

הגל השקט
הגדרת ישובים להתרעה
הגדרת צליל התרעה
נושאים חמים
דצמבר 2013
- איך לאפות? טארט פטריות
בעונת הגשמים הפטריות במיטבן ומציפות את השוק. אורלי פלאי ברונשטיין מנצלת את המומנטום ומכינה פשטידת פטריות על בצק פריך - ארוחה נפלאה בחורף
- ארוחה משפחתית: ריזוטו פטריות
ערבוב מתמיד, הוספה איטית של נוזלים וטיפה סבלנות, זה המתכון למנת האורז המנצחת השף אמיר קרונברג מלמד להכין ריזוטו עשיר עם 3 סוגי פטריות, חמאה וכרישה
- איך לבשל? נזיד דגים
ציר דגים עשיר וסמיך לא חייב לגזול שעות מזמנכם. אורלי פלאי-ברונשטיין מלמדת להכין נזיד דגים ריחני עם ירקות שורש שמוכן תוך פחות משעה
נובמבר 2013
- מסע עולמי: אוכל רחוב הודי
טור האוכל העולמי קופץ להודו, לתבשיליו של השף נועם קורן. ברוח חנוכה הוא מכין שתי מנות אוכל רחוב מטוגנות: סמוסה במילוי ירקות ופאקורה ירקות בבלילת חומוס
- ארוחה משפחתית: סופגניות ללא התפחה
בניגוד לדימוי הבעייתי שלה, סופגניה לא מחייבת עבודה קשה אמיר קרונברג מנפץ את המיתוסים ומכין סופגניות רוויון קלות ומהירות כמו של סבתא
- איך לטגן? תפוחי אדמה
במקום לביבות, מכינה אורלי פלאי ברונשטיין לחנוכה את הצ'יפס הפריכים והממכרים של מסעדת זכאים. הנשנוש המושלם הזה דורש רק תפוחי אדמה, שמן ומלח
אוקטובר 2013
- אוכל עולמי: ניחוחות מרוקו
טור האוכל העולמי נוחת בצפון אפריקה במטבח המרוקאי. על שולחן המנות הראשונות מגישה הבשלנית אוסי לנקרי סלט עגבניות ריחני, פסטייה אפויה, דגים ממולאים וסלט חצילים
- ארוחה משפחתית: לחמניות בשר מפתיעות
קצת קמח, בשר טלה טחון והרבה תבלינים - זה כל מה שנדרש בשביל לחמניות בשר ביתיות ומפנקות. ארז קומרובסקי מלמד איך לאפות לחמניות זהובות וטעימות שאי אפשר להפסיק לנשנש
- איך לבשל? חצילים
אחד הירקות המזוהים ביותר עם המטבח הים תיכוני הוא החציל שמככב בשלל עדות ומגיע במבחר צורות וטעמים. אורלי פלאי מכינה ממנו סנדביץ' מפרום עסיסי ממולא בבשר טחון
ספטמבר 2013
- אוכל אוסטרי: תוספות
לצד השניצל הוינאי המפורסם נוהגים להגיש האוסטרים את כופתאות הקנודל. שף פיטר הומל מציג את התוספת הלאומית כדורי בצק מושחתים
- איך לבשל? ירקות של סתיו
למה לירקות של הקוסקוס מגיע להשתכשך רק במרק? אורלי פלאי-ברונשטיין מציעה לתבל אותם בכמון, כורכום, פפריקה ופלפל צ'ומה, לצלות בתנור ולהגיש עם יוגורט
- אוכל אוסטרי: באקהנדל ושניצל
השף פיטר הומל, ממעדניית פיטר הומל'ס בבני דרור, נולד וגדל באוסטריה. בשבועות הקרובים הוא ילמד אותנו דבר או שניים על אוכל אוסטרי. והשבוע: מטגנים עוף ושניצלים
אוגוסט 2013
- אוכל מקסיקני: נאצ'וס תוצרת בית
חשבתם שנאצ'וס קונים רק מוכנים? טעות. אפשר לייצר בבית, ובקלות. השף איתמר דוידוב מלמד איך מכינים נאצ'וס מטוגנים או אפויים, ומוסיף מתכונים לפריחולס עדשים ולראפ אבוקדו
- אוסובוקו ירקות שורש, פירות יבשים וחיטה
בין שלל ההכנות לארוחת החג, מתבקש להכין מנה שלא דורשת הרבה עבודה אבל קוצרת שבחים ומחמאות. השף אמיר קרונברג ממסעדת גדרה 26 מתקתק אוסובוקו בבישול ארוך על מצע סלט חיטה
- איך לבשל? צימעס
תשכחו מדעות קדומות על גזר מבושל. אורלי פלאי-ברונשטיין מכינה צימעס טעים להפליא, עם ג'ינג'ר מסוכר וראס אל חנות, שלתוכו היא מכניסה גם קציצות עוף נימוחות
יולי 2013
- כמו בטוסקנה: לחם איטלקי
ארז קומרובסקי יוצא מהקופסה ואופה לחם איטלקי עם קמח פסטה, שמעשיר את הטעם. התוצאה:הבצק העדין יוצא שחום וקראנצ'י, כזה שכיף לנשנש עם עגבניות מרוסקות והרבה שמן זית
- איך לבשל? מתכון להמבורגר אגוזים
לא צריך להיות צמחוני או טבעוני כדי ליהנות מבורגר פטריות ואגוזים ביתי. אורלי פלאי ברונשטיין מכינה המבורגר מענג בצ'יק צ'אק, ועל הדרך מסבירה איך לטפל נכון באגוזים
- גורמה עולמי המטבח הגיאורגי
המטבח הגיאורגי מצטיין במיני לחם ומאפים משובחים. השף-קונדיטורית אירמה קזר מלמדת איך מכינים את הלוואשי, הלחם הגיאורגי, חצ'פורי במילוי תפודים וחינקלי ממולא גבינות
יוני 2013
- חריף-מתוק: היכרות עם המטבח האינדונזי
שילוב של פירות גם במנה העיקרית, הרבה פלפלים חריפים, וכמובן המון חלב קוקוס. אתי אלימלך, תיירת ובשלנית, מספרת על המטבח האינדונזי ומעניקה מתכונים
- חוזרים לבסיס: איך לבשל אורז אדום?
הוא מלא בכל טוב וגם נראה מצוין, בעל טעם מתקתק, גוון שזוף והמון ויטמינים. אז תנו לו צ'אנס והכניסו את האורז האדום למטבח. מדריך בישול חדש
- מדריך האפייה: תענוגות מלוחים
רוצים למלא את הבית בריח מטריף של מאפים מלוחים? הקונדיטור ערן שוורצברד מנדב מתכונים למקלות גבינה מבצק עלים, מאפינס זיתים ועגבניות, ולחמניות שבלול בעשבי תיבול
מאי 2013
- מדריך האפייה: קינוחי שוקולד לילדים
אין כמו ימי הקיץ כדי למצוא לילדים תעסוקה במטבח. זה הזמן לעטות סינרים, גדולים כקטנים, ולאפות קינוחים שוקולדיים פשוטים שהילדים ייהנו להכין ולנשנש תוך כדי
- חם מהתנור: פיצה עם ירקות קלויים וגבינת כבשים
כשאומרים פיצה- חושבים על רוטב עגבניות עם מוצרלה. אביבית פריאל-אביחי יוצאת מהקופסא ומכינה עבורכם פיצה עם רוטב פלפלים כתום, ירקות קלויים וגבינת כבשים
- משמח ומשביע: פריטטה קישואים
אורלי פלאי-ברונשטיין התרשמה מהזוקיני, שבאחרונה מככב בארגז הירקות השבועי שהיא מקבלת, והכינה ממנו מעין פשטידה, רק בלי הבצק המשמין
אפריל 2013
- ארוחה משפחתית: חציל פרובנסל
מזג האוויר מאפשר סופסוף ישיבה על המרפסת, עם כוס קאווה ונשנוש נחמד. והפעם: אורלי פלאי-ברונשטיין מלמדת איך חציל במילוי פרמזן, פירורי לחם, פטרוזיליה ושום
- אפייה אמריקנית: זה רך ומתוק
בתפריט הבוקר של האמריקאים תמצאו תמיד מיני מאפים מפתים וטעימים. האופים של קונדיטוריה NOLA בתל אביב העניקו לנו מתכונים לביסקיט חמאתי ועדין, ולמאפינס מייפל ואגוזי מלך
- ארוחה משפחתית: פאייה של פרגיות וירקות ירוקים
השילוש הקדוש של הפאייה הוא אורז, זעפרן ושמן זית. אביבית פריאל מוסיפה לה גם פרגיות וירקות ירוקים, ויחד יוצרת תבשיל מנחם וקל להכנה
מרץ 2013
- מרשימים ומושלמים: מאפים כשרים לפסח
ערן שוורצברד, מבכירי הקונדיטורים בארץ, מוכיח שגם בפסח אפשר להכין מאפים מעולים. קבלו מתכון לטארט אגסים, עוגת ריבת חלב וקוקוס, ובורקיטס במילוי רטטוי
- סרט טורקי: מתכון לסוטלאץ' - פודינג אורז טורקי
חימום היחסים עם טורקיה מיד מזכיר לנו פודינג אורז בניחוח הדרים, שאפשר אמנם לאכול כל השנה, אבל ודאי בפסח. שפית אביבית פריאל ממסעדת אוזריה מלמדת להכין סוטלאץ'
- ארוחה משפחתית: מלבי לקינוח הסדר
יכול להיות שכל כך טרחתם על ארוחת הסדר, שפשוט שכחתם להכין קינוח? אורלי פלאי-ברונשטיין מכינה בדקה ה-90 ובקלי קלות מלבי כשר לפסח וכשר פרווה
פברואר 2013
- תבשיל פיג'ואדה ברזילאי של בקר ושעועית
מנת הדגל של הברזילאים היא הפיג'ואדה תבשיל קדירה בסיסי ומנחם. השפית אביבית פריאל ממסעדת אוזריה בתל אביב מלמדת איך מכינים אותה נכון
- פוסט פורים: מאפינס שוקולד, פרג ותפוזים
נשאר לכם פרג טחון מפורים? במקום להניח לו להתקלקל בארון, אורלי פלאי-ברונשטיין מתקתקת מאפינס נהדרים, שהם גירסה משודרגת לעוגת השוקולית המיתולוגית
- הבילוי הוא במילוי: עוגות בחושות לפורים
למה להסתפק באוזני המן אם אפשר לקחת את המילויים המסורתיים שלהם, ולהפוך אותם לעוגה מעולה? קבלו עוגות בחושות מפרג, תמרים וחלבה מהקונדיטור של לחם יין ביהוד
ינואר 2013
- ארוחה משפחתית: מרק דלעת בניחוח הודי
לכבוד מזג האוויר החורפי מכין השף יוסי שטרית מרק דלעת עם חומוס וכוסברה, שייחמם לכם את היום וימלא את הבית בניחוחות קארי
- תבשיל זריז של מג'דרה פרגיות
החזאים מבטיחים שהחורף יחזור בימים הקרובים. בדיוק לשם כך מכינה לכם אורלי פלאי-ברונשטיין תבשיל מהיר ומחמם לעצלנים, בתוך פחות מחצי שעה
- מדריך האפייה: עוגות שחומות עם אגוזים
אחד השילובים הקלאסיים בעולם הקונדיטוריה הוא שוקולד עם אגוזים. ברי סייג, שף קונדיטור ראשי "טאטי לחם", מעניק שני מתכונים לעוגות שוקולד-אגוזים, שבאות