

הגל השקט
הגדרת ישובים להתרעה
הגדרת צליל התרעה
נושאים חמים
דצמבר 2014
- ארז קומרובסקי מארח חברים ומבשל מטעמים
ארז קומרובסקי מארח את מיטב השפים בצפון, מעניק מתכונים לפריקסה, דגים וקינוח של תפוחים ממולאים ומחלק לכם כרטיס זוגי לסדנה בגליל
- שיהיה לכם סילבסטר בריא וטעים
אין כמו לחגוג את ערב השנה החדשה בבית, עם חברים קרובים. פיליס גלזר מכינה נשנושים בריאים ומפנקים של ארטישוקים ממולאים, ספרינג רולס עם סלמון ויין חם מסורתי
- איך מבשלים את האורז המושלם?
יש אין סוף פטנטים וטריקים לבישול אורז לבן. אבל איך מכינים אותו כדי שיצא אחד אחד, כמו אצל השפים? כך תעשו זאת נכון
נובמבר 2014
- פראג הקטנה
- חורף איטלקי: מתכוני פסטה שווים
עונת הגשמים נותנת את האות להוציא את התותחים הכבדים: השף לירן גרודה ממסעדת בקפיקו מבשל 3 מתכוני פסטה ברטבים עשירים
- ירום הודו: חג ההודיה בסגנון ישראלי
חג ההודיה נחגג מחר בארצות הברית ושם במרכז השולחן את בשר תרנגול ההודו. אורי מרמורשטיין מפונדק דה לוקס מגיש לכם שלוש הצעות הגשה נוטפות עסיסיות
אוקטובר 2014
- הלואין ישראלי: מתכונים עם דלעת
ליל כל הקדושים שבפתח הוא תירוץ מצויין ליהנות משלל סוגי הדלעת שממלאים את השווקים. מתכונים למרק, סלט, ניוקי ואפילו מקרון למתקדמים של מסעדת דוד ויוסף
- כוכב עולה: השף יונתן לוי עושה חיל בלונדון
אחרי שלמד אצל יורם ניצן במול ים ואצל מאיר אדוני בכתית ובמזללה קוצר השף הצעיר יונתן לוי שבחים גם בקרב המבקרים הלונדוניים. סיפורו של השף הישראלי שמנהיג את מסעדת Gail's Kitchen
- סלט סלקים וקשיו עם גבינת עיזים
הסלקים היפים של החורף מציתים את דמיונו של אוראל קמחי והוא מכין אתם סלט בריא ומהיר שמשלב גם עגבניות, בזיליקום וגבינת עיזים קרנצ'ית מצופה בפירורי קשיו
ספטמבר 2014
- המנה האולטימטיבית ליד הבירה: אקסן סנדביץ'
לכבוד האוקטוברפסט שחל החודש, מגיש עופר בן אור ממסעדת באיירן מתכון לסנדביץ' האולטימטיבי לצד הבירה: אקסן סנדביץ' גרמני מסורתי
- סיפורי דגים באיטלקית
שף ניר ויימן ממסעדת מל ומישל נותן לכם 3 אופציות למנה עיקרית עם סטייל בסגנון איטלקי
- שימו סוף לעוף: נתחי בשר לא שגרתיים לראש השנה
אם כולם עושים לכם פרצופים על ששוב הכנתם את אותה מנה לארוחת החג - הגיע הזמן להגדיל את הרפרטואר. השף אסף שנער מחוות צוק מעניק מתכונים לנתחי בשר מיוחדים ומלמד אתכם איך לעבוד אתם נכון
אוגוסט 2014
- ארוחת עשר: מתכונים לסנדביצ'ים הכי השווים
שניה לפני הצלצול של פתיחת שנת הלימודים, מציעים רינת צדוק ואורי שפט ממאפיית לחמים רעיונות ל-6 סנדביצ'ים שהילדים לא יוכלו לעמוד בפניהם
- צבע אדום: עגבניות או לא להיות
אדומות, צהובות, כתומות או מנומרות - איפה היינו בלי עגבניות? מסעדת ויקי כריסטינה מייבאת ארצה את פסטיבל טומטינה שנחגג בספרד מדי שנה ומגישה 5 מתכונים קלים ומעולים
- פטוצ'יני עם ארטישוק, פול, אפונה, מסקרפונה ויין לבן
השף אוראל קמחי מתקתק תוך דקות ספורות ארוחה מפנקת של קיץ: פסטה רחבה ברוטב ארטישוקים, יין לבן וגבינת מסקרפונה
יולי 2014
- משב רוח רענן: סלט שומר, הדרים וגבינה
בשיא החום של יולי - אוגוסט מכין לכם אוראל קמחי ממסעדת פופינה מתכון לסלט קל, מהיר ומרענן עם חסה, פלחי הדרים, שומר צלוי וגבינת פקורינו
- חם- מתקרר- קפוא: עוגות גלידה קרות בלי מכונה
כשהטמפרטורות חמות והרוחות מתלהטות שווה להשקיע ולעבור בחנות אפייה כדי להצטייד בכל מה שנדרש למנה הקרה של העונה - מתכונים לעוגות גלידה מפנקות בלי מכונה של הקונדיטור רני בן אברהם
- מדריך הבישול: מוסטרדה - היהלום בכתר הריבות
השילוב המתוק-חריף-מלוח של המוסטרדה משדרג פלאים כל סנדביץ' או יבוא מצוין ליד כבדים. מנה שטרום מבשל את הריבה האיטלקית שתגרום לכם להתאהב
יוני 2014
- פריך ומשגע: מאפה פילו במילוי בשר
מדי שבוע, יתפרסם בטור מתכון מנצח של אחד מחברי קהילת וואלה! אוכל בפייסבוק. השבוע: מתכון למאפה פילו במילוי בשר של הבלוגרית רות פוזדירקה
- צ'יק צ'ק צ'יקטי: נשנושים של העונה החמה
אירוח במרפסת בערב של קיץ מחייב נשנושים קלילים וטעימים. אז למה שלא תכינו ארוחת צ'יקטי ובה טאפאס איטלקי שמתחברות נפלא לכוס יין
- לבשל כמו גדולים: ביסים קטנים
בספרה החדש מזמינה הילה קריב את הילדים להיכנס למטבח, לעזור, להתבונן או ממש לבשל. שלושה מתכונים שכיף להכין עם הילדים בידיים דביקות : כדורי שוקולד, ארטיקים וקאפקייקס
מאי 2014
- זכרונות מאיטליה: ארוחה חלבית מושלמת
השף ניר ויימן ממסעדת מל ומישל בת"א עוזר לכם לתכנן ארוחת שבועות מפילה עם פתיח של מטבל מוצרלה, לזניה פתוחה, דג בתנור וקינוח של פודינג אורז מתוק עם דובדבנים
- קצת אחרת: סלטים לחג
כשמשקיעים בקישים מנצחים ופשטידות מנקרות עיניים, כדאי שגם פינת הסלטים תיישר קו. השף קובי בכר ממסעדות מלון ממילא בירושלים מציע 3 אפשרויות לסלטי גורמה עם גבינות
- אין בוכים על חלב: קינוחי שבועות ללא לקטוז
אלרגיה ללקטוז או טבעונות לא סותרים חגיגת שבועות כהלכתה במטבח שלכם. השפית עינת מזור מכינה קינוחי "גבינה" טעימים וקלים לאירוח בלי טיפת חלב
אפריל 2014
- ארז קומרובסקי צולה על הגריל
לקראת עונת הגריל, ארז קומרובסקי מחמם את המנגל וצולה כל שידו משגת: דגים עטופים בעלי בננה, נתחי שייטל ואננס וגם לבבות עוף שנכנסים לסלט אביבי
- גחלים לוהטות: כל הטיפים לבשר על האש
לקראת יום העצמאות מעניק הקצב יניב בר נור מקצביית המיט מרקט בת"א טיפים לטיפול בבשר על האש. אז איזה נתחים יש בשוק, כיצד מתפעלים את המנגל ואיך מכינים רוסטביף על האש?
- מדריך הבישול: כנפיים מושלמות
בישראל, צריכת כנפי העוף לנפש היא מהגבוהות בעולם והן מככבות גם על המנגל. דניאל שליט, שף מסעדת דיקסי בת"א, מלמד את כל הטריקים לכנפיים עסיסיות ונותן מתכון למרינדה מושלמת
מרץ 2014
- פותחים את הפסטה: דפי לזניה עם ראגו בשר
השף יוסי שטרית מהמסעדות קיטשן מרקט ואונזה מגיש מתכון חגיגי ללזניה עם טוויסט: דפי פסטה פתוחים ועליהם ראגו בשר עסיסי בציפוי רוטב בשמל
- מאמן המטבח: כל תורת השניצל על רגל אחת
השניצל יוצא יבש מדי? מתלבטים כמה שמן לשים? לא יודעים מה עדיף לציפוי פריך - פנקו או פירורי לחם? מאמן המטבח עונה על שאלות הגולשים וחושף את הטריקים לשניצל מושלם
- בישול ארוך: תפוח אדמה ממולא
בטור האחרון נפרדים איציק ופיני לוי מהחורף ומעניקים מתכון לתבשיל תפוחי אדמה משודרג: תפוחי אדמה ממולאים בבשר טחון מתובל, שנאפים בתנור ברוטב עגבניות
פברואר 2014
- ניוקי בכל צבעי הקשת
לכבוד פסטיבל הניוקי שחל בוורונה שבאיטליה, מכין השף גבריאל פנחסוב ממסעדת מרקו בתל אביב, ניוקי צבעוני שמכניס שימחה לצלחת
- כדורים של אושר: קציצות עיראקיות
כדורי בשר עדינים ששוחים בתוך רוטב מתובל זה תמיד תענוג - פיני ואיציק לוי מ"המטבח של פיני" מכינים קציצות עיראקיות שוות שנחטפות במהירות
- מטבח מקומי: הרי יהודה וירושלים
המושג "אוכל מקומי" הפך לשגור בסצינת המסעדנות. אבל האם בארצנו הקטנטונת יש בכלל דבר כזה, אוכל ששייך לאזור מסוים? כתבה ראשונה בסדרה
ינואר 2014
- בישול ארוך: מרק רגל
במקום להכין חמין רוקחים איציק ופיני לוי מ"המטבח של פיני" בירושלים מרק רגל עם מנגולד - מרק שמבלה לילה בתנור עד לקבלת מרקם רך וסמיך שנמס בפה
- קוסקוס: הגירסה הארוכה
אחרי שהדגימה את הגירסה המקוצרת לקוסקוס מתפנה הבשלנית הטריפוליטאית אילונה חכמון-שאוליאן להכין את הדבר האמיתי: קוסקוס אמיתי בבישול ארוך
- קרם דה לה קרם: פטיסייר ממכר
השבוע ממשיך עז תלם בחקר תורת הקרמים, והפעם עושה לכם היכרות עם קרם הקינוחים שאף קונדיטוריה לא שלמה בלעדיו קרם הפטיסייר הצרפתי