ברוסקטה עם ראגו עדשים ופטריות
תבשיל עשיר וצמחוני עם עדשים והמון סוגים של פטריות שאפשר להגיש על גבי פרוסות לחם קלויות, ולקבל מנה שתרשים את האורחים
תבשיל עשיר וצמחוני עם עדשים והמון סוגים של פטריות שאפשר להגיש על גבי פרוסות לחם קלויות, ולקבל מנה שתרשים את האורחים
חג המולד מביא את נעמה לפנטז על בוקר מלא פתיתי שלג לבנים ורכים. בישראל החמה, כנראה שהפנטזיה תשאר כחלום, ובמקום זאת, היא מכינה קינוח לבן ומפנק
בלי ללכלך הרבה כלים- ארוחה שלמה בתבנית שתמלא את הבית בניחוחות אסיאתיים
סבתא מריקה הייתה אומרת שלגולאש טוב צריך בשר רך, פפריקה איכותית והררי בצל מטוגן היטב. במקום לעמוד ליד הכיריים 40 דקות, אורלי פלאי חושפת טריק לבצל שחום כהלכה ומכינה באמצעותו תבשיל גולאש חורפי מושלם
שבלולי הבצק הרכים תופחים ונאפים בתוך אמבטיה של קרמל דבש ומייפל. נעמה אופה שבלולי שמרים ומסקרפונה שגדושים בקרמל, ויגרמו לכם ללקק את האצבעות והצלחת
מצד אחד קרום זהוב, מצד שני מלית גבינתית מושחתת. מצד אחד ירקות ירוקים ומצד שני פרי מפתיע: מורן מזרחי מקפה מזרחי בירושלים מלמדת איך מכינים קיש מושלם
במזג אוויר סגרירי אין כמו מאפה שמרים לוהט לסוף שבוע שימלא את הבית בניחוחות. נעמה נויהאוז מטמינה שוקולד בכדורי שמרים תפוחים, ומצפה אותם בקרמל
כשהגשם לא מפסיק לרדת סיר מרק סמיך הוא בגדר חובה. ישראל שחר, שף מסעדת ראצ'ה הירושלמית, מגיש מתכון למרק המנצח של המטבח הגרוזיני, עם שעועית אדומה והרבה ירוקים
הדרך הכי קלה לגרום לילדים לזלול מרק עוף הוא להכין כדורי אורז אווריריים עם ירקות, בצורת קיפודים. אורלי פלאי חושפת את הטריק הכי שימושי לחורף הקרוב
המנה הלוהטת הזאת, של שף אבי קונפורטי מטופולופומפו, שולחת את הפה למסע המשלב בין כל החושים. הדליקו אש בכיריים, דמיינו תנור אש אימתני, ותנו לעצמכם להיסחף בטעמים האקזוטיים
רוצים לארח בסוכה בסטייל? אם אתם שייכים לאלה האוהבים מרק גספצ'ו, אתם חייבים לנסות את הפטנט של אורלי פלאי, שיהפוך אותו לנימוח וגם לא משפריץ
לכבוד שבת אפשר להכין מלבן בצק עלים ולהעמיס עליו כל מה שטוב בעונה הלוהטת. נעמה נויהאוז נפרדת מהקיץ ומפירותיו במאפה משגע, מלוח-מתוק, מושלם לאירוח בסוכה
ארוחה קייצית טעימה ומשביעה. אורלי פלאי מכינה סלט פסטה עטוף במעין פסטו של ברוקולי, גבינת פטה, שום ושמן זית. רוצים לתת עוד טוויסט לטעם? הוסיפו תבלין איטלקי סודי
למרות התשוקה לפחמימה שמביא עמו הסתיו שבדרך, נעמה נויהאוז מכינה קישים קטנים וחינניים במילוי הרמוני שמתאים לכל אירוח: בטטה, פולנטה, פרמזן ואגוזים
סוף החופש הגדול הוא הזדמנות לשחיתות מתוקה עם הילדים. שניה לפני שכולם מתפזרים לגנים ובתי הספר מכינים קרפ עוגת גבינה ושוקולד של מקס ברנר שאפשר לשנות ולשדרג לפי מה שמתחשק
בזמן שהיא מגישה לכם קינוח שוקולד ובוטנים מ-3 מרכיבים ללא אפייה, נעמה נויהאוז חולקת זכרונות מתקופת ההריון וגידול הילדים ומסבירה מתי הבינה שלא צריך להאכיל אותם כל הזמן
מנת הפתיחה הפופולרית ביותר במסעדת "חדר האוכל" של השף עומר מילר היא קרם החצילים, העשוי מארבעה חומרים בלבד ועוד שניים לקישוט. מעכשיו תוכלו להכין בקלות גם בבית
כולם אוהבים שקשוקה, אבל יש מי שאוהב אותה חריפה, ויש מי שאוהב את הביצה שלו כמעט נאה או כמעט קשה, ותמיד יש את זה ששונא כוסברה. אורלי פלאי מציעה טריק לצאת מזה בשלום
אין הרבה מנות שתוכלו להשקיע כל כך מעט בהכנתן ולהשוויץ איתן כל כך הרבה. אורלי פלאי-ברונשטיין מכינה סלמון צלוי בצ'ילי ודבש בקלי קלות ובמהירות
מערבבים שלושה קמחים, מוסיפים שמרים, מים צימוקים ורוזמרין. מהבצק הנעים מלפפים ברגים. זה הכל. ארז קומרובסקי אופה לחם נהדר שמתחנן לגבינה טובה
המיצים הניגרים מהשזיפים העסיסיים, מתבלים את העוגה (וגם צובעים אותה) והופכים אותה מקינוח פשוט לעוגת קיץ אצילית וססגונית
קינוח יפהפה שהאפייה שלו כיפית כמו אכילתו. נעמה נויהאוז אופה פאי תות אישי על מקל מבצק פריך במילוי ריבת תות
קובנה היא מאפה לא מתנצל. יש בקובנה המון, אבל המון חמאה מזוקקת, וזה מה שעושה אותה לכל כך טעימה. ארז קומורבסקי אופה ומוותר על הדיאטה
עד אתמול קנינו ואגרנו במקרר גבינות בהתלהבות. עכשיו הגיע הזמן לחשוב מה עושים עם כל השאריות, והינה רעיון - מתכון לעוגיות שורטברד
במנת הזו יש את כל הטוב של המטבח הבוכרי - אורז, בשר וירקות. מרכיבים פשוטים איתם אפשר לעשות פלאים. אורלי פלאי ואבי שטייניץ מבשלים פילאף משגע מתוך ספרם "ששת - העוזר שלך במטבח"
גרנולה היא אחד מהמאכלים האלה שאי אפשר להפסיק לנשנש עד שהקערה נותרת ריקה, וגם אז היד עוד ממשיכה לחפש אחר פירורים. אורלי פלאי משדרגת את הקראנץ'
את המעטפות האלה אין צורך לפתוח כדי לגלות את תוכנן המתוק. מספיק לתת ביס או שניים. נעמה נויהאוז מכינה עוגיות עדינות במילוי ממרח שוקולד
כדי לחסוך זמן במטבח מכינה אורלי פלאי תבשיל חגיגי לפסח שטעמיו רק משתבחים אם מכינים אותו מראש - בשר על העצם עם ירקות שורש ויין בבישול ארוך
מלך ספרי הבישול, בני סיידא, מתארח אצל אורלי פלאי ומבשל איתה מרק בטטות ועדשים טבעוני שמכינים בקלי קלות, מתוך ספרו "אוכל טבעוני"
המטבח הפרסי גדוש בתבשילי אורז, ואחד הטעימים שבהם הוא התהדיג, אורז ירוק עם עשבי תיבול ותחתית קרנצ'ית של פרוסות תפוחי אדמה
אורלי פלאי מארחת את שי לי ליפא והשתיים מתקתקות מתכון אורז בלקני במרקם קטיפתי, עם טעמים עדינים של עגבניה ותרד, מתוך הספר "המטבח הבלקני שלי"
הרבה לפני ההתחכמויות והשדרוגים, הייתה השקשוקה האותנטית עם מינימום מרכיבים ומקסימום טעם. אורלי פלאי חוזרת לבסיס ומכינה את המנה האולטימטיבית לכל שלב של היום
ארז קומרובסקי במתכון ללחם קראנצ'י, מתקתק ומתובל שמשלב בתוכו מרכיב מפתיע - דלעת צלויה ורכה שמוסיפה צבע ועניין
אין דבר יותר מספק מאשר מאפה יווני פריך במילוי גבינות ותרד. אורלי פלאי- ברונשטיין מכינה ספנקופיטה עם שוס שהופך את אפייתו לספונטנית במיוחד
ארז קומרובסקי לוקח 5 מוצרים שיש לכל אחד בבית ומתקתק מהם לחמניות סקונס מהירות ואווריריות עם עשבים וגבינה. כעת נותר להוסיף חמאה וריבה, למזוג תה ולדמיין שאתם בלונדון
עוגת פרווה נאה ופשוטה להכנה שסוחטת את המיטב מהתפוזים העסיסיים של שיא החורף. אורלי פלאי מכינה עוגה בחושה בניחוח וניל, מצופה בזיגוג נהדר של מייפל ושקדים