אבי מפרגן: ריזוטו עשיר ופשוט להכנה בהשראת השף שגב משה
איך הופכים מנת ריזוטו ייחודית של מסעדת שף למנה פשוטה וקלה להכנה בבית? אבי ביטון מגלה לנו את הסוד
איך הופכים מנת ריזוטו ייחודית של מסעדת שף למנה פשוטה וקלה להכנה בבית? אבי ביטון מגלה לנו את הסוד
השבוע אבי ביטון קפץ לבקר את גואטה, המסעדה הטריפוליטאית ביפו. לאחר שפתחו שולחן מלא כל טוב, ביטון למד כיצד מכינים מפרום אותנטי ואפילו המציא לו רוטב חדש שאפשר להכין בקלות בבית
גבינה, תרד וחלמון ביצה נוזלי שהופכים לגן עדן של טעמים בתוך עלה פילו מטוגן - רות אוליבר לוקחת את הרביולי הקלאסי ומעבירה לעלי סיגר ממכרים
עיסת בצק רטובה שתופחת בצורה פראית ויוצאת מהשמן במרקם אוורירי ופריך - בינינו, עם כל הכבוד לסופגניות, התענוג הכי גדול בחנוכה הוא לטגן ספינג' לוהט
השבוע בתוכנית, אבי קופץ לפרגן למסעדת על המים בהרצליה של השף הצעיר חביב משה. בהשראת המטבח הים תיכוני המהודק של המסעדה, קבלו מתכון מהיר לפילה דג במחבת עם סלסת עגבניות וזיתים
סושי ביתי הוא בכלל לא עניין מסובך, ומקבל אקסטרה שדרוג אם מעבירים אותו גם טיגון. רות אוליבר מעניקה מתכון לסושי משובח במילוי אבוקדו, בטטה ומוצרלה
מדי שבוע, השף אבי ביטון יוצא לפגוש את השפים שמאחורי המסעדות הישראליות שאנחנו כל כך אוהבים ומבשל לכם מנה בהשראתן. המסעדה הראשונה בה הוא מבקר היא 25M בשוק הכרמל שמלמדים אותו איך להכין עראייס מושלם
שוקיים הולכות נהדר עם טעמים מתקתקים. רות אוליבר עוטפת אותן בדלעת, דבש ותפוחים ומכינה תבשיל לסופשבוע שלא מותיר אפשרות אחרת מלבד ללקק את הצלחת
סלט עוף תאילנדי לעולם לא יהיה אותנטי בלי קצת פיקנטיות על הלשון. רות אוליבר מביאה לכם גרסה אותנטית בחריפות עדינה, אותה אתם רשאים להגביר כאוות נפשכם
לפניכם מתכון מוצלח במיוחד לעוגת שוקולד ואגוזי פקאן ולוז בחושה עם ציפוי שוקולד פריך. רות אוליבר מכינה עוגה עסיסית ואוורירית, הנשמרת מצוין למספר ימים
עוגת התפוזים המדויקת והמעודנת הזו הפכה לעוגה האהובה על בנות משפחת מיקי שמו, ואין לו ברירה אלא להכין אותה על בסיס שבועי, ווודאי לארוחה המפסקת של יום כיפור וכן לשבירת הצום
גאלט (Galette) הוא השם הצרפתי לעוגות פריכות, עגולות ושטוחות. הגאלט שרות אוליבר אופה הפעם ממולא בתפוחים ומרציפן, ומתובל בקינמון ומייפל מעל. כל כך הרבה מרכיבים נהדרים במאפה אחד
אם מתחשק לכם לשלוח את הילדים לבית הספר עם משהו מושקע בתיק, תדלגו על הרמת הגבה ותכינו להם את הסנדביץ' הבא, שכולל מטבל ביתי, פטריות ומרכיב לא צפוי. נסו ותופתעו
לקראת ראש השנה, שלחו לנו את הסוד הפרטי שלכם שיהפוך את ארוחת החג לבלתי נשכחת. שלושת המקומות הראשונים יזכו בשובר ע"ס 300 שקלים מתנת שמן עץ הזית לקנייה ברשת "הום סטיילינג"
עוגיות קראנצ'יות שישמחו את הילדים, ואפשר להכין מחומרי המזווה לצד שיבולת שועל, כמו גם לשדרג עם מרכיבים נוספים כמו אגוזים או שוקולד צ'יפס
מלח עוזר להוציא את הטעמים, גם בעוגות שוקולד. מיקי שמו מלמד להכין עוגת שוקולד בחושה עם מלח ים קראנצ'י. אין מה לפחד - זו לא עוגה מלוחה, זו פשוט עוגה נפלאה
קרמבו הוא לא רק מאכל של חורף. מיכל בוטון מכינה אותו בגרסה הקפואה בקיץ ומגלה שאם רק מכינים את מילוי השוקולד יום קודם לא מדובר בהתעסקות גדולה מדי
כדי שיהיו טעימות הן חייבות להיות פריכות מבחוץ ואווריריות מבפנים. מיקי שמו מלמד, שלב אחר שלב ומעניק טיפים לפחזניות ביתיות מושלמות במילוי קרם וניל ובציפוי שוקולד
לארוחת צהריים מהירה או לארוחת ערב מתגמלת מכינה רות אוליבר מעדן של חזה עוף ושעועית ירוקה שעוברים הקפצה קלה ומוכנים תוך דקות ספורות.
סופסוף עוגת גבינה קרה ללא ג'לטין. מיקי שמו מכין קציפה קלילה ואוורירית המשתלבת בצורה נפלאה בין שכבות עוגת ספוג שהושקו ברוטב שוקולד חם
גספצ'ו הוא אחת המנות הקיציות האהובות במטבח הספרדי. רות אוליבר מכינה מרק עגבניות קר תוך כמה דקות בלבד
מנה ראשונה קלילה להכנה וקלילה על הבטן. יוגב ירוס מכין את הסרדינים של סילוואנה פלאדינו, "צ'יפס" של סרדינים מטוגנים בשמן קנולה עם סלט שומר והדרים
אם יש לכם בבית כרובית ושאר ירקות, אתם יכולים לארגן לעצמכם סלט חם כשהכרובית, עם קצת מים רותחים, הופכת לאורז. רות אוליבר חוסכת לכם פחמימות
לוקחים את החומרים הכי פשוטים - כיכר לחם, גבינות, תרד ופטריות - ומכינים מהם נפלאות. אבי ביטון משחק בלחם וממלא אותו בגבינות שנשארו מהחג
קרספלה הוא שמה של מנה איטלקית שנמסה בפה, ולא רק כמטאפורה. יוגב ירוס מכין קינוח אלגנטי שמגיע ממחוזות רחוקים ודורש קפה משובח לצדו
כשבצק עוגיות מתוק פוגש שכבת שוקולד מריר נוצר בפה שילוב משגע. מיכל בוטון אופה עוגיות דבש פשוטות להכנה עם ציפוי מענג
במסגרת ההכנות לחגיגות יום העצמאות, אבי ביטון מכין קבב דווקא מבשר פרגית, ומוסיף לתערובת התבלינים פיסטוקים, שמקפיצים את השיפוד ונותנים לו טוויסט קראנצ'י
עוגת שוקולד חמה עם לוק מהסרטים, עוגת אגוזים מתוחכמת בשלל מרקמים, מאפינס ללא גלוטן ועוגיות תחרה עדינות שתגישו ליד התה במהלך חול המועד. היזהרו לא לזלול הכל בבת אחת
עוגה אישית בחושה ועסיסית שבתוכה מסתתרים שברי פקאן פריכים - מיקי שמו אופה מאפינס עסיסיים לפסח
רות אוליבר לא מוותרת על מאפים מפנקים גם בפסח ואופה אגרול טורטיה עשיר עם תרד וגבינות. מאפה חלבי מהיר לאירוח של חג
אין ישראלי שלא אוהב סביח בפיתה וכאן אבי ביטון אופה גירסה בריאה יותר ואופה עם מילוי תפוחי האדמה, הביצה והחצילים לבצק פילו
לבראנץ' מפנק או כארוחת ערב קלילה אבי ביטון מתקתק ברוסקטות ים תיכוניות עם טוויסט, שקשה להפסיק לכרסם
מזג האוויר עושה לרות אוליבר חשק לקדירה חורפית עם בשר וחומוס, שמתבשלת במשך שעות על אש קטנה, והופכת לתבשיל סמיך ומלא בטעמים
אבי ביטון משתמש בכל הפירות היבשים שנקנו לחג ואופה עוגת ט"ו בשבט בחושה פשוטה וממכרת שאפשר להכין בקלי קלות תוך דקות ספורות
מיכל בוטון מגלגלת עוגת רולדה יפהפייה וחורפית עטופה בשוקולד לבן ותותים, במראה חגיגי ומפתה
אבי ביטון מציע לכם לא להילחץ מארוחת דגים, ומכין בזריזות פילה עסיסי בסגנון ים תיכוני על מצע עגבניות צלויות ויוגורט