

הגל השקט
הגדרת ישובים להתרעה
הגדרת צליל התרעה
נושאים חמים
דצמבר 2015
- לימה ניפו: גרנדיוזיות ריקנית שמנותקת מהמציאות
אבי אפרתי הלך לסעוד בלימה ניפו, המסעדה היוקרתית החדשה שמבטיחה להביא את בשורת הניקיי הטרנדית לתל אביב, ויצא משם תוך שעה קלה בלבד עם חשבון מנופח באופן שערורייתי
- הבראסרי הכשר של רעננה: סתמי או אינטלגנטי?
כאשר הקהל שבוי, כמו במקרה של רעננה, מסעדנים נוטים לא להתאמץ יתר על המידה כדי לספק חויה ראויה. האם הבראסרי החדש והכשר ברעננה מוכיח אחרת?
- רובע 5: תמונה עגומה בעיר הבירה
דווקא עכשיו קיווה אבי אפרתי לצאת מרובע 5 עם אמירה פוזיטיבית על מסעדת השף החדשה בירושלים. אבל, כשהעיקריות מאכזבות ולקינוחים אין מקום אפילו בבית קפה, זה רחוק מלהיות המצב
נובמבר 2015
- התאילנדית בהר סיני: ג'ירף גרסת דור 4
אם להעלים עין מהשירות המבולגן, כמקום לנשנוש לא מחייב מארץ סיאם, זאת בהחלט אופציה נחמדת. אבי אפרתי מבקר ב"התאילנדית בסמטת סיני" בת"א
- באיירן: יאללה, להעמיס
כל עוד מסעדת באיירן תתרחק ממנות כמו שטרודל ורטבי דמי גלאס מפונפנים ותתמקד במה שהיא יודעת צפויה לכם חוויה מהנה. אבי אפרתי נהנה משניצל, נקניקיות ובירה במעוז האוכל הגרמני בתל אביב
- 25 מטר: פשטות מלבבת
האווירה כיפית הבשר לא רע והוא בהחלט יבוא לפה שוב. אבל למרות חיסול כל הבשר שהוגש לו במזללת M25 בשוק הכרמל בת"א, אבי אפרתי מקווה בביקור הבא לקצת יותר
אוקטובר 2015
- בראסרי: הקהל הוא השופט הטוב ביותר?
לאבי אפרתי יש סימפטיה לבראסרי, אבל גם בביקור הנוכחי היה פער משמעותי בין רמת האוכל לבין האווירה והשירות. בבראסרי כמו בבראסרי, ממשיכים בגישת ה"סוס מנצח לא מחליפים"
- פושון, תל אביב: יושבים בבית קפה
פושון המרגשת במתחם שרונה בת"א סיפקה לאבי אפרתי חוויה מוזרה ורחוקה מהמקבילה הצרפתית. בשביל אוכל כזה - אנחנו לא באמת זקוקים לפושון
- סילו: אין בשורה בחולון
למרות ניסיונות כנים לייצר בסילו החדשה בחולון מקום שכיף לבלות בו, בשלב זה רק הקונספט והאריזה עובדים ואילו התוכן, רחוק מלספק את הסחורה. אבי אפרתי חוזר מאוכזב
ספטמבר 2015
- לה אוטרה: כשלון קולוסאלי
לשווא חיפש אבי אפרתי לאורך הארוחה במסעדת לה אוטרה החדשה, משהו להתנחם בו. מנה אחר מנה הלכו הציפיות והתפוגגו, לכדי ריסוק מוחלט
- ג'קו דגים: האימפריה מכה שנית?
אבי אפרתי שמח לשמוע על החזרה של ג'קו דגים לשוק המסעדות בארץ לאחר היעלמות של מספר שנים. כמה מצער היה לגלות כי בעוד גריל הדגים מצדיק קפיצה מיוחדת למקום, עדיין נדרש מקצה שיפורים בחלקים האחרים של המטבח
- מי הייתה המסעדה הכי טובה? סיכום תשע"ה
מי הייתה הכי כיפית, איזו מסעדה הכי טובה מחוץ לתל אביב ומי נתנה לנו את החוויה המושלמת? אבי אפרתי מסכם שנה במסעדות החדשות שנפתחו בתשע"ה
אוגוסט 2015
- צ'יריפום: מסחריות גסה
אין עוררין על כשרונו של אבי לוי לבשל אוכל טעים, אבל במסעדת צ'יריפום החדשה שלו בת"א נתקלים במעט מדי מהיכולת הזאת. אבי אפרתי מתאכזב מארוחה עממית שיוצאת יקרה מדי
- מסעדת משייה: מסע אחר
שום דבר לא הכין את אבי אפרתי לארוחה במשייה החדשה של השף יוסי שטרית. במסעדה במלון מנדלי בת"א, המבקר מתמוגג מאחת הארוחות הטובות שאכל כאן זה זמן רב
- אחד העם אחד: מוצר ארוז היטב
אחד העם אחד, המסעדה החדשה של מיכל אנסקי בת"א מרצה את כולם ותהיה מועמדת ראויה לתואר 'שלמה ארצי של המסעדנות המקומית'. אבל איפה הלב הפועם והנשמה?
יולי 2015
- קימל בגלבוע: הקהל מצביע ברגליים
יתרונותיה של קימל בגלבוע של השף שאול בן אדרת הם מיקומה, בנוף המרשים הניבט ממנה ומנותיה הנדיבות כמותית. מבחינת איכות האוכל, הבינוניות, הממוצעות וההתאמה לכו-לם חוגגות. אולי זה סוד ההצלחה שלה
- קוואטרו: מוצר מסחרי מובהק
בקוואטרו, החדשה של אביב משה, יש טעם וריח חזקים של טכניות שהמסחריות מובילה אותו. כשהאמנות ואהבת האוכל נדחקות הצדה, הסועד יוצא בתחושה שניצלו אותו
- כולא: מצפון תיפתח הטובה
אבי אפרתי מצפין לחיפה המתעוררת, ויוצא מבסוט ממסעדת כולא הצנועה של עודד חצבני, שמגישה אוכל טוב והגון עם הרבה כישרון ואווירה נעימה
יוני 2015
- דוק: משהו קטן וטוב
לא הכול כליל השלמות בדוק החדשה של האחים דוקטור בתל אביב, אבל חומרי הגלם נבחרים בבירור באהבה רבה וללא פשרות. ברגעים הטובים, ויש בהחלט מאלו, טעים כאן מאוד
- רמלה החדשה: טעים, נעים ואפשר בכפכפים
מסעדת רמלה החדשה של שאול טבת שקמה על חורבות רדיו רוסקו, לא נפוחה מעצמה כמו מקומות אחרים בתל אביב, ואת הפשוט שהיא מגישה היא עושה טעים וטוב ובתמחור אנושי
- מסעדת רוטנברג: יש לי סימפטיה
במסעדת רוטנברג בצהריים אמנם אין בשורה קולינרית, אבל כיף לשבת בה, המחירים הגונים והמנות נדיבות. אבי אפרתי מאתר אופציה נעימה לארוחה באיזור הצפון
מאי 2015
- הוסטל 51: אוכל ברים לא יומרני
הוסטל 51 בתל אביב עושים אוכל פשוט וטוב מסוגו. על הבלטה בה הוא משחק, מדובר בהחלט באחד המקומות היותר מוצלחים בשטח נכון לעכשיו. אבי אפרתי ישמח לחזור
- ביקור חוזר במסעדת בינדלה: דרושה בשורה
את הארוחה במסעדת בינדלה - שנה אחרי הפתיחה - סיים אבי אפרתי בתחושת חמצמצות קלה, בהשוואה לפאזת הפתיחה המוצלחת
- ארוחת ערב: המלך הוא עירום
בארוחת ערב, המיזם החדש והמדובר של השף יונתן רושפלד ועודד סיידא בתל אביב, השאיר אבי אפרתי סכום מופרך עבור אוכל ביתי בנאלי, ונאלץ לסכם כי מדובר ברוב מהומה על די מעט
אפריל 2015
- מסעדת דא, דא & דא: כשהאוכל משני ללוקיישן
המשפט המפורסם טוען: "לוקיישן, לוקיישן, לוקיישן", אבל זה בטח לא מספיק. אבי אפרתי מבקר במסעדת דא דא ודא המדוברת בת"א וחוזר מאוכזב
- מסעדת אורטוריו: יותר מסתם פנינה
מסעדת אורטוריו במלון אלמא החדש בזכרון יעקב מדלגת בקלילות מעל משוכת הכשרות ומספקת אוכל סולידי, איכותי ומוקפד שבהחלט שווה נסיעה. ויש גם הפתעה בקינוחים
- מלגו ומלבר: ותודה רבה על הדגים
אבי אפרתי שמח לגלות שנעשה שינוי עומק במסעדת הדגים מלגו ומלבר בת"א, שמגישה כעת אוכל טוב במחיר משתלם. יחד עם זאת, משהו בחוויית הבילוי במקום חייב להשתנות
מרץ 2015
- עלה גפן: ידידותית למשתמש
האוכל במסעדת עלה גפן הוא חביב וסימפטי אבל התרומה המשמעותית שלה טמונה בקונספט, שמקרב את האותנטיות של המטבח הערבי גלילי למיינסטרים
- סושיאל קלאב: פעם רצו כאן יותר
חגיגות חמש השנים לסושיאל קלאב החזירו את אבי אפרתי לביקור נוסף. שם, הוא גילה שממקום שהצליח לפצח את הגנום הוא הפך במרוצת הזמן למכונה תעשייתית שעסוקה בלהאכיל מאסות עם גלגלי שיניים חורקים במיוחד
- סנטה קתרינה: תל אביב זקוקה לעוד מקומות כאלה
במסעדת סנטה קתרינה החדשה בת"א הצליח השף תומר אגאי לנצל כהלכה את הטאבון כציר מרכזי. התפריט מאוזן ובנוי בתבונה, עם תמחור שפוי ומעל לכל אוכל טעים
פברואר 2015
- הדסון: מסעדת הסטייקים הטובה ביותר בארץ
הבשר במסעדת הדסון בת"א היה כל כך מדהים, שלא נותר לאבי אפרתי אלא לצבוט את עצמו. לא בטוח שאי פעם, לאורך מאות ביקורות, הוא כתב את המשפט הבא שמככב בגוף הכתבה: הסטייק היה מושלם!
- בית העם: כאן נעים
לאחר העדרות ארוכה ערן שרויטמן חזר עם בית העם בת"א - פיצריה יומיומית עם ערך מוסף, שאפשר לאכול בה ארוחה חביבה בפחות מ-80 שקל לאדם. ככזו, אבי אפרתי מוצא אותה סימפטית וראויה
- דיינינגס: לכל דבר יש מחיר
רוב הזמן האוכל במסעדת דיינינגס החדשה והיוקרתית בת"א היה לא רע, אבל ממש לא מצדיק את 1,036 השקלים לזוג שהשאיר שם אבי אפרתי השבוע, לא כולל שירות
ינואר 2015
- ג'וז ולוז: משנה מקום, משנה מזל
במשכנה החדש של מסעדת ג'וז ולוז בתל אביב אבי אפרתי נהנה מאווירה נעימה ומזמינה יותר, אבל האוכל במתכונת הנוכחית סובל מגסות, אפרוריות ובנאליות
- דיאנא: ושבה עטרה ליושנה
עם קבב טלה מושלם, סלטים טריים ושאר מנות משתלמות ומשובחות, גם במשכנה הישן-חדש מכתיר אבי אפרתי את מסעדת דיאנא הנצרתית כאחת מהמסעדות הטובות ביותר בישראל
- השף שהחזיר את הצבע למסעדת פאסטל
לאחר ביקור בינוני בפאסטל לפני שנה אבי אפרתי חוזר כדי לגלות שהשף החדש, הלל תווקולי מצליח להביא למסעדה את כל מה שלא היה בה קודם. רשמים מארוחה מענגת במוזיאון ת"א