

הגל השקט
הגדרת ישובים להתרעה
הגדרת צליל התרעה
נושאים חמים
דצמבר 2018
- בלי לשבור את הראש: פסטה קישואים, לימון ואגוזים
בלי לעבוד קשה מדי ועם מצרכים שתמיד יש במזווה, הבשלן ארז גולקו שוב מוכיח לנו איך בזכות שילוב נכון של חומרי גלם איכותיים ופשוטים אפשר ליצור מנת פסטה נהדרת, מזינה ומפתיעה
- בערב מול הטלויזיה ולמחרת בעבודה: מרק עדשים שחורות
מרק העדשים של ארז גולקו, הוא מסוג המאכלים שהם גם בריאים, גם טעימים, ואינם מצריכים עבודה רבה או חומרי גלם קשים להשגה. תוכלו לשחק עם המתכון, לשנות או להוסיף דברים, ובכל דרך שתבחרו התוצאה תהיה מענגת ומפנקת
- בלי טיגונים: המאכלים שיכניסו אתכם לשגרה בריאה
השבועות שאחרי חנוכה לא פשוטים לאף אחד, איך חוזרים לשגרה אחרי כל המטוגנים? לפניכם שלושה מתכונים קלילים, מהירים ומזינים, שיהפכו את היום שאחרי לקל יותר ולא פחות טעים
נובמבר 2018
- אפויות וטבעוניות: לביבות בטטה ושיבולת שועל
רגע לפני שחג הטיגונים נכנס בדלת ואופף את המטבח באדים של שמן, קבלו את הגרסה של הבשלן ארז גולקו ללביבות בטטה ושיבולת שועל, שאופים בתנור, והן אפילו מתאימות גם לטבעונים. מסתבר שגם בחנוכה אפשר להיות בריאים
- אפויות ומפתיעות: סופגניות ביס בצורות שילדים אוהבים
אנחנו יודעים בדיוק איך להפוך את חג החנוכה שלכם להרבה יותר שמח, עליז ואפילו שפוי- הן קטנות ורכות, וכשהן מוגשות חמות מהתנור עם קצת ריבה שהוזרקה לתוכן, אין מי שיכול לעמוד בפניהן. רות אופק עם גרסה אפויה ויצירתית לסופגניות חנוכה המסורתיות
- ארוחה בסיר אחד: תבשיל קציצות ואורז
הבשלנית והמתכונאית הוותיקה רות אוליבר, פותחת לנו שוב את הדלת למעדניה הפרטית שלה ומכינה ארוחה בסיר אחד של קציצות ואורז. מנה יפה ומרשימה שניתן להפוך כמו מקלובה, להגיש בארוחת הסופ"ש ואחר כך ליהנות ממנה במהלך השבוע
אוקטובר 2018
- המעדניה של אמא רות: דלעת צלויה עם תבשיל גרגרי חומוס
רות אוליבר היא האמא שכולנו היינו רוצים, כזאת שהמקרר שלה תמיד מלא בקופסאות אוכל שרק צריך לחמם. הפעם היא פותחת עבורנו את דלת המקרר ושולפת תבשיל גרגרי חומוס זריז ופיקנטי עם לימון כבוש שאוכלים מעל דלעת צלויה
- קצת אחרת: 3 מתכוני פסטה לא שגרתיים
בשביל ליהנות מפסטה טובה לא באמת צריך יום חג, אבל יום הפסטה הבינלאומי שחל מחר הזכיר לנו עד כמה אנחנו מכורים להמצאה האיטלקית המופלאה הזו, אז אספנו עבורכם 3 מתכונים קצת שונים, שמומלץ לכם להכיר
- סגול סתווי: 3 מתכוני שזיפים לסוף העונה
השזיפים אמנם מככבים בקיץ, אבל דווקא עכשיו כשמתחיל להתקרר מעט בערבים ועוד מעט הם ייעלמו עד לשנה הבאה, הכי מתחשק לנו להכניס את הפרי החמצמץ לעוגות ומאפים שיצבעו אותם בסגול עמוק וסתווי
ספטמבר 2018
- מעיפות את הסכך: שלוש ארוחות שוברות שגרה לסוכה
ארוחה מקסיקנית, ערב פיצות או אולי כינוס משפחתי סביב סיר פאייה כמו בספרד? האירוח והישיבה בסוכה במהלך ימי החג עושים חשק לגוון את הארוחות השגרתיות. אספנו עבורכם מתכונים לשלוש ארוחות שיהפכו כל ערב תחת הסכך לחגיגה שונה וטעימה
- מרפדים את הבטן: מרקים להתחיל איתם את הצום
מרק חרירה מרוקאי שיש בו ה-כל, מרק עוף עדין עם קציצות קיפודים וגם אופציה מזינה ומפנקת למרק על בסיס עדשים, בורגול ואורז מלא למי שנמנע מבשר. שלושה מרקים שכל אחד מהם הוא ארוחה שלמה טעימה ומשביעה והדרך הנכונה ביותר להזין את הגוף לפני שמתחילים לצום
- בדיוק כשאין זמן: ספגטי כמו של פעם
בין חג לחג יש לנו גם כמה ימי שגרה בהם עדיין צריך להאכיל את המשפחה. הבשלנית חן מזרחי מהבלוג "חן במטבח" אם לארבעה, יודעת בדיוק מי נחלץ לעזרתה בימים שכאלה - סיר ספגטי כמו של פעם ברוטב אדום עם ניחוחות וטעמים צפון אפריקאיים שמתחסל בן רגע ומשביע את כולם
אוגוסט 2018
- חגיגי וטבעוני: סיר בצלים שחומים ממולאים בבורגול וחמוציות
את המנה הזו אתם הולכים להכין בחג עבור האורחים הטבעוניים, אבל מהר מאוד תגלו שגם הקרניבורים הכי גדולים סביב השולחן יתאהבו בסיר השחום עם הבצלים הממולאים
- המחשי של סבתא: ה - תוספת לארוחת החג
אינס חושפת את הסוד הכמוס של סבתא - האורז העשיר, הצבעוני ומלא ההפתעות שנכנס בדרך כלל לתוך הממולאים, מקבל כבוד כמנה בפני עצמו, ואפילו לא צריך לעבוד קשה בשביל זה. אנחנו יודעים איזו תוספת תכינו בחג הזה
- מתחילים לחשוב על החג: לחם אנטיפסטי צבעוני
הגיע הזמן להתחיל לחשוב על ראש השנה, ואם אתם אנשים שאוהבים לתכנן דברים מראש תעריכו במיוחד את לחם האנטיפסטי הזה. הוא צבעוני, חגיגי ואפשר להכין אותו מראש, ורק לחמם לפני שהאורחים מגיעים. חג שמח
יולי 2018
- טירוף של שוקולד: חוגגים את ט"ו באב
לפינוק אולטימטיבי של החצי השני בחג האהבה אספנו עבורכם 3 קינוחים עם מכנה משותף אחד ובלתי נפרד ממסורות החג - הקקאו
- שלושה מתכונים שווים לפיקניק קיץ
הקיץ מלא באירועים שדורשים להצטייד בנשנושים מהירים מחוץ לבית. לים, לבריכה, לפיקניק או כארוחה זריזה לילדים - 3 מאפים מהירים שמושלמים בדיוק למטרה הזו
- השרב הוא רק תירוץ: 3 מתכוני קיץ מרעננים
במקום לצאת מהבית, לא תאמינו כמה קל להכין מלבי רענן וגלידת קוקוס במטבח הביתי. ויש גם קינוח מגנום שדורש קצת יותר מאמץ אבל שווה הכל - 3 קינוחים שיהפכו את יולי-אוגוסט לחוויה
יוני 2018
- הנסיכה שארלוט: עוגה מלכותית ב-10 דקות
קשה להאמין אבל 10 דקות עבודה, 6 מרכיבים וסירופ סוכר, זה כל מה שנדרש להכנת העוגה המדהימה הזאת. רות אופק מכינה עוגת שארלוט מלכותית
- שבלולי פלא: עוגת שמרים ושוקולד
גם אתם פוחדים לעבוד עם שמרים? חן שוקרון מדגימה לארז קומרובסקי איך מכינים שבלולי שמרים שוקולד בקלי קלות עם פטנט
- פסטה של יום חולין
כשאין זמן לבישולים ממושכים, אורלי פלאי מתקתקת עבורכם במחבת מעין פשטידת פסטה ים תיכונית, עם גבינה, זיתים ועגבניות שמוכנה תוך דקות
מאי 2018
- להיט קיצי: תבשיל עדשים זריז עם סלט מרענן
לארוחת קיץ זריזה ומזינה מכין השף ענר הרקוב ממסעדת מונאר תבשיל עדשים כתומות מתובל באורגנו טרי ולצדו סלט פלפלים קלויים וזיתים
- ארוחה משפחתית: מסבחה עדשים
יום העצמאות עורר אצל אורלי פלאי-ברונשטיין חשק למנה מסורתית עם טוויסט: ממרח מעדשים ירוקות, עם הרבה כמון וטחינה. טבעונים, הנה המנה המושלמת עבורכם
- צבעים של קיץ: מסבחה דלעת ואפונה צהובה
מסבחה לא חייבת להיות מחומוס, היא יכולה להיות עשירה וצבעונית, קלילה ועשויה מירקות. ענר הרקוב ממסעדת מונאר מלמד אותנו להכין מסבחה מופלאה מדלעת כתומה ואפונה צהובה
אפריל 2018
- טובים השניים: לביבות קסם
לביבות בטטה כיף לאכול ולנשנש כל השנה. אורלי פלאי מתקתקת מתכון קסם מהיר וקל להכנה, שלא מצריך אפילו ביצים
- מתכון להיט: אצבעות סלמון זהובות
נתחי סלמון עסיסיים וורודים בפנים עטופים ציפוי פריך וזהוב של פירורי לחם ופרמזן. ולא, אין צורך בטיגון אלא רק באפייה קצרה ופתאום החזרה לשגרה נראית ורודה הרבה יותר
- מנה אש: תבשיל בורגול זריז ופיקנטי
יום בחברת השף הצעיר והמוכשר ענר הרקוב ממסעדת מונאר התחיל בקטיף ירקות בחווה בגן שורק והסתיים בתבשיל בורגול מתובל בפלפל חריף, עלי מרווה, כרשה ועגבניות שרופות שאוכלים עם יוגורט וסלט צנוניות טרי טרי
מרץ 2018
- מתכון לתבשיל עוף ותפוחי אדמה
הקלאסיקה שתמיד נחלצת לעזרתנו: ארוחות החג יכולות בקלות להפוך לסיוט, ולכן צריך מנה אחת שתשמש כעוגן. אורלי פלאי מציעה את קדירת העוף הזו שאפשר להכין ברגע האחרון וגם לאכול ממנה לאורך כל חול המועד
- התוספת שתופסת: חג האורז הגדול
מי שנמנה על אוכלי הקטניות יכול ליהנות מאורז בשלל רב של צורות. הוא יכול להיות מרכיב משמעותי במנות עיקריות, כמו ממולאים או תבשילים מורכבים, אפשר להכין בעזרתו סוגי חמין, לשלב בסלטים שונים ועוד
- ארוחה משפחתית: קארי חגיגי של פסח
בלי הרבה מאמץ אפשר להכניס עניין בעוף של ליל הסדר. תום פרנץ מעניק את הפרשנות שלו לקארי עוף חגיגי ברוטב חומוס וחלב קוקוס
פברואר 2018
- ארוחה משפחתית: עוגת שטרויזל במילוי פודינג פרג
חג פורים שבפתח מעורר בתום פרנץ געגועים לעוגה גרמנית חגיגית- עוגת שטרויזל עם תחתית קריספית, במלית נהדרת של פודינג פרג וניל
- ארוחה משפחתית: תותים בשמנת
תותים אדומים ובוהקים מציפים עכשיו את השווקים. אורלי פלאי-ברונשטיין מוסיפה להם צבע לבן, ומכינה ברבע שעה קינוח אולטימטיבי: תותים בשמנת. כמה פשוט, ככה טעים
- החיים באדום: בצלים ממולאים אורז ברוטב עגבניות
לארוחה מזינה של אמצע השבוע מכינה אורלי פלאי מנה צמחונית של בצלים ממולאים באורז אדום המשתכשכים ברוטב חמוץ מתוק. ויש גם אופציה בשרית
ינואר 2018
- לא רק בשר: תבשיל טבעוני ומלא נחמה
תבשיל חורפי כהלכתו לא מוכרח לכלול בשר. אורלי פלאי ברונשטיין רוקח מירקות, עגבניות ועדשים תבשיל ארומטי עתיר ניחוחות בתוך פחות משעה שמתבקש להגיש עם ירקות שורש, פסטה או אורז
- מרק עגבניות סמיך עם גריסים לחורף קר
בימים גשומים מרק זאת מנה שתמיד מחזקת ומעודדת. אורלי פלאי ברונשטיין מכינה מרק עגבניות עשיר בתוספת של גריסים להסמכה
- הטריק לקציצות אווריריות במיוחד
מה שהתחיל כמרק עגבניות עם אורז הפך בהמשך לקציצות בקר ואורז ברוטב עם תוספות שמאפשרות להן להיות אווריריות במיוחד. אורלי פלאי מבשלת קציצות קיפודים לגדולים ולקטנים