל תחמיצו בחודשים הקרובים את הגולדן דלישס הזהובים. ארז קומרובסקי מפציר בכם לאפות אתם חלות מתוקות, להכין מהן ברד פודינג, לשלב בסנדביץ' חרפרף ואפילו לשדך אותם לרוטב של קציצות עוף
אוכל הוא צורך בסיסי שנועד בסך הכל לתדלק את הגוף אבל מביא אתו אינספור משמעויות נוספות. השף ישראל אהרוני מסביר מדוע בחר להשתתף כעורך אורח בוואלה! אוכל מזווית כל כך לא שגרתית
ארוחת ערב סוכות מפוארת לא חייבת לכלול בשר וביצים. השף אביב משה ממסעדת מסה מגיש 3 מנות טבעוניות שכל אחת מהן תקצור מחמאות
השנה נולדה לשף לירן גרודה שלישייה חדשה: חנות אינטרנטית חצופה בתמחוריה, אפליקציה שמאיימת לשנות סדרי עולם בתחום המסעדנות ובן זכר, שני במספר. עכשיו הוא גם מרשה לעצמו לראשונה לפתוח פה על השקרים הגדולים של עולם הקולינריה הישראלי
הערב הודיעו יונתן רושפלד ועודד סיידא כי הם סוגרים את מסעדת ארוחת ערב בבעלותם. השניים תקפו את התכנית הצינור בערוץ 10 ואת המבקר ניב גלבוע שלדבריהם פגעו בעסק אנושות
בואו לגלות עד כמה אתם מכירים את השפים המפורסמים, ונסו להתאים בין השף למנה שמוגשת במסעדה שלו
השנים שבילה ביפו עשו לניר צוק חשק למקום שיתמקד באוכל ערבי אותנטי . במסעדת מקלובר החדשה הוא יציע מנות כמו ממולאים ומקלובה, כשהמנה היקרה ביותר תעלה 55 ש"ח
בשלושה חודשים בלבד, הספיק השף יונתן רושפלד לפתוח את מסעדת ארוחת ערב, להיפרד לשלום מקבוצת המסעדות שכללה את הרברט סמואל וטאפאס אחד העם, ולהודיע על פתיחתן של שתי מסעדות חדשות במיקומים מפתיעים
אחרי ארבע מסעדות בתל אביב, פותחת קבוצת כתית בסתיו הקרוב מסעדה חמישית, במתחם הגולף בקיסריה
אחרי שאבי ביטון עזב את מסעדת אדורה לפני כחודש, הבוקר נודע כי השף החדש הוא הצעיר המוכשר אלי שטיין, שעבד עד לאחרונה עם ירון שלו בטוטו
אחרי שזכה בעונה הראשונה של מאסטר שף, פתח 2 מקומות מצליחים בירושלים והכיר לעולם את האוכל האלג'יראי במלוא תפארתו, המאסטר שף אבי לוי מגיע הערב לתל אביב
השף רן שמואלי ונוף עתאמנה איסמעיל, יגישו תפריט בהמתבסס על תוצרת מקומית וטרייה של מגדלים ויצרנים קטנים מכפרה של נוף. סיור בין המגדלים בבאקה אל גרבייה
מה קורה כששף אייל שני, מלך הפיתות הבלתי מעורער של ישראל, מארח את השף הראשי של מוסד הפיש אנד צ'יפס הגדול ביותר בלונדון לערב של פחמימות?
השפים אביב משה ומאיר אדוני בנו את התפריט החדש בחברת יונייטד איירליינס שמוגש על קו תל אביב - ניו יורק. ומספרים איך שומרים על הטעם והסקס אפיל של האוכל גם בשחקים
ג'קי אזולאי מחברת בין בצק פריך מתוק לבין שכבה לימונית חמצמצה ומרעננת. את השילוב המנצח הזה היא מכסה בענני מרנג אוורירי ומגישה לכם פאי לימון ממכר
קובנה היא מאפה לא מתנצל. יש בקובנה המון, אבל המון חמאה מזוקקת, וזה מה שעושה אותה לכל כך טעימה. ארז קומורבסקי אופה ומוותר על הדיאטה
אחרי עשור של בישולים, יעזוב השף אבי ביטון את מסעדת אדורה שבבעלותו לטובת פרויקטים חדשים
במסגרת ההכנות לחגיגות יום העצמאות, אבי ביטון מכין קבב דווקא מבשר פרגית, ומוסיף לתערובת התבלינים פיסטוקים, שמקפיצים את השיפוד ונותנים לו טוויסט קראנצ'י
חיים כהן, ארז קומורובסקי, סמי תמימי ושפים נוספים הושפעו מהמסעדנית קרן הנדלר קרמרמן שהלכה לעולמה ביום רביעי אחרון. אנשי אוכל מספידים את האישה שהביאה לארץ ניחוח אחר
אבי ביטון מכין מנה יוקרתית ואסתטית לחג פילה בקר חגיגי למרכז השולחן במילוי אגוזים קריספי
כעכים מסורתיים מתובלים בציפוי שומשום, שלא יצליחו להישאר זמן רב בצנצנת העוגיות. אורלי פלאי מארחת את מיקי שמו לאפייה משותפת מתוך הספר "אוצר העוגיות"
אין ישראלי שלא אוהב סביח בפיתה וכאן אבי ביטון אופה גירסה בריאה יותר ואופה עם מילוי תפוחי האדמה, הביצה והחצילים לבצק פילו
השף ניר צוק פותח את מזללת הגארדן בדיזנגוף סנטר, שמציעה שלל סוגי צ'יפס, המבורגרים ועוף אורגני בגריל
לראשונה התארח במסעדה ישראלית שף עם 3 כוכבי מישלן. רשמים מביקורו של השף ג'ראלד פסאדה במסעדת מול ים ועל ההבדלים שבין המטבח הצרפתי לישראלי
בראיון כואב מספר שף רוני לוי (52) על הצד האפל של עולם המסעדנות התל אביבי, כזה שמותיר מעט מאוד מקום לשפים המבוגרים להתפרנס בכבוד
אחרי שנתיים של עיכובים, תעלה בשבוע הבא בקשת העונה החדשה של מאסטר שף VIP. רושפלד, אייל שני, חיים כהן ומיכל אנסקי, התכנסו יחד עם משתתפי התכנית וסיפרו איך מסתדרים עם עונה בה המשתתפים בעלי אגו גדול
הוא המלך הבלתי מעורער של המטבח הרומני, כוכב טלוויזיה ובעליה של מסעדת שף מפוארת ברומניה. אבל גם אחרי 40 שנות בישול, יוסי חדד עדיין לא ויתר על חלום החזרה ארצה והקמת מסעדת גורמה בת"א