שולפים סירים: גולאש עשיר עם שפצלה
חיכינו כל השנה בסבלנות לרגע בו מזג האוויר יאפשר לנו להתמכר שוב לתבשילים המהבילים, הפעם בסגנון הונגרי - גולאש ברוטב אדום, סמיך ופיקנטי עם קוביות בשר נימוחות, הרבה בצל, תפוחי אדמה ושפצלה כמובן
חיכינו כל השנה בסבלנות לרגע בו מזג האוויר יאפשר לנו להתמכר שוב לתבשילים המהבילים, הפעם בסגנון הונגרי - גולאש ברוטב אדום, סמיך ופיקנטי עם קוביות בשר נימוחות, הרבה בצל, תפוחי אדמה ושפצלה כמובן
אבי ביטון יורד דרומה וזולל כדורים חמים וטעימים בפלאפל הלב הרחב. בהשראתו, הוא מכין פלאפל עדשים ביתי לחנוכה
אחרי שטעם את הפריקסה של השף תומר אגאי בסנטה קתרינה וכמעט התעלף מרוב עונג, אבי ביטון מכין לכבוד החג את הגירסה האפויה, שכל אחד יכול להכין בבית
אבי ביטון מגיע להיכל הבשרים הדסון בראסרי ומפנק במתכון שלא חייבים לצאת בשבילו מהבית בגשם: פרוסות אנטרקוט בלחמנייה ביתית עם עגבניות ופלפל חריף
כרוב בסלט זה נחמד אבל כשצולים אותו בתנור זו כבר אופרה אחרת. רות אוליבר מכינה כרוב צלוי עם הפתעות
אבי ביטון מבקר במסעדת סאלוף ובניו בתל אביב, ובהשראה התימנית מכין במטבח שלו מתכון פשוט שבפשוטים למלוואח בננות מטריף
שווארמה היא אחת ממנות הדגל האהובות ביותר בישראל, ותופתעו לגלות שממש לא מסובך להכין אותה בבית. אבי ביטון מתקתק שווארמה פרגית תוך דקות ספורות עם אותו טעם מתובל, חרוך וממכר
אחרי חודש עמוס בבישולים ורגע לפני שמפרקים את הסוכה, קבלו מתכון קליל לאירוח אחרון בהחלט- מאפי בצק עלים זהובים שמתוכם מבצבץ המילוי - תלולית של תרד וגבינת פטה
מהסוכה הכי דרומית במדינה מקבל אבי ביטון השראה למנת מוסקה, רק בסגנון צמחוני - מאפה שכבות של ירקות צלויים עם רוטב עגבניות שהוא מצפה ברוטב בשמל
ירכי עוף ממולאות בתערובת ריחנית של בשר, צנוברים בהרט והל של רבקה חמו, זה המתכון הזוכה בתחרות המתכון המושלם לראש שנה של שמן עץ הזית
מי אמר שצריך לטרוח כל כך הרבה לפני החג? אבי ביטון מבקר את החבר'ה במחניודה וחוזר עם מנה חגיגית שמתקתקים רגע לפני שמתיישבים לשולחן - מחבת לוהטת של נתחי אנטריקוט, תפוחים וסילאן
לזניה אולי נשמעת כמו משימה מסובכת אבל אבי ביטון מציע פתרון שיספק גם את העצלנים - לזניה גבינות ותרד, שאין צורך לחלוט מראש. מתכון בהשראת מסעדת פסטורי האילתית
ביקור במסעדת טוטומה של דליה אלחדף ממאסטר שף עשה לאבי ביטוןן חשק לאמפנדס. בהשראתם הוא מכין כיסונים ברגע על מחבת, העשויים מבצק שק"מ הכי פשוט שיש
שוק מחנה יהודה בבירה לא מפסיק להפתיע והפעם עם דוכן בוריטו כשר. אבי ביטון מפרגן ומגלגל בקלי קלות טורטיה עם פרגית, שעועית שחורה וגוואקמולי
נראה שהקיץ לא יעזוב אותנו בקרוב וזו סיבה לנצל את היתרון הכי גדול שלו - הענבים. מוסיפים לסלט ירוק עם חסה, תרד, עלי נענע רעננים, אגוזים ורוטב ויניגרט עם תיבול סודי
בקיץ אין חשק לאכול מנות כבדות או לבלות שעות במטבח. בדיוק בשביל זה רות אוליבר מכינה לכם תוך 4 דקות קוביות סלמון צרובות בתנור עם סלט מנגו מעקצץ
השבוע אבי ביטון מגיע למסעדה היוונית השמחה גרקו. שם הוא פוגש את השף מאיר קלדרון והבעלים צביקי עשת שמלמדים אותו להכין את הממרח המפורסם שאף טברנה אינה שלמה בלעדיו
אבי ביטון מגיע לפרגן למסעדת מגזינו בתל אביב. משם הוא חוזר עם הטיפ הכי קריטי לפיצה מושלמת וגם עם השראה למנה שתעיף אתכם: פיצה הפוכה
הביקור של אבי ביטון בגינת הבירות של הביר גארדן גרמה לו להתאהב באוכל המזרח אירופאי שהולך לצידן, אבל במיוחד בקייזרשמרן שגרם לו להכין מגדל פנקייק עם ריבת חלב, בננות וקוקוס
השבוע אבי ביטון הגיע לחוף של אשדוד כדי לבקר במסעדה התאילנדית רונג'אן, הקרויה על שם השפית של המקום. שם הוא תרגל את התאילנדית שלו וגם קיבל השראה לאגרול בננה עם המון רוטב שוקולד
מטוגנים, אפויים או קלויים, רות אוליבר אוהבת חצילים והפעם היא מכינה מהם סנדוויץ' ממולא גבינות ומוסיפיה סלסת עגבניות טריה מעל
הכרמים והגפנים בגינות מוריקים עכשיו וזה זמן מצוין ללקט ולמלא את העלים הטריים במילוי של אורז עגול, שמיר, פטרוזיליה ומיץ לימון. מגישים לצד צזיקי עיזים חמצמץ ומרגישים בחופשה יוונית
מנה פשוטה וקלה שתהפוך את מדורת ל"ג בעומר לחגיגה אמיתית. אחרי שחזר מביקור במסעדת נמסטה, אבי ביטון אופה במדורה נאן עם תפוח אדמה לוהט מפורק עם עלי זעתר טריים ושמנת חמוצה
בזכות מתיקותה ומרקמה רכשה לה הבטטה אוהדים רבים. עם בוא הקיץ, שילובה בסלט ירוק ומרענן בתוספת אגוזי פקאן וגבינה מלוחה יהפכו אותה לחגיגה צבעונית וקלילה
אבי ביטון אכל מנת עוף מושלמת במסעדת אורטוריו, וכשחזר הביתה החליט להכין בהשראתה מנה משלו עם עוף מגוהץ. על הדרך, הוא גם מלמד איך מעשנים אוכל במטבח הביתי
יש לנו שבוע שלם להעביר עם המצות וזה הזמן להוציא מהן את המקסימום. רות אוליבר לא מוותרת על הבורקס גם בימי החג ומכינה בורקסים נפלאים במילוי גבינות, שאפשר גם לארוז ולאכול בדרכים עם הילדים
הסלט שכל ילד ירצה לקבל: אבי ביטון הלך לפרגן למסעדה החיפאית כולא של השף עודד חצבני וחזר משם עם רעיון למנה מושלמת, לחג הפסח ולשאר השנה: נתחי פרגיות צלויות עם סילאן וערמונים המוגשים על עלי חסה פריכים
לקראת הבראנץ' של שבת: אבי ביטון חזר ממסעדת גדרה 26 עם השראה למנת סלמון קלילה שעושה חשק לפתוח שולחן ובקבוק יין לבן
איך לא חשבנו על זה קודם? במקום להשקיע בבצק פריך לקיש, לאפות אפייה עיוורת ואז לגלות שהבצק צנח, מכינים ברגע בצק קראנצ'י ומושלם מבייגלה, חמאה ופרמזן. זה גם תירוץ מעולה להיפטר מעודפי החמץ רגע לפני שפסח מתדפק על דלתותינו - אז קדימה למזווה
מי שמכיר את בורקס "ליאון ובניו " יודע שמדובר באחד הבורקסים הטובים בארץ. אבי ביטון קפץ לפרגן לבורקס שהוא הכי אוהב בארץ, וחזר משם עם מתכון למאפה פילו במילוי פטה ותרד
עז תלם מכין את הצ'ילי שלו מנתחים שלמים שמתבשלים לאיטם עם שעועית אדומה ומוסיף שידרוגים מפתיעים להעמקת הטעמים. כל שנשאר הוא להכין גוואקמולי, סלט עגבניות חריף ולמלא את הטורטיות
הים הנשקף מחלונות מסעדת "הלנה בנמל" בקיסריה ומנת הסינייה דגים של השף עמוס שיאון, ממלאים את אבי ביטון בטעמים ים תיכוניים והוא מכין בהשראתם נתחי פילה דג ים על מחבת עם מנגולד, עגבניות שרי, טחינה לבנה ותערובת תבלינים סודית
נשאר לכם עוף במקרר? מצוין. אבי ביטון מלמד איך מכינים מאפה אלוהי עם עלי פילו פריכים והשאריות של אתמול. פשוט לגלגל, להכניס לתנור ולהתענג
אבי ביטון מבקר הפעם במסעדת הטאפאסים הוותיקה טפאו, שמחליפה את התפריט אחרי 15 שנה, ומקפיץ בהשראת מנת הפילה החדשה שטעם- נתחי פילה בקר בסגנון ספרדי עם פלפלים צרובים, זיתי קלמטה וירוקים טריים
אחרי שטעם את הקובה הממיסה של מסעדת עזורה, מכין אבי ביטון בהשראתה קובה עם טריק. במקום סיר מלא קובות - מאפה קובה ממכר וזהוב בסגנון סינייה שמכינים בתנור ברגע
הפעם השף אבי ביטון מצפין לחיפה להתנחם בתבשיל בקר עם שעועיות במוסד הקולינרי הותיק מעיין הבירה, ומכין בהשראתו מרק חורפי וסמיך עם ברוסקטת בשרים מעושנים