

הגל השקט
הגדרת ישובים להתרעה
הגדרת צליל התרעה
נושאים חמים
דצמבר 2015
- אבי מפרגן: ריזוטו עשיר ופשוט להכנה בהשראת השף שגב משה
איך הופכים מנת ריזוטו ייחודית של מסעדת שף למנה פשוטה וקלה להכנה בבית? אבי ביטון מגלה לנו את הסוד
- אבי מפרגן למפרום הטריפוליטאי של גואטה
השבוע אבי ביטון קפץ לבקר את גואטה, המסעדה הטריפוליטאית ביפו. לאחר שפתחו שולחן מלא כל טוב, ביטון למד כיצד מכינים מפרום אותנטי ואפילו המציא לו רוטב חדש שאפשר להכין בקלות בבית
- סופר קראנצ'י ומהיר: בוריק במילוי תרד, חלמון וגבינה
גבינה, תרד וחלמון ביצה נוזלי שהופכים לגן עדן של טעמים בתוך עלה פילו מטוגן - רות אוליבר לוקחת את הרביולי הקלאסי ומעבירה לעלי סיגר ממכרים
נובמבר 2015
- ספינג' - הסופגניה של יוצאי צפון אפריקה
עיסת בצק רטובה שתופחת בצורה פראית ויוצאת מהשמן במרקם אוורירי ופריך - בינינו, עם כל הכבוד לסופגניות, התענוג הכי גדול בחנוכה הוא לטגן ספינג' לוהט
- אבי מפרגן: גורמה ים תיכוני ב-10 דקות
השבוע בתוכנית, אבי קופץ לפרגן למסעדת על המים בהרצליה של השף הצעיר חביב משה. בהשראת המטבח הים תיכוני המהודק של המסעדה, קבלו מתכון מהיר לפילה דג במחבת עם סלסת עגבניות וזיתים
- סושי מטוגן במילוי אבוקדו ובטטה
סושי ביתי הוא בכלל לא עניין מסובך, ומקבל אקסטרה שדרוג אם מעבירים אותו גם טיגון. רות אוליבר מעניקה מתכון לסושי משובח במילוי אבוקדו, בטטה ומוצרלה
אוקטובר 2015
- וואלה אוכל מציגים: התוכנית החדשה של אבי ביטון
מדי שבוע, השף אבי ביטון יוצא לפגוש את השפים שמאחורי המסעדות הישראליות שאנחנו כל כך אוהבים ומבשל לכם מנה בהשראתן. המסעדה הראשונה בה הוא מבקר היא 25M בשוק הכרמל שמלמדים אותו איך להכין עראייס מושלם
- המטבח בשוק: תבשיל שוקיים בדלעת, דבש וקינמון
שוקיים הולכות נהדר עם טעמים מתקתקים. רות אוליבר עוטפת אותן בדלעת, דבש ותפוחים ומכינה תבשיל לסופשבוע שלא מותיר אפשרות אחרת מלבד ללקק את הצלחת
- פיקנטי ורענן: סלט עוף תאילנדי
סלט עוף תאילנדי לעולם לא יהיה אותנטי בלי קצת פיקנטיות על הלשון. רות אוליבר מביאה לכם גרסה אותנטית בחריפות עדינה, אותה אתם רשאים להגביר כאוות נפשכם
ספטמבר 2015
- סולחים על הכל: עוגת שוקולד ואגוזים בחושה
לפניכם מתכון מוצלח במיוחד לעוגת שוקולד ואגוזי פקאן ולוז בחושה עם ציפוי שוקולד פריך. רות אוליבר מכינה עוגה עסיסית ואוורירית, הנשמרת מצוין למספר ימים
- כפרה על העוגה הזאת: עוגת תפוזים, רוזטה שקדים וקוקוס
עוגת התפוזים המדויקת והמעודנת הזו הפכה לעוגה האהובה על בנות משפחת מיקי שמו, ואין לו ברירה אלא להכין אותה על בסיס שבועי, ווודאי לארוחה המפסקת של יום כיפור וכן לשבירת הצום
- ברגע האחרון: גאלט תפוחים ומרציפן
גאלט (Galette) הוא השם הצרפתי לעוגות פריכות, עגולות ושטוחות. הגאלט שרות אוליבר אופה הפעם ממולא בתפוחים ומרציפן, ומתובל בקינמון ומייפל מעל. כל כך הרבה מרכיבים נהדרים במאפה אחד
אוגוסט 2015
- כריך מדליק לבית הספר
אם מתחשק לכם לשלוח את הילדים לבית הספר עם משהו מושקע בתיק, תדלגו על הרמת הגבה ותכינו להם את הסנדביץ' הבא, שכולל מטבל ביתי, פטריות ומרכיב לא צפוי. נסו ותופתעו
- לתת קצת יותר בארוחת החג שלכם
לקראת ראש השנה, שלחו לנו את הסוד הפרטי שלכם שיהפוך את ארוחת החג לבלתי נשכחת. שלושת המקומות הראשונים יזכו בשובר ע"ס 300 שקלים מתנת שמן עץ הזית לקנייה ברשת "הום סטיילינג"
- שובבות קטנות: עוגיות גרנולה
עוגיות קראנצ'יות שישמחו את הילדים, ואפשר להכין מחומרי המזווה לצד שיבולת שועל, כמו גם לשדרג עם מרכיבים נוספים כמו אגוזים או שוקולד צ'יפס
יולי 2015
- קראנץ' מפתיע בכל ביס: עוגת שוקולד ומלח ים
מלח עוזר להוציא את הטעמים, גם בעוגות שוקולד. מיקי שמו מלמד להכין עוגת שוקולד בחושה עם מלח ים קראנצ'י. אין מה לפחד - זו לא עוגה מלוחה, זו פשוט עוגה נפלאה
- קרמבו תבלינים של קיץ
קרמבו הוא לא רק מאכל של חורף. מיכל בוטון מכינה אותו בגרסה הקפואה בקיץ ומגלה שאם רק מכינים את מילוי השוקולד יום קודם לא מדובר בהתעסקות גדולה מדי
- זה רק נראה מסובך: פחזניות במילוי קרם וניל
כדי שיהיו טעימות הן חייבות להיות פריכות מבחוץ ואווריריות מבפנים. מיקי שמו מלמד, שלב אחר שלב ומעניק טיפים לפחזניות ביתיות מושלמות במילוי קרם וניל ובציפוי שוקולד
יוני 2015
- ארוחת מלכים: חזה עוף ושעועית ירוקה
לארוחת צהריים מהירה או לארוחת ערב מתגמלת מכינה רות אוליבר מעדן של חזה עוף ושעועית ירוקה שעוברים הקפצה קלה ומוכנים תוך דקות ספורות.
- היא כל כך יפה: עוגת גבינה קרה של מיקי שמו
סופסוף עוגת גבינה קרה ללא ג'לטין. מיקי שמו מכין קציפה קלילה ואוורירית המשתלבת בצורה נפלאה בין שכבות עוגת ספוג שהושקו ברוטב שוקולד חם
- האדום האדום הזה: גספצ'ו עגבניות צונן
גספצ'ו הוא אחת המנות הקיציות האהובות במטבח הספרדי. רות אוליבר מכינה מרק עגבניות קר תוך כמה דקות בלבד
מאי 2015
- ראשונה קיצית מושלמת: הסרדינים של סילוואנה פלאדינו
מנה ראשונה קלילה להכנה וקלילה על הבטן. יוגב ירוס מכין את הסרדינים של סילוואנה פלאדינו, "צ'יפס" של סרדינים מטוגנים בשמן קנולה עם סלט שומר והדרים
- "אורז" כרובית בלי פחמימות
אם יש לכם בבית כרובית ושאר ירקות, אתם יכולים לארגן לעצמכם סלט חם כשהכרובית, עם קצת מים רותחים, הופכת לאורז. רות אוליבר חוסכת לכם פחמימות
- לחם ממולא מכל הגבינות שנשארו מהחג
לוקחים את החומרים הכי פשוטים - כיכר לחם, גבינות, תרד ופטריות - ומכינים מהם נפלאות. אבי ביטון משחק בלחם וממלא אותו בגבינות שנשארו מהחג
אפריל 2015
- קרפ פלא: קרספלה במילוי ריקוטה מתוקה עם יוגורט בופאלו
קרספלה הוא שמה של מנה איטלקית שנמסה בפה, ולא רק כמטאפורה. יוגב ירוס מכין קינוח אלגנטי שמגיע ממחוזות רחוקים ודורש קפה משובח לצדו
- החיים דבש: דובשניות עם שוקולד מריר ואגוזים
כשבצק עוגיות מתוק פוגש שכבת שוקולד מריר נוצר בפה שילוב משגע. מיכל בוטון אופה עוגיות דבש פשוטות להכנה עם ציפוי מענג
- ישראלי עם טוויסט: קבב עוף ופיסטוקים
במסגרת ההכנות לחגיגות יום העצמאות, אבי ביטון מכין קבב דווקא מבשר פרגית, ומוסיף לתערובת התבלינים פיסטוקים, שמקפיצים את השיפוד ונותנים לו טוויסט קראנצ'י
מרץ 2015
- מיוחד לחג: מתכונים כשרים לפסח של מיקי שמו
עוגת שוקולד חמה עם לוק מהסרטים, עוגת אגוזים מתוחכמת בשלל מרקמים, מאפינס ללא גלוטן ועוגיות תחרה עדינות שתגישו ליד התה במהלך חול המועד. היזהרו לא לזלול הכל בבת אחת
- מאפינס תפוזים ופקאן
עוגה אישית בחושה ועסיסית שבתוכה מסתתרים שברי פקאן פריכים - מיקי שמו אופה מאפינס עסיסיים לפסח
- פותחים שולחן ישראלי: אגרול טורטיה
רות אוליבר לא מוותרת על מאפים מפנקים גם בפסח ואופה אגרול טורטיה עשיר עם תרד וגבינות. מאפה חלבי מהיר לאירוח של חג
פברואר 2015
- פותחים שולחן ישראלי: מאפה פילו סביח
אין ישראלי שלא אוהב סביח בפיתה וכאן אבי ביטון אופה גירסה בריאה יותר ואופה עם מילוי תפוחי האדמה, הביצה והחצילים לבצק פילו
- פותחים שולחן ישראלי: ברוסקטה שעועית לבנה
לבראנץ' מפנק או כארוחת ערב קלילה אבי ביטון מתקתק ברוסקטות ים תיכוניות עם טוויסט, שקשה להפסיק לכרסם
- פותחים שולחן ישראלי: קדירת בשר בסגנון יווני
מזג האוויר עושה לרות אוליבר חשק לקדירה חורפית עם בשר וחומוס, שמתבשלת במשך שעות על אש קטנה, והופכת לתבשיל סמיך ומלא בטעמים
ינואר 2015
- פותחים שולחן ישראלי: עוגת פירות יבשים מהירה
אבי ביטון משתמש בכל הפירות היבשים שנקנו לחג ואופה עוגת ט"ו בשבט בחושה פשוטה וממכרת שאפשר להכין בקלי קלות תוך דקות ספורות
- רולדה של שוקולד לבן ותותים
מיכל בוטון מגלגלת עוגת רולדה יפהפייה וחורפית עטופה בשוקולד לבן ותותים, במראה חגיגי ומפתה
- פותחים שולחן ישראלי: עיקרית בסגנון ים תיכוני
אבי ביטון מציע לכם לא להילחץ מארוחת דגים, ומכין בזריזות פילה עסיסי בסגנון ים תיכוני על מצע עגבניות צלויות ויוגורט