לכבוד הנובי גוד: מתכון לפירושקי
בקפה שרגא חוגגים את הנובי גוד, החגיגה הרוסית לציון השנה החדשה ואנחנו הרווחנו מתכון לפירושקי - כיסונים מטוגנים במילוי תפו"א שאי אפשר להפסיק לאכול
בקפה שרגא חוגגים את הנובי גוד, החגיגה הרוסית לציון השנה החדשה ואנחנו הרווחנו מתכון לפירושקי - כיסונים מטוגנים במילוי תפו"א שאי אפשר להפסיק לאכול
לא חייבים להזיע במטבח בשביל ארוחת סילבסטר מרשימה. השף אביב משה ממסעדת מסה מתקתק פינגר פוד שקל להכין אבל נראה כמו מליון דולר
חיכינו כל השנה בסבלנות לרגע בו מזג האוויר יאפשר לנו להתמכר שוב לתבשילים המהבילים, הפעם בסגנון הונגרי - גולאש ברוטב אדום, סמיך ופיקנטי עם קוביות בשר נימוחות, הרבה בצל, תפוחי אדמה ושפצלה כמובן
איתן ונונו ממסעדת החלוצים 3, מקבל את החורף עם מרק מולים בציר עגבניות, ויין לבן עשיר בטעמים מעושנים, ומסביר בעזרת טריק פשוט איך לעבוד נכון עם הצדפות בבית
הגשם שיגיע מחר דורש תבשיל על הפלטה, רצוי כזה שמחזק את הגוף בתקופה שבה כולם חולים. אלרן שרפלר ממסעדת עזורה עם מתכון אחרון וחורפי במיוחד לתבשיל רגל וגרגירי חומוס
חג ההודיה שחל היום בארצות הברית הוא הזדמנות מצוינת להכיר קצת יותר טוב את תרנגול ההודו. אז איך מטפלים בו נכון ומה בכלל הסיפור של אמריקה עם העוף הממולא?
מחר בערב יחגגו הנוצרים את ליל כל הקדושים, החג המזוהה יותר מכל עם הדלעת. אנחנו, מצד שני, חוגגים את שעון החורף שנכנס הלילה לתוקף, עם הירק החורפי והכתום שעושה לנו חשק להתכרבל מתחת לשמיכה. 5 מתכונים שכדאי לאמץ
מסתבר שילדים יכולים לגדול ולהתפתח יפה גם בלי בשר - התזונאית טל חייקין מעניקה טיפים שיפיגו את כל החששות ויש גם מתכון לשניצל טבעוני מושלם. אורי שביט עורכת אורחת בסוכה של וואלה אוכל
בועז פלד, פעם שף תל אביבי ושהעתיק את חייו לרמת הגולן מגיש 5 מתכוני שטח טבעוניים ומשגעים, שכל אחד יכול ליישם, רק תדליקו מדורה, אנחנו בדרך. אורי שביט עורכת אורחת
מהמנה הראשונה ועד האחרונה: השפית והקונדיטורית החרדית אפרת ליבפרוינד בהפקת חג מיוחדת לוואלה אוכל. צפו לתשואות מהאורחים
המשימה הקשה ביותר בראש השנה היא לא להתמלא מהסלטים. דוחול ספאדי ממסעדת דיאנא בנצרת מגיש כמה אופציות מפתות במיוחד לארוחת ראש השנה, מתוך ספרו החדש "בלדי"
השפית סבינה ולדמן עם שלושה מתכוני דגים לראש השנה שישאירו הרבה רושם בלי הרבה מאמץ: דג שלם אפוי במלח עם טריק, תבשיל דגים במנגולד ורימונים וקונפי מליטות עם סלט שומר וגזר
מפגש חד פעמי בוואלה אוכל בין השפים דיויד פרנקל ויובל בן נריה, הוליד מנה מפוצצת בטעמים: פוקאצ'ה טרייה ובתוכה שיפודים מתובלים
מסעדת הצועניה מיפו מלמדת את הדרך הטובה ביותר להרים ארוחה במחבת: נתחי פרגיות צלויות מתובלות לצד פיתות חמות וטריות
בריא, טעים, צבעוני וקל להכנה מאין כמותו - תמר כהן צדק ממסעדת הס 4 חולקת את כל הטיפים להכנת האנטיפסטי המושלם ומלהטטת בירקות מבטטה ועד כרובית
השף ערן כהן, הזכור לנו מהעונה האחרונה של משחקי השף, הצטרף אלינו לשדה תירס, והכין לנו שלושה מתכונים שעושים הרבה כבוד לגרעינים המתוקים: ממליגה עם טוויסט תאילנדי, תירס על האש וגם סלט מרהיב
השפית תמר כהן-צדק (ממסעדת הס 4) שואבת השראה מהמטבח האיטלקי הפשוט, ומלמדת כיצד מכינים מנות עוף טעימות להפליא עם מינימום מצרכים והשקעה
מתכון הפסטה הזה כל כך פשוט להכנה, שילדים יכולים להכין אותו בעצמם, והוא לא דורש שום קנייה מיוחדת ומתבסס רק על מוצרי המזווה
כשרוצים ללכת על בטוח עם ארוחה שכולם יזללו בהנאה, מהקטנים ועד הגדולים - פסטה עם כדורי בשר עסיסיים ברוטב עגבניות עשיר שעוטף אותם, תבטיח לכם ארוחה מנצחת בקלות
אוכל הרחוב ההודי עשה לאחרונה עליה מבורכת והגיע הזמן להכניס אותו גם למטבח הביתי. ישראל יצחק ממסעדת מא פאו מלמד איך מכינים בבית חטיפים הודים מטוגנים שכל כך כיף לנשנש מול משחקי היורו או סתם עם חברים לצד בירה קרה
מתחילים את השבוע באנרגיות טובות ואוכל שנותן הרבה כוח לצלוח אותו בקלות עם מתכונים מתוך ספרה החדש של זהר לוסטיגר-בשן, "לאכול טוב"
מה קורה כשהשפים הגדולים פושטים את המדים ונעמדים במטבח הביתי שלהם? השף אביב משה (המנצח על המסעדות: מסה, קוואטרו ויאסו) מכין לנו את אחת המנות האהובות עליו ועל בני ביתו: תבשיל שכבות עם חצילים, בשר, עגבניות והמון בצל מטוגן
השף יוסי אסרף מוכיח של"ג בעומר הוא לא רק מרשמלו על האש, ומכין לחם אלוהי על מחבת בגחלים לוחשות שאפשר למלא אותו בכל דבר שאוהבים
המטבח האיטלקי ידוע בפחמימות ובצקים, אבל גם בשימוש בגבינות ושמנת. השף אילן חפץ ממסעדת פורטו מביא לכם 4 מתכונים איטלקיים עם טוויסט שיהפכו כל שולחן לחגיגה
סודות מתוקים: לבשלנית קולט בן נעים מנתיבות יש לא רק מתכונים נפלאים למתוקים של החג, אלא גם טיפים חשובים שכדאי לאמץ לאירוח ולחיים בכלל
אין על מצה בריי לארוחת בוקר או ערב במהלך ימי החג, אבל גם אותה נחמד לשדרג ולגוון מעט עם תוספות שיהפכו אותה לחגיגה של ממש
הן אתנו רק תקופה קצרה בשנה וזה הזמן לנצל אותן. עם קצת יצירתיות תגלו שאפשר להכין הכל ממצות - אפילו פיצה שווה במיוחד ברגע
במרוקאית, מ'חמר היא בכלל פשטידת תפוחי אדמה וביצים, אבל בטוניסאית הכוונה לחצילים ממולאים המבושלים בשמן. הגרסה הנוכחית לממולאים האהובים מגוונת ובריאה יותר
ראו הוזהרתם! המנה הזו בהחלט מאיימת על סיר הקציצות הביתי שלכם. אליאס איוב מכין לנו פיתה ביתית שמסתירה קדירת קבבים עסיסית עם ירקות חרוכים ולא תאמינו באיזו קלות
השף דן זוארץ מ"דלידה", החמארה הלוהטת בשוק לוינסקי, הרכיב לנו משתה פורימי שיכור כיד המלך עם מנות שכיף לאכול לצד הרבה אלכוהול. אז יאללה מזמינים חברים, מתחפשים וחוגגים
השף הלל תוקוולי שוב הופך מנה ביתית מוכרת למנת ביסטרו יפה ומלאה בטעמים. הפעם הגזר המרוקאי הופך לקרם עשיר, ומעליו פילה הדניס מקבל פריכות בעזרת טריק פשוט
כשהטמפרטורות שוב יורדות והשמים מתקדרים, זה הזמן להתנחם עם מנה מחממת לגוף ולנפש. השף הלל תווקולי ממסעדת פאסטל נרתם למשימה עם פסטה ברוטב עשיר וסמיך המשלב בין בשר טחון ונתח אונטריב המתבשלים לאיטם ומקבלים טעמים עמוקים שעושים נעים בכל הגוף
הלל תווקולי ממסעדת פאסטל בסדרת מתכונים שיהפכו את המנות הישראליות המוכרות לנו למנות ביסטרו מושקעות בלי הרבה מאמץ. השבוע הוא עוטף קבבים שמנמנים בעלי גפן ומגיש עם טחינה, סלט ישראלי של חצילים וגרגרי חומוס, וחופן גדוש של ירוקים רעננים
השף מיכאל גרטופסקי ממסעדת צ'יקטי, מכניס אל החורף שלנו ניחוחות של ים עם קדירת דגים וקוסקוס שהגיעה היישר מחופי סיציליה
ארוחה שלמה ומטריפה בטורטיה שתפעיל אצלכם עם כל ביס את כל בלוטות הטעם. אפשר להכין בכמה רגעים ממה שיש במקרר או להשקיע קצת יותר ולהכין את המרכיבים בנפרד- בכל מקרה זה תמיד טעים ומרשים