נונו: האלגוריתם שיוצר מסעדה מצליחה בישראל
מסעדת נונו בהוד השרון היא מאותם להיטי הסעדה נדירים שמלאים תמיד. אבי אפרתי מגיע לביקור חוזר כדי להבין מה מסתתר מעבר לאריזה המתוקתקת
מסעדת נונו בהוד השרון היא מאותם להיטי הסעדה נדירים שמלאים תמיד. אבי אפרתי מגיע לביקור חוזר כדי להבין מה מסתתר מעבר לאריזה המתוקתקת
מסעדת אלנה מוצלחת במיתוגה הנוכחי בדיוק כמו שהייתה בגלגולה הקודם כבראסרי דה נורמן. הרבה יותר טעים כאן מברוב המסעדות בתל אביב, רק חבל שהמקום של ברק אהרוני עסוק כל כך בלהתכחש לאופי הקלאסי והסולידי שלו
כל כך הרבה מסעדות חדשות כאן נראות ומרגישות אותו הדבר ומייצרות את אותו האוכל. בשיראטויה החדשה של אלי גרוסמן בתל אביב נמצא מטבח יפני פשוט אמנם, כזה שלא מחפש ניצוצות, אבל הוא בעליל הדבר האמיתי
במסעדה התאילנדית סקון נקון בראשון לציון מקצרים בתבונה את המרחק בין המקור האקזוטי לבין טעם הקהל, ומגישים אוכל תאילנדי טעים ובמחירים הגונים
אבי אפרתי הגיע ל-NG בתקווה לאכול סטייק טוב במה שאמור להיות מסעדת בשרים משובחת. מה רבה הייתה האכזבה כשהמנות העלו אסוציאציות הנעות בין אוכל של כלא, דרך בשר קנוי ברשתות המזון ועד למנות באולם אירועים מהסוג הנחות
בודדים הם המקומות מחוץ לעיר שאבי אפרתי מגדיר כ"שווים נסיעה". מסעדת הדגים פסקדו באשדוד היא מאותם מקומות נדירים, עם שף צעיר שלא רק מבטיח אלא מקיים, כזה שמפגין יד טובה ומקצוענות החל מהשירות ועד למנות
אבי אפרתי מבקר השבוע בווניה ביסטרו בחיפה. כאן דאון טאון במובניו הסימפטיים הוא שם המשחק, אבל הביצועים של המקום רחוקים מלהיות יציבים
מסעדת איטלקי מקומי שנפתחה במקומה של יהלומה בנמל תל אביב, מהווה שדרוג משמעותי לכל המזללות באיזור. עכשיו נותר רק לטפל ברמת הביצוע, שרחוקה מלהיות יציבה
בביקור חוזר, שנה מפתיחתה, מאייאר בתל אביב מתגלה כמסעדה מוצלחת, אורגינלית באמת, שמתבססת על האוכל העכואי המסורתי, בשיתוף טכניקות גבוהות ונגיעה אישית מגובשת
בלי מסעדת השנה, עם שלל סגירות מבאסות, שפע של ארוחות רעות ושממה בתחום הפיין דיינינג - סיכום שנת תשע"ז במסעדות של אבי אפרתי יצא עגום במיוחד. איפה בכל זאת מצאנו נקודות אור השנה?
מסעדה אסיאתית מוצלחת מחוץ לעיר, זה לא דבר של מה בכך. במסעדת טאיה שפועלת בשקט בשקט בצורן, מוגשות מנות שעשויות ללא דופי, ומספקות את מלוא הסחורה
שנה אחרי הביקורת הקודמת שלו במקום, אבי אפרתי מגיע לבר א וין, ומגלה אי של יציבות: בר יין אמיתי, שמחנך מחדש את הסועדים בפיאצה המגניבה של ת"א. מבחינתו מדובר בלא פחות מנס במציאות העכשווית
מסעדת יריחו החדשה ביפו טובה משמעותית מעוד מסעדה גנרית בשוק הפשפשים. יחד עם זאת, הביקור בה מהווה הוכחה שקונספט 'מה שמוכן יוצא' יכול לפגום משמעותית בחוויה
אחרי מאמצי סנגוריה ארוכים שהשקיע אבי אפרתי בשף עומר מילר, גרסת המסעדה של קליפסו בחוף פרישמן בת"א הייתה מבחינתו המבחן האמיתי. הכשלון היה מהדהד
לא תקבלו בגריג צ'ייסרים ולא תשבו באפלולית עם מוסיקה שנותנת בראש, אבל מדובר במסעדה עם אוכל פשוט מעולה שכדאי מאד להכיר. אבי אפרתי כבר מתכנן את הביקור הבא
הטכניקות והאסתטיקה במסעדת OCD בתל אביב אולי מרשימות, אבל האוכל מלא יומרות ומתפקע מריבוי מרכיבים שפשוט לא מצליחים להגיע לכדי איזון
למרות שהמנות יוצאות מהר מדי, והקונספט הווייטנאמי-צרפתי רחוק מהמציאות, כשמתעלמים מהבאזז ומנמיכים ציפיות, ק-פה האנוי מתגלה כמזללה פשוטה וכיפית. אבי אפרתי מבקר באחת המסעדות המדוברות של השנה
מסעדת אנה בבית טיכו בירושלים מעוצבת נפלא והרעיון החברתי שעומד מאחוריה הוא מקסים. אבל בכל הקשור לאוכל, היא מתגלה כלא יותר מבית קפה משעמם וחסר מעוף
לא כל המנות אחידות ברמתן, אבל בחמארה הקטנה והמקסימה בשוק תלפיות בחיפה, ניכר שיש במטבח טבחים עם כישרון, אהבה לאוכל ויד טובה אמיתית. והבונוס? המחירים כאן הרבה יותר מהוגנים
מסעדה טבעונית חדשה בלי טופו וסייטן, שמתמקדת בירקות, נשמעה כמו הבטחה גדולה. בפועל, בעוד שהאווירה במסעדת באנה מספקת את הסחורה בגדול, כל השאר רחוק מזה
בדיוק כמו בבופה במלון בווגאס מצליחים במסעדת סוהו להגשים את כל הפנטזיות של הלקוח הישראלי. מנות גדולות, מחירים הוגנים ושירות מתוקתק, לא פלא שהמסעדה המצליחה בתפוסה מלאה כל הזמן
שבועיים אחרי פתיחתה מגיע אבי אפרתי למסעדת יא פאן המדוברת של השף יובל בן נריה, ומצא מקום מגניב ועדכני. אז למה בכל זאת זה לא מסוג המקומות שבהם תשמעו את המלאכים שרים?
ביקור חוזר במסעדת אואזיס ממחיש שבניגוד גמור לכל מה שקורה בסצינת המסעדנות התל אביבית, רימה אולברה ממשיכה בשלה ומתרחקת מהאוכל התל אביבי הגנרי כמו מאש
שווה לנסוע עד לעכו כדי לאכול ארוחת דגים לארג'ית ונהדרת במסעדת סבידה. אבי אפרתי נהנה מהדגים הכי טריים שיש, וסוף סוף לא מרגיש מרומה
אחרי ניסוי כלים אפקטיבי בשרונה פתח אהרוני את הירו בלבונטין. אבי אפרתי מגלה שם מסעדת ראמן כיפית וטעימה, אז תתכוננו לעמוד בתור
כשדווקא הנקניקיה שמיוצרת מחוץ למקום היא המנה הכי טובה במסעדת בשרים, מסתמנת בעיה רצינית. אבי אפרתי מסכם ארוחה בינונית ומטה בטרקלין בת"א, שבה למרבה הפליאה גם אסור באופן גורף לחלוץ בקבוקי יין
שליטה בטכניקות, מאמץ וכוונות טובות הן אולי תנאי הכרחי ליצירת אוכל טוב אבל בוודאי לא תנאי מספיק. אבי אפרתי בביקור שלישי, והמאכזב ביותר עד כה, במסעדת פופינה בת"א
ספורות הן המסעדות שמצליחות לספק אוכל איטלקי פשוט ומדויק ולכן, משמח לגלות שבמסעדת לה רפבוליקה די רונימוטי מוגשות מנות מצוינות, בלי רעש וצלצולים
ניכר שמתחם אמריקה החדש נבנה מתוך מטרה לספק כיף טהור. אולם השירות המבורדק והקלוקל, האוכל הירוד ומנות שלא תמיד מתומחרות בהגינות, הוכיחו אחרת
פיאסקו כה דוחה כמו מנת הסטייק סייטן ב-416 הטבעונית, לא זכור לאבי אפרתי בכל שנותיו כמבקר; המסעדה החדשה שמנסה ללכת בלי ולהרגיש עם נוחלת כשלון חרוץ עם מנות מלאכותיות ומהונדסות
אחת מהתופעות המרגיזות בתחום המסעדנות באה לידי ביטוי במלואה במסעדת A23 החדשה בת"א: מביאים שף-יועץ רציני שמקים את התפריט ולאחר מכן אין מי שיוציא לפועל את החזון. אבי אפרתי מתבאס מהחובבנות
אבי אפרתי מבקר בקאב קם, דור ההמשך של אחת המסעדות הפופולריות ביותר בישראל, בית תאילנדי. האווירה הלילית והאוכל הטוב מספקים את הסחורה, אבל מי שבונה על המצאות קולינריות לא ימצא כאן את מבוקשו
כשרמת הביצוע במסעדות כל כך הפכפכה, נעים לשוב למקום סולידי ויציב שמצליח להפוך אפילו מנות שגרתיות כמו עוף או טונה צרובה למעדן. אבי אפרתי חוזר למסעדת פאסטל בתל אביב
עיצוב כפרי, מחירים משתלמים ותפריט שפונה למכנה המשותף הרחב - על הנייר מדובר במסעדה עם פוטנציאל. בפועל, אוכל בינוני ומטה הוגש ברוברטה וינצ'י, האיטלקית החדשה בפרדס חנה
מסעדה אסיה בשוק הפשפשים, המיזם המלהיב של שניים מיוצאי כתית יצר לא מעט ציפיות. אבל במקום מיזם אסיאתי אנין של אנשי מקצוע מיומנים זה מרגיש יותר כמו מזללה שאנטית ליוצאי הודו