

הגל השקט
הגדרת ישובים להתרעה
הגדרת צליל התרעה
נושאים חמים
דצמבר 2013
- רויאל שף: צ'יקן קייב
מריה פיסנץ ממסעדת בבה יאגה מכינה צ'יקן קייב- מנה מסורתית של עוף ממולא בחמאה ועשבי תיבול לצד סלט ויניגרט
- פינגר פוד של חצות
השף אייל לביא מציע להשקיע ומכין פינגר פוד גורמה לארוחת סילבסטר מושקעת ורומנטית שתפיל את האורחים או בני הזוג. כך תפתחו את השנה החדשה ברגל ימין
- אוכל טריפוליטאי: תבשיל מצ'ומה
חודש ינואר עוד שניה כאן, זמן לשלוף את התותחים הכבדים: הבשלנית אילונה חכמון-שאוליאן מכינה תבשיל מצ'ומה טריפוליטאי של חלקי פנים עטופים ברוטב אדמדם
נובמבר 2013
- חנוכה: בוריק מרשים של חג
אורחים לא צפויים להדלקת נרות בדלת? השף גיא פרץ מגיש פתרון מהיר וקל: בוריק - כיסון קריספי בשלל מילויים משודרגים שניתן להכנה תוך דקות
- לאזן את הטיגון: סלטים בריאים לחנוכה
קשה לתפקד במשך שבוע שלם אך ורק על בסיס סופגניות ולביבות. שי טנא מביסטרו הכובשים מכין בריחה מהטיגונים - סלטים בריאים לאורחים שיאזנו את הצרבת
- רויאל שף: קובה טומי
במעוז הקובות העיראקיות המפורסם של דוד חביב מכינות בנותיו, מרב בן שושן ושני ירושלמי, קובה טומי עיראקית שתחמם לכם את הבטן בימי החורף
אוקטובר 2013
- ליל כל הקדושים: חג המתוקים המושחתים
ליל כל הקדושים האמריקאי בפתח ומעניק תרוץ מצוין לשחיתות חגיגית נוסח אמריקה - טליה רסנר מנולה אמריקן בייקרי מכינה מאפים ברוח ההלואין
- אוצרות מהדיג: מליטה
עונת הדיג היא הזדמנות מצוינת להכיר סוגי דגים משובחים. הכירו את המליטה - דג ים קטן שעוקף בסיבוב את הסרדינים והברבוניות בטעמו המיוחד
- בלי מאמץ: עוף בתבלינים מרוקאים
הפתרון המושלם לארוחת ערב משפחתית לעד יהיה עוף שלם, עסיסי וקריספי בתנור, גדוש בתבלינים מרוקאיים. גולן גורפינקל ממסעדת דלאל מכין את המנה שהכי כיף לחלוק
ספטמבר 2013
- ניחוח סתיו: זמן הגויאבה
הגויאבה מבשרת את בוא הסתיו, מאופיינת בעונה קצרה, טעמים עזים וערכים תזונתיים גבוהים במיוחד. כדאי לשלב אותה בריבות, קינוחים ואפילו בממולאים
- מתכוני אוקטוברפסט: זאמל קנודל ושופפנודל
פסטיבל הבירה הגדול והשמח בעולם עומד להתחיל בגרמניה. באיירן, הבראסרי הבווארי בתל אביב, מצטרף לחגיגות ומעניק מתכונים מסורתיים
- יש הרבה דגים בים: מתכוני דג חגיגיים
למי שמאס במנות בשר מכבידות, אביב משה, עורך אורח בוואלה! אוכל מעניק מתכונים למנות דגים רבות רושם עם טוויסט שיגנבו את ההצגה בארוחות החג
אוגוסט 2013
- במקרה הכינותי מראש: מוצרי מזווה
יש לכם זמן פנוי? למה שלא תכינו כמה מוצרי מזווה, שיקלו עליכם את החיים בהכנות? קונפיטורות, רטבים וממרחים שכדאי שיהיו בבית
- ארוחת ראש השנה של השף יוסי שטרית ואמו פאני
סלטים, פרגיות ממולאות, טלה בשקדים וצימוקים ומאפינס סילאן - השף יוסי שטרית מפשיל שרוולים עם אמו פאני, והשניים מבשלים ארוחת חג מסורתית ועשירה בת 9 מנות
- מטבוחה
שף יוסי שטרית ממסעדת קיטשן מרקט בתל אביב הפשיל שרוולים עם אמו פאני, ויחד הם מכינים ארוחת חג. קבלו מתכון לסלט מטבוחה ביתי וחריף לפי מיטב המסורת
יולי 2013
- אוכל טוניסאי: הרישתו לוז' - עוגת סולת
בטור האחרון בסדרת האוכל הטוניסאי מכינות בריז'יט שופן ופורטונה אוזן עוגת סולת טוניסאית כובשת בפשטותה, המשובצת בשברי פיסטוק ומפורסמת במרקמה הנימוח וטעמה הממכר
- אוטואוכל: הקוגל של שפרה קורנפלד
בירושלים יוצא לדרך פרויקט האוטואוכל: אסף גרניט מסתובב במשאית ומבשל עם חברים מנות משתנות. דנה וייס תבשל מנה אינדונזית, ושפרה קורנפלד תכין קוגל ופאי פקאן. הנה מתכונים
- עכשיו בבסטה: צנון
בסלטים, בסביצ'ה, בקוקטיילים ואפילו מאודה הצנון והצנונית הם תוספת מרעננת ועוקצנית להמון מנות. השף תומר ניב מהמטבח של רמה מספר על השורש החרפרף
יוני 2013
- בורחים מהחום: מתכוני נקטרינות
בשיא הקיץ והשרב מומלץ לעבוד מהתבשילים הכבדים למנות קלילות וכיפיות. קבלו 4 מתכונים טעימים ופשוטים עם נקטרינה, המרענן הרשמי של הקיץ
- עכשיו בבסטה: נקטרינה
עם כל הכבוד, נקטרינה היא לא הטיוטה של האפרסק. יש לה קיום מכובד משל עצמה. השפית טלי פרידמן מירושלים מספרת על פרי הקיץ האולטימטיבי ומציעה רעיונות לשילובים מוצלחים
- סוף עונת הלימונים: מתכונים צהבהבים
עונת הלימונים עומדת להסתיים. זה הזמן לכבוש את הלימונים שברשותכם, להפוך אותם לקונפיטורה, להכין מהם סלט או קרם מסקרפונה. שף אמיר שולר, ממסעדת בליני בנוה צדק, חולק איתכם מתכונים
מאי 2013
- מאחורי הקלעים: מאסטר הסושי של הדרום
אלכס ניקולסקי אמנם עלה מרוסיה, אבל מסתמן כהבטחה גדולה דווקא באוכל יפני. הוא פילס את דרכו בעשר אצבעות, קיבל השראה ממאיר אדוני ובועז צאירי אבל בוחר להכין סושי בדרום
- סלט לשבת: המנה של סבתא רחל
אבי לוי נזכר בסבתא רחל, אחת הבשלניות המדהימות שהכיר ומכין סלט פקוס עם תפוח אדמה וביצה קשה, של הסבתא שבעלה תמיד אמר לה "שישרפו לך הידיים מרוב שזה טעים"
- קל ולוהט: ספיחה בייתינג'אן
צחי בוקששתר מתקתק מנה ראשונה נהדרת מפיתה, בשר טחון, חציל ותבלינים, ועל הדרך חושף פטנט לקליית חצילים מבלי להרוס את הכיריים
אפריל 2013
- טור אסייתי: הפשטות הכובשת של קמבודיה
טריות, עונתיות, ריבוי בדגים ושימוש מתון בתבלינים מאפיינים את המטבח הקמבודי. השף משה בדישי ממסעדת מינה טומיי מספר על מסעו בשוקי אוכל ועל מנות הרחוב במדינה הלא מוכרת
- מתפלפלים: מתכוני פלפלים
פלפלים קלויים הם חומר גלם נוח מאוד לשפע של מנות. יניב עדן, שף רשת לחם ארז, מכין מהם רטבים פשוטים וטעימים לפסטה, ממרח לכריכים וגם ויניגרט לסלט
- עכשיו בבסטה: פלפלים
אינסוף זני פלפלים יש בשוק, במגוון צורות, צבעים ודרגות חריפות. המון דרכים יש לשימוש בהם: במנות אנטיפסטי, בפסטות, ממולאים, שקשוקות, תבשילים ועוד. כמה דברים שלא ידעתם
מרץ 2013
- בית מרקחת: מכינים ריבות בבית
איך אתם מתכוונים לאכול את המופלטות במימונה? רק עם ריבות ביתיות. אוסי לנקרי, בשלנית מדופלמת, מכינה ריבת גזר וריבת תפוז
- נשיקות חג: מתכון לעוגיות מרנג
'נשיקות' המרנג תופסות לוק מרוקאי לרגל המימונה, מתקשטות באבקת זהב וממלאות את התנור באופטימיות מתוקה - עוד הצעת הגשה לצד המופלטות
- תאוות בשרים: משחקי הכס במסעדת NG
עולם הפנטזיה של הסדרה "משחקי הכס" מתעורר לחיים במסעדת NG בנוה צדק, עם "משתה של אש וקרח" - ארוחת 10 מנות, נתחי בשר אקזוטיים, יין שזורם כמים והיעדר מוחלט של סכו"ם
פברואר 2013
- לבקשת הגולשים: סלט קפה קפה
גולשת וואלה! אוכל בפייסבוק התלהבה מסלט קפה קפה, עם בטטות, אגוזי מלך, קשיו מסוכר ועוד. חילצנו עבורה את המתכון משף הרשת צחי אורן
- אוכל עולמי: כל היופי של המטבח האתיופי
באתיופיה אין שימוש בסוכר, האינג'רה נטולת גלוטן, והירקות והקטניות מככבים. כל מה שרציתם לדעת על המטבח הצנוע, החברתי והבריא הזה
- מבשלים עם בשר טחון: משמש ממולא
שילוב של בשר טלה עם פירות מיובשים תמיד גורף תשואות, וכשמגישים הכל על שיפודוני עץ קטנים, זו בכלל חגיגה. השף צחי בוקששתר מרשת בלאק ממשמש משמשים
ינואר 2013
- לא על הבשר לבדו: חמין צמחוני
מי אמר שמוכרחים להשתמש בעצמות ונתחי בשר? מבחינתה של מירב ברזילי ממשק ברזילי, אפשר לוותר עליהם בקלות ולהתבסס על קטניות ושורשים. קבלו מתכון מחמם ובריא
- לבקשת הגולשים: אטריות ילדים בזוזוברה
גולשת וואלה! אוכל התלהבה ממנת האטריות המיועדת לילדים במסעדת זוזוברה, וביקשה את הוראות ההכנה. חילצנו עבורה את המתכון
- עובדים עם בשר טחון: הקציצות של רוז
יש לכם בשר טחון במקרר? זה הזמן להוציא אותו. צחי בוקששתר מרשת בלאק מלמד איך מכינים קציצות אווריריות של סבתא רוז, ברוטב טעים של שעועית ירוקה וירקות שורש