חריף ומטריף: דג מרוקאי של ג'מילה
לכבוד חגיגות העשור של מסעדת ג'מילה המרוקאית, ולקראת הסופ"ש פינק אותנו שף המסעדה במתכון לדג מרוקאי חריף עם פלפלים, עגבניות ושום. לא לשכוח חלה, כן?
לכבוד חגיגות העשור של מסעדת ג'מילה המרוקאית, ולקראת הסופ"ש פינק אותנו שף המסעדה במתכון לדג מרוקאי חריף עם פלפלים, עגבניות ושום. לא לשכוח חלה, כן?
פסטיבל הבראנצ'ים Black Morning by Beanz חוזר בסוף החודש, ואנחנו החלטנו לחגוג את הארוחה הכי כיפית ביום עם שני מתכונים לשקשוקות יוצאות דופן
עוד רגע לא תוכלו להימלט מריחות העשן שיעלו מהמדורות, וגם אם בחרתם שלא לחגוג בקומזיץ, יעלה בכם דחף בלתי נשלט לתפו"א מדורה ומרשמלו צלוי, אז הנה 3 מתכונים שחוגגים את החג הכי דליק, מבלי לצאת מהבית
השף שגב משה יודע איך להפוך את האוכל הפשוט ביותר לכזה שאנחנו פשוט מתים לטרוף, קבלו את המתכון שלנו לכבדי עוף על מג'דרה בשלל תבלינים ובצל בגריל
זה שיום העצמאות מאחורינו לא אומר שאנחנו לא יכולים להתפנק על קבבונים מפנקים גם בסתם יום של חול, מנה משפחתית נהדרת, עם ירקות צלויים בצד. שגב משה מלמד אותנו איך לתקתק צהריים משפחתי בכיף
השף האיטלקי ג'ובאני ראנה וכלתו אנטונלה מבשלים יחד פסטה כבר עשרות שנים וכעת הם חושפים את הטעות שכמעט כולנו עושים בזמן הכנת פסטה - ואת הדרך להכנה נכונה שבה כולם יחשבו שנולדתם באיטליה
יום העצמאות זאת הזדמנות מצוינת להצדיע למאכל הכי ישראלי - החומוס, וממש במקרה בשבוע הבא נחגג גם יום החומוס הבינלאומי; הרשת הוותיקה בית הפול תציין את המאורע עם חגיגת חומוסים צבעוניים כמותם עוד לא ראיתם, ואנחנו מיהרנו להשיג מתכונים שיעשו לכם את החג
מנה ותיקה ואהובה של חומוס, פול וביצה. לא משנה אם בסיבוב או בניגוב, זה הכי טעים שיש
הספירולינה, הנחשבת לאחד ממזונות העל הפופולריים ביותר, משתלבת באופן מופלא עם החומוס וביחד יוצרים מנה שהיא כל כך טעימה ומזינה שהיא יכולה בקלות לזכות בתואר גיבורת העל של המנות
אחד השדרוגים המושלמים למנת החומוס הוא הסלק המתקתק. גם טעים, גם בריא וכל כך יפה שאי אפשר להישאר אדישים אליו
רגע לפני שאתם בדרך לקצב, מתכוננים לקראת המנגל הגדול, ורגע לפני שאתם מתפתים לקנות שוב את אותם נתחים משעממים שתמיד כולם מביאים, איש הבשר אלי אטדגי רוצה שתכירו 5 נתחים פחות שגרתיים שכדאי לבקש מהקצב
המרינדה הזו היא מרינדה קלאסית לעוף בגריל היווני הנקרא גם קוטופולו, טעמיה מתקתקים-חמצמצים, והיא מתאימה בעיקר להשריית עופות, אך גם למתכוני ברווזים ודגים
הטירוקפטרי (גבינה חריפה ביוונית) נחשב למנת מאזה קלאסית של המטבח היווני בדיוק כמו הצזיקי. הטירוקפטרי מופיע בטברנות היווניות באינספור גרסאות אך בבסיסו הוא תמיד מכיל גבינת פטה משובחת ופלפלים, מנה נהדרת של מסעדת גרקו ליום העצמאות
צלעות טלה עסיסיות מתובלות בתערובת תבלינים מפתיעה ומרעננת: סומק ונענע יבשה. לא תנסו?
שעועית הלוביה האהובה במיוחד על היוונים, נקראת ביוונית מַברוֹמַטי, כלומר עין שחורה. הלוביה קלה להכנה, משביעה ובעלת טעם אגוזי נפלא. אוכלים אותה טרייה, מוקפצת קלות בשמן זית ומתובלת במעט לימון, או כמו בסלט שלפניכם
תערובת עשבי תיבול ירוקים וארומטיים לכבד עוף (או טלה) על האש. מכינים בקלות ומפנקים את האורחים בנתחי בשר עסיסיים ומלאים בטעמים. חג עצמאות שמח
תפוחי האדמה הגדלים באי נאקסוס שבין האיים הקיקלאדיים (ביוון) נחשבים לטעימים ואיכותיים במיוחד. הם מתוקים, מלאי טעם וגונם זהוב עמוק. בגרקו משתמשים בתפוחי אדמה מזן ראטה הצרפתי שהכי קרוב בטעמו לבן דודו היווני, הנה מתכון לסלט תפוחי אדמה נהדר שאפשר לעשות איתם
אורז הוא מצרך חיוני שנמצא כמעט בכל בית וכמעט בכל ארוחה. אלא שלא תמיד הוא יוצא לנו פריך וטעים. שף אוסטרלי חשף את המתכון שלו לאורז שיוצא מושלם בזכות טריק אחד בבישול - שיצריך מכם השקעה רבה
יום העצמאות מעולם לא נראה כל כך טוב ובמיוחד לצמחונים. מסתבר שליוונים יש מתכון לגבינה על הגריל עם מרינדה מעולה שיהפוך לקבוע אצלכם בתפריט. מתכון המרינדה מתאים במיוחד לגבינה מסוג חלומי או מסוג קפלוטירי (גבינת צאן קשה) ולהכנת סגאנקי (גבינה מטוגנת). יאסו
עוד רעיון מעולה לשידרוג הבשר שלכם ביום העצמאות. תערובת של אורגנו, כמון ושום שעוטפת את נתחי הבשר ומתאימה במיוחד לשקדי עגל אבל לא רק
על הבשר שתכינו במרינדה הזו, ידברו עד יום העצמאות של השנה הבאה. מומלצת במיוחד לחלקי פנים או כל נתח אחר של בשר בקר