כנען: צולחת את מגבלות הכשרות
איכות הדגים בראשונות הייתה משכנעת, הבשר היה לא רע וגם הקינוח צלח את מגבלות הכשרות. אבי אפרתי מאתר במסעדת כנען הכשרה הרבה פוטנציאל
איכות הדגים בראשונות הייתה משכנעת, הבשר היה לא רע וגם הקינוח צלח את מגבלות הכשרות. אבי אפרתי מאתר במסעדת כנען הכשרה הרבה פוטנציאל
עם כבוד עצום לחומרי גלם מקומיים, פשטות אינטלגנטית, יצירתיות וכשרון מכינים במסעדת דוק בת"א אוכל טעים בתמחור הוגן. אבי אפרתי נהנה מכל רגע
אבי אפרתי מציב לעצמו משימה בלתי אפשרית: לאכול בצפרה בת"א בפחות מ-500 שקלים, התוצאה: ארוחה סתמית, מתסכלת ולא משביעה. אז איך זה שהמסעדה הזאת מלאה מדי ערב?
הרבה מנות היו בארוחה המשתלמת של טאיזו, החל מרמת הבסדר ועד טוב מאד. יש מי שיצאו שמחים מארוחה כזאת, אז מה בכל זאת היה חסר לאבי אפרתי?
אחרי סיבוב ראשון פנטסטי, אבי אפרתי חיכה בהתרגשות מהולה בציפייה לביקור חוזר במגדלנה שבצפון. בחלומותיו הרעים ביותר הוא לא היה מסוגל לדמיין את ההתרסקות הדרמטית של המסעדה
בהשוואה לפאזת הפתיחה המביכה, הביקור הנוכחי במסעדת ניטן תאי בתל אביב מצביע על שינוי משמעותי. המסעדה החליפה שף, השליכה הצדה את הגינונים המביכים ומסתמן שהיא בדרך הנכונה
בעיר בה הכל מרגיש כה ממוצע ושבלוני, נעים להגיע למסעדה שמעוררת אהדה, בתנאי שהיא מצליחה גם במבחן התוצאה. למרות ההבטחה, הגלגול התל אביבי של טופולינו הירושלמית טעון שיפור ורחוק מלממש את הפוטנציאל. אבי אפרתי מבקר בלוקה ולינו
במסעדת דקא הכשרה בתל אביב לא תאכלו ארוחה רעה, אבל ממסעדה חלבית שיודעת להפגיז בשלב הקינוחים, מצופה קצת יותר גם בחלקים האחרים של הארוחה
אפילו למבקר חסרות מלים בלקסיקון לתאר כמה גרועה הייתה הארוחה במסעדת טבולה ראסה ברעננה. רשמים קשים מתצוגת נפל מתמשכת
אבי אפרתי מסכם שנה במסעדנות המקומית ונאלץ להודות - זו הייתה שנה של קולינריה מבאסת. מבין שלל המסעדות החדשות שנפתחו, מעטות מאוד ראויות לשבח
הסיבוב השני של סלאח כורדי ביפו במסעדת אל אעשי מראה כי משתתף משחקי השף עבר כברת דרך. אבי אפרתי מאתר בחדשה שלו זיק של מקוריות והרבה פוטנציאל
אבי אפרתי דוגם את היינות החדשים של יקבי ברקן וטפרברג, לא מתרשם במיוחד מהסחורה ומסמן את היין שמעניק תמורה ריאלית לכסף
אחרי שנה וחצי חוזר אבי אפרתי לסנטה קתרינה ומגלה כי מאז ביקורו הקודם רמת האוכל ירדה בחצי קומה. האם אלו אילוצי העומס העצום בו נתון המטבח או שמא בחירה מודעת?
במסעדת פבלה באשדוד מוצא אבי אפרתי את כל להיטי הרגע במיינסטרים: כרובית בטחינה, חציל שרוף, קרפצ'יו וסביצ'ה. אולי לא מדובר במקום הכי מקורי, אבל הוא יעיל וחיובי
איטליאנו דה לה קוסטה בחיפה היא מסעדה כייפית, מוצלחת ונעימה. אבי אפרתי מתרשם מהיכולת של השף חמודי עוקלה לשלב מנות יומיומיות מז'אנר הפיצה - פסטה עם נגיעות שף, תוך שמירה על נגישות
התמחור הוגן, ההמבורגר מצוין, והאווירה עושה חשק לפרגן. אבל המטבח הסתמי של מסעדת סנטה רוזה החדשה בת"א זקוק לניעור, מיקוד ועידון
אבי אפרתי מגיע למסעדת מונא הירושלמית מלא ציפיות, שהתנפצו להן ביס אחר ביס ככל שהתקדמה הארוחה. לסועדים הירושלמים, ולא רק להם, מגיע הרבה יותר
לפני מספר חודשים, עזב עינב אזגורי את המטבח של הסרווסריה, עליו ניצח מיום הפתיחה. אל נעליו הגדולות, נכנס השף רוברט קלוגר שהגביר את הווליום והוסיף יותר רוקנ'רול לתפריט. האם זה עובד לו?
למסעדת גריג של עידו פיינר, לשעבר סו-שף במול ים, יש את כל הקלפים להיות מסעדת שף קלאסית מצליחה. עם אוכל טוב ותמחור שפוי היא יכולה להיות הדבר הבא, אם רק תמצא את האיזון בין הקלאסיות הכבדה לאהבת הקהל לגימיקים קלילים
העיר הצפונית והמיוחדת מושכת אליה את אבי אפרתי כמו בקסם. אחרי שביקר בה שוב ושוב וטעם בה כל פינה, הוא יוצא בפרויקט מיוחד עם ניחוח חגיגי לרגל הרמאדן וחושף את כל הסודות הקולינריים שיש לנצרת להציע - אזהרה: כדי להספיק הכל תצטרכו לפחות יומיים
לעומת מדינות אחרות השוכנות על הים, אבי אפרתי עדיין לא הצליח למצוא מסעדת חוף ראויה שאינה עונה על ההגדרה "מלכודת תיירים". הוא קיווה כי המהפך שביצעה ים 7 יביא את הבשורה, אך לצערו הוא גילה שאינה שונה מאחיותיה לחוף
3 וחצי שנים עברו מאז אבי אפרתי ביקר בחלוצים 3, וכמה הוא שמח לגלות שהמקום הזה כאן כדי להישאר בזכות פשטות נטולת יומרות, אוירה ביתית וחומרי גלם איכותיים המתחברים באמצעות מחשבה עמוקה
לפני מספר חודשים התבשרנו על כניסתו של השף יורם ניצן, אשר כיהן כשף של מול ים למעלה מ-20 שנה, למסעדת בינדלה, במקומו של השף רועי סופר. האם המעבר ממסעדת עילית למסעדת פיין קז'ואל עושה טוב לשני הצדדים? אבי אפרתי הלך לבדוק
סיור אביבי בצפון הוביל את אבי אפרתי לגלות בשוק הטורקי בעכו את מסעדת סבידה. מסעדה נעימה עם מנות טריות ולא יומרניות שזכו לטיפול יסודי, וזה עוד לפני שהזכרנו את המחיר
לא קל להוציא מאבי אפרתי כל כך הרבה קריאות התפעלות בביקורת אחת, אבל כשזה קורה, יש לו כנראה סיבה טובה. אחרי שביקר במלגו ומלבר יותר מפעם אחת, הפעם זכה לעדנה לה ציפה
שתי מסעדות גרוזיניות נפתחו בסמיכות המקום והזמן בתל אביב. לפני מספר שבועות אבי אפרתי הלך לבחון את ראצ'ה והשבוע הוא ביקר בסופרה. בניגוד לראשונה, הפעם הוא מצא שהאוכל הוא רק שחקן המשנה
אבי אפרתי הגיע השבוע לפלורנטין האוס, מסעדתו החדשה של השף שרון כהן (שילה, קפה אירופה). למרות שהמנות לא הציגו רמה אחידה, אפרתי משוכנע שנדרשים רק כמה כיוונונים קטנים כדי להפוך אותה למקום ראוי בהחלט
אבי אפרתי הגיע במקרה לדלידה, ולמרות שהיא מגדירה את עצמה כחמארה אירופאית, הוא מצא שם גסטרו בר ים תיכוני שכיף לאכול ובעיקר לשתות בו
ראצ'ה, מסעדה גרוזינית שהעתיקה את מיקומה מירושלים לתל אביב לפני מספר שבועות, היא מקום שמייצר חוויה פולקלורית שמחה ומסורתית, אבל איך האוכל שם? עם מקצה שיפורים קל, היא יכולה להפוך למסעדה שמגישה אוכל עממי טוב מאוד
מטבח מאוזן, שכונתי, צנוע ושפוי הופכים את אל וסינו למסעדה סימפטית ומומלצת, למרות שהאוכל בה אינו מסעיר ואף היפסטר תל אביבי כנראה לא ידרוך במקום. אבי אפרתי מפלל לעוד מסעדות מהסוג הזה
ההוד וההדר המצועצעים שמתהדרת בהם מסעדת ניטאן תאי הופכים את הבילוי של אבי אפרתי מביקור במסעדה עם אוכל בנאלי וסתמי לחוויה מביכה במקום שקשר בינו לבין המציאות הוא מקרי בהחלט
לאחר שצלחה את השנה הראשונה שלה, אבי אפרתי החליט סוף סוף ללכת לבקר ב-TYO. עסקית הצהריים שלה אולי משתלמת וחומרי הגלם מצוינים, אבל זו היתה אחת הארוחות העגומות שחווה
לאחר ששככה הסערה סביב דיויד פרנקל ונוחי דנקר, אבי אפרתי מבקש להתעסק במה שחשוב באמת - האוכל. הארוחה במסעדה הוכיחה לו שוב שמדובר באחת המסעדות הטובות והראויות בתל אביב ובארץ בכלל
אמנם מדובר במזללה אסייתית לכל המשפחה, בתמחור שעל פניו הוא הוגן למדי, אבל אבי אפרתי סבור שזוזוברה מתנהלת כפס ייצור נע שזקוק לניעור רציני
אוכל יפני כשר? תתפלאו, אבל אבי אפרתי משוכנע שלא מדובר בדיסוננס, ולמזלו מסעדת ניני האצ'י מוכיחה זאת היטב עם סושי מדויק, טרי ומבוצע כהלכה
ארבע שנים מפתיחת המסעדה יפו תל אביב של השף הותיק חיים כהן, אבי אפרתי חוזר אליה ומוצא אווירה נעימה, שירות מדויק ואוכל "בסדר". האם זה מספיק?