זה לא חג בלי צלי: צלי כתף בפירות יבשים ופטריות
צלי כתף שמתבשל עם בצלים ותבלינים וחובר לרוטב מתקתק, פירות יבשים ופטריות. מנה קלאסית ונהדרת לליל הסדר, שאפשר (ואף רצוי) להכין יום קודם, ולחסוך זמן בערב החג
צלי כתף שמתבשל עם בצלים ותבלינים וחובר לרוטב מתקתק, פירות יבשים ופטריות. מנה קלאסית ונהדרת לליל הסדר, שאפשר (ואף רצוי) להכין יום קודם, ולחסוך זמן בערב החג
למי שלא יכול בלי קציצת הדג המסורתית, כמובן שיש מדריך עם מתכון מפורט להכנת גפילטע פיש, אבל מי שמעדיף את קציצות הדגים שלו בחג בטעמים קצת פחות פולניים, יוכל להכין אותן ברוטב סמיך וחריף של עגבניות ופלפלים חריפים או בסיר אביבי יחד עם תחתיות אטישוק ברוטב לימוני
המטרה: להכין מרק עוף צח צלול ומושלם. האמצעי: שמיל הולנד, שיראה לכם שלב אחרי שלב מה עושים כדי להגיע למרק כמו של סבתות פולניות
מתכונים מנצחים למנות בשר בקר מרשימות ובעיקר טעימות, שלא ידרשו מכם הרבה עבודה וכמעט את כולן ניתן להכין מראש, כך שבערב החג עצמו לפחות מטלה אחת תהיה מאחוריכם
השף חיים כהן משתף במתכון המשפחתי שלו לסלט תפוחי האדמה עם ביצים קשות ואפונה שאמו הייתה מכינה בכל פסח לפי מתכון של גברת שרפנסקי
ב-3 שלבים פשוטים מכינה איילה ג'ני פלפלים חריפים ממולאים בשר, שאפשר להגיש על צלחת אבל הכי מפנק להכניס אותם לסנדוויץ' של שישי בצהריים
מתלבטים אם העוף ששמרתם משבת עדיין כשיר לאכילה? ומה עושים אם לא זוכרים באיזה יום הכנו את העוף? יש מנות שמחזיקות יותר זמן? ואיך בכלל הכי כדאי לשמור על העוף? כל התשובות בפנים
אחרי תקופה של מגורים במזרח הרחוק חולקת איתנו דקלה חיון מהבלוג "מכופפת מקלות" מתכונים למנות מקומיות מהמזרח, והפעם מנה קלה להכנה של אורז מתובל בטעמים יפניים עם סלמון וירקות. פשוט מכניסים את כל המרכיבים לסיר ואחרי 20 דקות מקבלים ארוחה מושלמת
יש כאן מסבחה קלה, סלט חצילים אדיר, סיר ממולאים, בטטות בתנור וקינוח כמובן - הרכבנו לכם ארוחת שישי מושלמת
מהכרובית של אייל שני, עד מתכון למוקפץ של עז תלם. ממק אנד צ'יז מושחת של ג'יימי אוליבר ועד פשטידה של מיקי שמו. הכרובית איתנו כל השנה אבל בחורף, זו שעתה היפה ביותר, אז ניתן להשיג את הכרוביות הכי יפות. נצלו את העונה ורוצו להכין מטעמים
דווקא בעונת החורף הים שופע בדגה טרייה וזה הזמן לנצל אותה לטובת תבשילים וקדירות. בניגוד לתבשילי הבשר שדורשים זמן בישול ארוך במיוחד, קדירת הדגים מוכנה תוך חצי שעה ועשירה לא פחות. כל מה שצריך ליד זאת חלה טרייה
יש לנו אין ספור סוגים של מרקים במאגר שלנו, אבל בימים קרים באמת, כשאנחנו צריכים נחמה אמיתית - רק מרק מרוקאי יעשה את העבודה כמו שצריך