

הגל השקט
הגדרת ישובים להתרעה
הגדרת צליל התרעה
נושאים חמים
דצמבר 2010
- 2 כריות אוויר: מתכון למקרון שוקולד
מיקי שמו מכין את עצמו לסילבסטר ואופה מקרון שוקולד מלכותי שאפשר להפיק בקלות. רק צריך להיצמד להוראות
- מתגרגרים: מתכון לקוסקוס במרק ירקות
גולשת וואלה! אוכל, חנה כהנא מכניסה אותנו אליה הביתה כדי ללמד אתכם שלב אחרי שלב איך מכינים קוסקוס אמיתי
- קטן וממזר: מתכון למרציפן ביתי
אחרי ארוחה גדולה בסילבסטר, אל תתפתו לקינוח כבד ומסובך. לכו על מרציפן מי ורדים תוצרת בית ולא תתחרטו
נובמבר 2010
- הסהר העולה
השף עומר מילר לא נכנע לסופגניות, אבל כן לטיגונים ומכין בצק מטוגן וממולא בקרם שקדים ואגוזים עם קינמון וסוכר
- לא נכנעים לטיגון: מתכון ללביבות ירק אפויות
אורלי פלאי-ברונשטיין מכינה לביבות אפויות בתנור או מטוגנות במעט שמן שאפשר לשחק איתן בטעמים ובצבעים
- שיפוד נתח קצבים עם פיתה ביתית
אוקטובר 2010
- מתכון מוס פירות אקזוטיים
מיקי שמו חושב שהוא בחוף אקזוטי ומכין מוס עם פירות ונשיקות מרנג קטנטנות בכלים אישיים
- עוף גוזל
עומר מילר נוטש לרגע את העוף הגדול ומכין עופיון ממולא אורז מלא, לימון כבוש וחומוס
- בימוי אויב
לחלקנו הבמיה היא אויב, אבל כשהיא קפואה אפשר להתמודד איתה. אורלי פלאי-ברונשטיין מתזמנת מתכון לקציצות עוף ובמיה
יולי 2010
- בא בלילה
הייאוש נעשה יותר נוח כשיש בסביבה לביבות ריקוטה ושקדים. דנה מלמד מטגנת באישון לילה שתי גרסאות מתוקה ומלוחה
- הכינו את המקלות
מבשלים בבית: המתופף יונתן חרפק מכין לנו את הספציאליטה שלו מרק אסיאתי עם אטריות אורז
- שיטת המקל והשוקולד
החופש התחיל והילדים עדיין לא מאופסנים בקייטנה? דנה מלמד פשוט מכינה איתם כדורי שוקולד מצופים על מקל
יוני 2010
- בחצר האחורית
מבשלים בבית: שמוליק ריפמן, נער הפוסטר של התנועה הקיבוצית, מכין לנו את הספציאליטה קדאיף עם בשר טחון וחצילים
- גירוש שקדים
במקום לסיים את חייהם בשכיבה על הבופה לצלילי אייל גולן, פירות הקיץ של דנה מלמד נכנסים לקינוח עם קרם שקדים היסטרי
- צ'יקן פריסטייל
מבשלים בבית: סטודנט לגיאוגרפיה מראשל"צ מכין לנו את הספציאליטה שלו צ'יקן קארי בגרסה אישית
מאי 2010
- נזרקים במטבח
עוף בקארי לצד אורז בתבלינים הודיים - שתי צלחות ואתם מרגישים כמו בהודו. אבי ביטון משתגע מהריח
- מג'דרה, הגרסה המלאה
הילה קריב מכינה מג'דרה לתפארת מאורז מלא ואורז בר, עם בצל שחום ומתקתק. אם יש לכם גפן מלבלבת, בכלל הרווחתם
- אחרי עשרים שנה
דנה מלמד מתרפקת על העבר ונזכרת בשכנה לבית אזולאי, ובעיקר בקוסקוס המנחם שלה
אפריל 2010
- מרק יוגורט ואורז עשיר
מרק יוגורט חם של העדה הכורדית, עם המון עשבי תיבול, שמתאים מאוד לחג השבועות. המתכון הזוכה של כוכבה לוי מבאר שבע
- יום אחד אולי
כדי לעבור את היום מדמיינת דנה מלמד שהחיים הם אפטר פארטי מתמשך ועפה על כנפיים שחומות עם המון עשבי תיבול ושום, על ערימת אורז בסמטי ריחני
- מלאה בעצמה
עגבניות, מוצרלה, בזיליקום ו...דגנים. אבי ביטון משדרג את סלט הקפרזה האיטלקי לארוחה צמחונית מלאה
מרץ 2010
- מפריחה את השממה
גם קינואה יכולה לרגש, אם רק נותנים לה השראה. ארטישוק ירושלמי, ערמונים וחמוציות, למשל. דנה מלמד מלבלבת
- סבתא בישלה דייסה
ועכשיו תורכם אבי ביטון מדגים הכנת פודינג אורז בגרסה פורטוריקנית, עם חלב קוקוס ובננות
- קרמסלעך - פנקייקים לפסח מהמטבח המזרח אירופאי
פברואר 2010
- אורז מלא מוקפץ עם טופו וירקות
- הלך לה קלף
דנה מלמד מקבלת ניתוח בקלפי טארוט בתמורה לתבשיל אורז הודי עם קארי, ואנחנו מקבלים את המתכון
- מוציא את הפרג מהאוזן
השף אבי ביטון מתכונן לפורים ומשכנע אתכם להכין אוזני המן במילוי אגוזים וצימוקים, במקום לקנות אותם בקונדיטוריה
ינואר 2010
- פלא אדום
דנה מלמד מפנקת את הילדים אבל גם את עצמה ומכינה סיר אדום ולוהט עם קציצות עוף וסלק
- דג על העדשה
לארוחת צהריים זריזה או לאירוח חברים, השף אבי ביטון מכין פילה דניס על מג'דרה של אורז מלא ועדשים כתומות
- נתחי עוף בסוכר חום