מסיבה בחיפה: הבורקס של פנינת העיר
המונה מגלה את פנינת העיר של חיפה, שם עושים 24/7 בורקס שבלול נהדר עם אריסה מושלמת ולא חריפה, ביצה ורוטב עגבניות של ג'חנון, התל אביבים יכולים רק לחלום על מקום כזה
המונה מגיע לפרדס חנה ומגלה את הטורקיה על חורבות החומוס המיתולוגי של האיזור, כראוי למיקום המחייב הוא מוצא שם מנה של בורקסביח לפנתיאון
המונה מגיע לסון רון, שיפודיה חדשה עם ניחוחות הודים בת"א, כי לפעמים גם לו מותר לעוף על עצמו ולאכול שיפוד בנאן חם וטרי מהטאבון
המונה לא ידע בכלל על קיומה של העיר מודיעין עילית, אבל אחרי הפלאפל שאכל שם כנראה שלא ישכח אותה לעולם, אחרי הכל רק בפריפריה אפשר למצוא פלאפל ענקי ונהדר בתוך תחנת לוטו שהיא גם פיצוציה
עם כל הכבוד לחומוס של אבו גוש, כשהמונה מגיע לאיזור הוא מחפש דבר אחד בלבד - את המעמול של אבו דאוד, כמה משמח לגלות שעכשיו יש לו מקום של קבע שתמיד אפשר למצוא בו מעמול חם מהתנור
ביום-יום קובי רובין לא אוכל אוכל אסיאתי, אבל כשהוא מגיע לשוק הכרמל ומוצא שם שני דוכנים תאילנדים זולים ושווים זה לצד זה, ועוד כאלה שתאילנדים אוכלים בהם, הוא מוכרח לבדוק במה מדובר
בדיוק בגבול שבין רמלה ללוד, מגלה המונה את פינת מן, שם עושים בגט חם וטרי מהתנור עם ירקות חמים על הפלאנצ'ה, קבבים ביתיים ושמנמנים ונקניקיות מרגז חרפרפות, אם יש מדרגות לגן עדן הן כנראה יוצאות מכאן
ציון מהסביח של ציון בשוק התקווה, מזכיר למונה את הפרק המיתולוגי מסנייפלד, נו ההוא עם המרק, אבל ברגע שהוא נותן את הביס הראשון בסביח עיג'ה לא אכפת לו יותר מכלום
המונה מוצא סיבה טובה להרשם לאוניברסיטה - מנת המוסקה המרשימה ביותר שאכל מוגשת בבית הסטודנט בבאר שבע, במחיר ששווה נסיעה יומית לבירת הנגב
המונה מתגלגל לערד שם הוא מוצא פלאפל משביע ונהדר במחיר מצחיק ונשבע שיחזור לטעום פלאפל עם ביצת עין, כן, יש דבר כזה
בעקבות פנייה של הבעלים מגיע המונה אל חומוס הארץ בכפר עציון, שם הוא מחסל מנת חומוס עם שני רטבים חריפים שעושים את כל ההבדל, ויוצא עם מסר לקוראים
קובי רובין יודע שצריך להיפטר מהחמץ, והוא מוצא את המקום המושלם לעשות את זה, במאפייה הגרוזינית ברחוב בלפור בבת ים הוא מתאהב בלוביאני של שעועית אדומה, תחשבו על מרק השעועית הכי סמיך וחריף שאכלתם בחיים, אז אותו הדבר רק בתוך לחם
למקום הזה אולי קוראים סביח אורגינל, אבל לקוחות מביני עניין יודעים שלכאן מגיעים בשביל בייגלה לאפה עיראקי הכי מלוח והכי טעים בארץ, וכל הטוב הזה ב-5 שקלים בלבד
אתם יכולים להזמין מנת חומוס רגילה כשאתם מגיעים לעראבס, אבל לא באמת הגעתם עד ירושלים בשביל זה, לכו על מנת הדגל של המקום - חומוס לימון עם פרוסות לימון כבוש, ותתכוננו לחגיגה של טעמים בפה, המונה חוזה את הטרנד הגדול הבא
המונה מוצא בסמוך לשוק פ"ת מאפייה גרוזינית, עם כל המאפים המפורסמים של העדה וחצ'פורי גבינות אחד - מאפה חלבי שמן ומענג שאוכלים ישר מהתנור ואי אפשר שלא להכנע לו
המונה מגיע לראש העין ולפתע מקבל פלאש בק למקום שפרח מזכרונו - קסם הקוסקוס, הוא מתענג שם על מנה של קוסקוס עם ירקות מושלמים, בשר שומני ושעועית, והכי חשוב - קוקלות, והפעם נשבע שלא ישכח
נסיעה של המונה לעפולה היא סיבה מצוינת לבדוק את סצנת החומוס בעיר, שם הוא מגלה את אחד החומוסים החמים הכי טובים בארץ, כזה שיאפשר לכם לא להרדם בדרך חזרה למרכז
קובי רובין מגלה לנו את הסוד של שוק פתח תקווה - האוצרות האמיתיים נמצאים בכלל ברחובות שמסביב לשוק; במאמא סוהם, העיראקית הכי אורגינלית בארץ, הוא אוכל סמבוסק מתוק - חריף רותח מהשמן, וקובה אורז מושלמת
את הבורקס של אבא אתם אולי מכירים, אבל את הבויוס החדשים שמוגשים שם כל חובב בורקס פשוט חייב לנסות, המונה טעם וברח רגע לפני שהעלים את כל הדוכן
המונה מגיע למאפיית סולטן ובניו ביפו ונתקל לראשונה בחייו במאפה עם עלי זעתר טריים, שלא מזכיר בכלום את הפיתה-זעתר עליה גדל, משם הדרך להתמכרות הייתה קצרה
אם תמיד שאלתם את עצמכם מה יש לאכול בכפר חב"ד, תסמכו על המונה שבדק את הנושא עבורכם. בזלמנ'ס הוא מצא מאפה שקשוקה מתוקה, שכמותו עוד לא יצא לו לאכול
המטבח של מזל, דוכן קטן בלי שלט, על רחוב הירקון בבני ברק, מוציא בגט עם כיפתה טריפוליטאית, שלא רואה ממטר אף מסעדה מסודרת, אם תרוצו לשם בקרוב כנראה שתפגשו את המונה חוזר ועומד יחד אתכם בתור, ואם זה קורה - אל תזכירו לידו את המילה קציצה, תנו לכיפתה את הכבוד