

הגל השקט
הגדרת ישובים להתרעה
הגדרת צליל התרעה
נושאים חמים
דצמבר 2017
- נונו: האלגוריתם שיוצר מסעדה מצליחה בישראל
מסעדת נונו בהוד השרון היא מאותם להיטי הסעדה נדירים שמלאים תמיד. אבי אפרתי מגיע לביקור חוזר כדי להבין מה מסתתר מעבר לאריזה המתוקתקת
- אלנה: סולידיות זאת לא מילה גסה
מסעדת אלנה מוצלחת במיתוגה הנוכחי בדיוק כמו שהייתה בגלגולה הקודם כבראסרי דה נורמן. הרבה יותר טעים כאן מברוב המסעדות בתל אביב, רק חבל שהמקום של ברק אהרוני עסוק כל כך בלהתכחש לאופי הקלאסי והסולידי שלו
- שיראטויה: כמה מרענן לפגוש מסעדה אחרת
כל כך הרבה מסעדות חדשות כאן נראות ומרגישות אותו הדבר ומייצרות את אותו האוכל. בשיראטויה החדשה של אלי גרוסמן בתל אביב נמצא מטבח יפני פשוט אמנם, כזה שלא מחפש ניצוצות, אבל הוא בעליל הדבר האמיתי
נובמבר 2017
- סקון נקון: תאילנדית לכל המשפחה
במסעדה התאילנדית סקון נקון בראשון לציון מקצרים בתבונה את המרחק בין המקור האקזוטי לבין טעם הקהל, ומגישים אוכל תאילנדי טעים ובמחירים הגונים
- NG: אכזבה מרה במקדש הבשרים
אבי אפרתי הגיע ל-NG בתקווה לאכול סטייק טוב במה שאמור להיות מסעדת בשרים משובחת. מה רבה הייתה האכזבה כשהמנות העלו אסוציאציות הנעות בין אוכל של כלא, דרך בשר קנוי ברשתות המזון ועד למנות באולם אירועים מהסוג הנחות
- פסקדו: זה הדבר האמיתי
בודדים הם המקומות מחוץ לעיר שאבי אפרתי מגדיר כ"שווים נסיעה". מסעדת הדגים פסקדו באשדוד היא מאותם מקומות נדירים, עם שף צעיר שלא רק מבטיח אלא מקיים, כזה שמפגין יד טובה ומקצוענות החל מהשירות ועד למנות
אוקטובר 2017
- וניה ביסטרו: יש צלחות זיג זג
אבי אפרתי מבקר השבוע בווניה ביסטרו בחיפה. כאן דאון טאון במובניו הסימפטיים הוא שם המשחק, אבל הביצועים של המקום רחוקים מלהיות יציבים
- איטלקי מקומי: תקשורת להמונים
מסעדת איטלקי מקומי שנפתחה במקומה של יהלומה בנמל תל אביב, מהווה שדרוג משמעותי לכל המזללות באיזור. עכשיו נותר רק לטפל ברמת הביצוע, שרחוקה מלהיות יציבה
ספטמבר 2017
- מאייאר: קול מקורי בהתהוות
בביקור חוזר, שנה מפתיחתה, מאייאר בתל אביב מתגלה כמסעדה מוצלחת, אורגינלית באמת, שמתבססת על האוכל העכואי המסורתי, בשיתוף טכניקות גבוהות ונגיעה אישית מגובשת
- בלי מסעדת השנה: אבי אפרתי מסכם את תשע"ז במסעדות
בלי מסעדת השנה, עם שלל סגירות מבאסות, שפע של ארוחות רעות ושממה בתחום הפיין דיינינג - סיכום שנת תשע"ז במסעדות של אבי אפרתי יצא עגום במיוחד. איפה בכל זאת מצאנו נקודות אור השנה?
- טאיה: כן ירבו
מסעדה אסיאתית מוצלחת מחוץ לעיר, זה לא דבר של מה בכך. במסעדת טאיה שפועלת בשקט בשקט בצורן, מוגשות מנות שעשויות ללא דופי, ומספקות את מלוא הסחורה
אוגוסט 2017
- בר א וין: מפגן חתרנות מובהק
שנה אחרי הביקורת הקודמת שלו במקום, אבי אפרתי מגיע לבר א וין, ומגלה אי של יציבות: בר יין אמיתי, שמחנך מחדש את הסועדים בפיאצה המגניבה של ת"א. מבחינתו מדובר בלא פחות מנס במציאות העכשווית
- מסעדת יריחו: אליה וקוץ בה
מסעדת יריחו החדשה ביפו טובה משמעותית מעוד מסעדה גנרית בשוק הפשפשים. יחד עם זאת, הביקור בה מהווה הוכחה שקונספט 'מה שמוכן יוצא' יכול לפגום משמעותית בחוויה
- קליפסו: לא יהיה כלום כי אין כלום
אחרי מאמצי סנגוריה ארוכים שהשקיע אבי אפרתי בשף עומר מילר, גרסת המסעדה של קליפסו בחוף פרישמן בת"א הייתה מבחינתו המבחן האמיתי. הכשלון היה מהדהד
יולי 2017
- גריג: המסעדה הכי טובה שאתם לא מכירים
לא תקבלו בגריג צ'ייסרים ולא תשבו באפלולית עם מוסיקה שנותנת בראש, אבל מדובר במסעדה עם אוכל פשוט מעולה שכדאי מאד להכיר. אבי אפרתי כבר מתכנן את הביקור הבא
- OCD: מרוב מרכיבים לא רואים את היער
הטכניקות והאסתטיקה במסעדת OCD בתל אביב אולי מרשימות, אבל האוכל מלא יומרות ומתפקע מריבוי מרכיבים שפשוט לא מצליחים להגיע לכדי איזון
- ק-פה האנוי: האם ההבטחה הגדולה מתממשת?
למרות שהמנות יוצאות מהר מדי, והקונספט הווייטנאמי-צרפתי רחוק מהמציאות, כשמתעלמים מהבאזז ומנמיכים ציפיות, ק-פה האנוי מתגלה כמזללה פשוטה וכיפית. אבי אפרתי מבקר באחת המסעדות המדוברות של השנה
יוני 2017
- אנה: איפה השפיץ?
מסעדת אנה בבית טיכו בירושלים מעוצבת נפלא והרעיון החברתי שעומד מאחוריה הוא מקסים. אבל בכל הקשור לאוכל, היא מתגלה כלא יותר מבית קפה משעמם וחסר מעוף
- חמארה תלפיות: אווירת שוק אמיתית במובן הטוב
לא כל המנות אחידות ברמתן, אבל בחמארה הקטנה והמקסימה בשוק תלפיות בחיפה, ניכר שיש במטבח טבחים עם כישרון, אהבה לאוכל ויד טובה אמיתית. והבונוס? המחירים כאן הרבה יותר מהוגנים
- באנה: לא יותר מהערת שוליים
מסעדה טבעונית חדשה בלי טופו וסייטן, שמתמקדת בירקות, נשמעה כמו הבטחה גדולה. בפועל, בעוד שהאווירה במסעדת באנה מספקת את הסחורה בגדול, כל השאר רחוק מזה
מאי 2017
- סוהו: מסעדנות מזן נדיר
בדיוק כמו בבופה במלון בווגאס מצליחים במסעדת סוהו להגשים את כל הפנטזיות של הלקוח הישראלי. מנות גדולות, מחירים הוגנים ושירות מתוקתק, לא פלא שהמסעדה המצליחה בתפוסה מלאה כל הזמן
- יא פאן: האם הבאזז מוצדק?
שבועיים אחרי פתיחתה מגיע אבי אפרתי למסעדת יא פאן המדוברת של השף יובל בן נריה, ומצא מקום מגניב ועדכני. אז למה בכל זאת זה לא מסוג המקומות שבהם תשמעו את המלאכים שרים?
- אואזיס: שוחה נגד הזרם
ביקור חוזר במסעדת אואזיס ממחיש שבניגוד גמור לכל מה שקורה בסצינת המסעדנות התל אביבית, רימה אולברה ממשיכה בשלה ומתרחקת מהאוכל התל אביבי הגנרי כמו מאש
אפריל 2017
- סבידה: הארוחה המשתלמת ביותר בישראל
שווה לנסוע עד לעכו כדי לאכול ארוחת דגים לארג'ית ונהדרת במסעדת סבידה. אבי אפרתי נהנה מהדגים הכי טריים שיש, וסוף סוף לא מרגיש מרומה
- הירו לבונטין: הלהיט של אביב-קיץ 2017
אחרי ניסוי כלים אפקטיבי בשרונה פתח אהרוני את הירו בלבונטין. אבי אפרתי מגלה שם מסעדת ראמן כיפית וטעימה, אז תתכוננו לעמוד בתור
- הטרקלין: למה לשלם 168 שקלים על סטייק בינוני?
כשדווקא הנקניקיה שמיוצרת מחוץ למקום היא המנה הכי טובה במסעדת בשרים, מסתמנת בעיה רצינית. אבי אפרתי מסכם ארוחה בינונית ומטה בטרקלין בת"א, שבה למרבה הפליאה גם אסור באופן גורף לחלוץ בקבוקי יין
מרץ 2017
- פופינה: טריק אחד בשרוול
שליטה בטכניקות, מאמץ וכוונות טובות הן אולי תנאי הכרחי ליצירת אוכל טוב אבל בוודאי לא תנאי מספיק. אבי אפרתי בביקור שלישי, והמאכזב ביותר עד כה, במסעדת פופינה בת"א
- איטליה הקטנה: לה רפובליקה די רונימוטי
ספורות הן המסעדות שמצליחות לספק אוכל איטלקי פשוט ומדויק ולכן, משמח לגלות שבמסעדת לה רפבוליקה די רונימוטי מוגשות מנות מצוינות, בלי רעש וצלצולים
- כבר לא מעצמה: ההיבריס של אמריקה
ניכר שמתחם אמריקה החדש נבנה מתוך מטרה לספק כיף טהור. אולם השירות המבורדק והקלוקל, האוכל הירוד ומנות שלא תמיד מתומחרות בהגינות, הוכיחו אחרת
פברואר 2017
- 416: עם הראש בקיר
פיאסקו כה דוחה כמו מנת הסטייק סייטן ב-416 הטבעונית, לא זכור לאבי אפרתי בכל שנותיו כמבקר; המסעדה החדשה שמנסה ללכת בלי ולהרגיש עם נוחלת כשלון חרוץ עם מנות מלאכותיות ומהונדסות
- A23: חלטורה לכל דבר ועניין
אחת מהתופעות המרגיזות בתחום המסעדנות באה לידי ביטוי במלואה במסעדת A23 החדשה בת"א: מביאים שף-יועץ רציני שמקים את התפריט ולאחר מכן אין מי שיוציא לפועל את החזון. אבי אפרתי מתבאס מהחובבנות
- קאב קם: אסקפיזם במיטבו
אבי אפרתי מבקר בקאב קם, דור ההמשך של אחת המסעדות הפופולריות ביותר בישראל, בית תאילנדי. האווירה הלילית והאוכל הטוב מספקים את הסחורה, אבל מי שבונה על המצאות קולינריות לא ימצא כאן את מבוקשו
ינואר 2017
- פאסטל: סולידית מחוץ לשבלונה
כשרמת הביצוע במסעדות כל כך הפכפכה, נעים לשוב למקום סולידי ויציב שמצליח להפוך אפילו מנות שגרתיות כמו עוף או טונה צרובה למעדן. אבי אפרתי חוזר למסעדת פאסטל בתל אביב
- רוברטה וינצ'י: לא תמיד מקבלים את מה שרוצים
עיצוב כפרי, מחירים משתלמים ותפריט שפונה למכנה המשותף הרחב - על הנייר מדובר במסעדה עם פוטנציאל. בפועל, אוכל בינוני ומטה הוגש ברוברטה וינצ'י, האיטלקית החדשה בפרדס חנה
- מסעדת אסיה: יותר מדי גוונים של רישול
מסעדה אסיה בשוק הפשפשים, המיזם המלהיב של שניים מיוצאי כתית יצר לא מעט ציפיות. אבל במקום מיזם אסיאתי אנין של אנשי מקצוע מיומנים זה מרגיש יותר כמו מזללה שאנטית ליוצאי הודו