ריזוטו מהמזרח התיכון
המטבח הישראלי מצטיין בשילובים ומנות שמחברות בין עולמות שונים- ברק יחזקאלי מוכיח לנו את זה במנת ריזוטו איטלקית בסגנון המזרח בתיכון עם יוגורט, קישואים נענע ולסיום גירור של אבן יוגורט. זה לא אותו ריזוטו מוכר, הוא טוב ממנו בהרבה
המטבח הישראלי מצטיין בשילובים ומנות שמחברות בין עולמות שונים- ברק יחזקאלי מוכיח לנו את זה במנת ריזוטו איטלקית בסגנון המזרח בתיכון עם יוגורט, קישואים נענע ולסיום גירור של אבן יוגורט. זה לא אותו ריזוטו מוכר, הוא טוב ממנו בהרבה
כמה זמן קונים את הבשר מראש, איך מחשבים את הכמות, מתי צריך להדליק את המנגל ואיך שומרים על הבשר חם? איש הגריל דרור פילץ חושף את כל הסודות שישדרגו את המנגל של יום העצמאות
אל תבהלו מהמראה המרשים של המנה הזאת, מדובר בדן דן נודלס של מסעדת הירו ראמן - הבולונז האסיאתי אם תרצו - אטריות אודון, בשר טחון וירקות מתובלים ברוטב יפני מתקתק, קצת הכנות מקדימות ויש לכם מנה יפנית נהדרת
המצה בריי, גרסת הפסח לפרנץ' טוסט האהוב, מקבלת הפעם כיוון טבעוני, עם חלב סויה במקום ביצה, ארוחת בוקר נהדרת לימי החג, וגם פתרון לכל המצות שיישארו אחרי פסח. המתכון באדיבות מצות אביב
גם בפסח אין סיבה לוותר על מנת העראייס האהובה, שהפכה לאחת ממנות הדגל במטבח הישראלי. אבי לוי, שף ובעלים של מסעדת המוציא, מלמד אותנו איך לעשות את זה נכון בלחמניות כשרות לפסח תוצרת בית. תענוג אמיתי
אבי לוי ממשיך לסדר אתכם לליל הסדר עם מתכון שלישי בסדרה, והפעם: תבשיל קדירה מעולה של בשר טלה, ערמונים וערימה של תבלינים
אם בא לכם להכין מנה מרשימה ומלאה בטעמים שלא יאמינו לכם שהכנתם בצ'יק, השף אבי לוי ממסעדת המוציא מציע לכם ללכת על כרובית צלויה עם קונפי שום וקרם לימון אלוהי
מתכון שלישי ואחרון מתוך הפקת מתכונים לערב פסח של השף ברק אהרוני והשפית בפועל של מסעדת אלנה - ססיל לוי, והפעם מנה עיקרית - תבשיל קדירה עשיר, נימוח וריחני של אוסובוקו ביין לבן ופירות יבשים
השף ברק אהרוני והשפית ססיל לוי, ממסעדת אלנה, ממשיכים לעשות לנו סדר, והיום - מנת ביניים של דג ים לבן, מתובל בזעפרן, טעמי אניס עדינים ובצלצלי פנינה חגיגיים
הנודלס הצמחוני של הירו ראמן, מוכיח שלפעמים לוותר על הבשר זה לא קשה בכלל, בעיקר כשעושים את זה נכון עם רוטב בוטנים מתקתק ומעולה
אחרי שתכינו ותטעמו את הלבנה הזו, לא תוכלו יותר ליהנות מזו הקנויה. ברק יחזקאלי מלמד להכין לבנה עשירה וקרמית בכמה דקות של עבודה
רגע לפני שאנחנו נפרדים מהחורף באופן רשמי, החלטנו לתת לו כבוד אחרון עם הגרסה המשודרגת של ענת לבל (טעימונת) לחמין חיטה טריפוליטאי, שלא מצריך הרבה עבודה, אבל כן קצת סבלנות
את רשת המסעדות הירו ראמן רובכם מכירים בזכות מרקי הראמן המעולים, אבל בתפריט יש עוד כמה מנות ששווה לנסות, לכבוד מזג האוויר שמתחיל להתחמם החלטנו לשנורר מהם כמה מתכוני נודלס מוצלחים, נתחיל עם הקלאסי - עם עוף, מלא פטריות ורוטב מעולה
השף שניר אנג-סלע נותן לנו את המתכון לממרח סקורדליה יווני, שמוגש במסעדת לירי לאונג' החדשה שלו ומצהיר כי מדובר חד משמעית בגרסה טעימה יותר לחומוס ואידיאלית לניגוב, ולקראת פסח - יש לו אפילו אלטרנטיבה בשבילכם במקום הפיתה
אל תאמינו למה שסיפרו לכם על כרוב ניצנים, מדובר בירק טעים בטירוף, שמשתלב נהדר כתוספת עם כל מנת בשר ובמיוחד עם עוף. שניר אנג-סלע, השף של מסעדת לירי לאונג' החדשה עם מתכון קצת אחר לערב החג