המתכון שהכי אהבתם השנה: הסוד להמבורגר של אבי ביטון
אבי ביטון מסכם עוד שנת פירגון עם המתכון שהכי אהבתם השנה: המבורגר מושלם שמכינים במטבח הביתי בהשראת מסעדת ביסטרו סיטרו
אבי ביטון מסכם עוד שנת פירגון עם המתכון שהכי אהבתם השנה: המבורגר מושלם שמכינים במטבח הביתי בהשראת מסעדת ביסטרו סיטרו
חמות, פיקנטיות, ועמוסות בירק ותבלינים - פלא שהבאג'יה מתחסלות או בטרם הן הגיעו לשולחן? הבשלנית שרית אליהו מגלה את המתכון לקציצות הירק ההודיות
כולם אוהבים לנגב חומוס בחומוסיות, אבל אין גאווה גדולה יותר מלהכין אותו בעצמכם. אבי ביטון מפציר בכם לפנות זמן ולהשקיע, ומעניק מתכון פשוט וטעים לחומוס גרגירים
כיסוני הביצ'אק הממזריים מפורסמים בזכות צורתם הייחודית והמילוי הכתמתם. הבשלנית מיטל פנחסוב עושה פלאים ומכינה כיסונים בוכריים ללא שמרים בזכות טריק פשוט
פסטה ביתית מזוהה לרוב עם מכונה, אבל אפשר להגיע לתוצאה נהדרת בבית בלי להתאמץ. אבי ביטון מפרגן למסעדת פיאטו ברחובות ומכין פסטה פיצ'י
מסעדת יריחו פועלת רק חודשים ספורים, אבל מנת כדור הים הקרוע הפכה כבר לשם דבר. אבי ביטון מפיח חיים חדשים בסלט הטאבולה ומוסיף לו שדרוג טרי וכיפי
צ'ורבה רומנית אמיתית תכלול בתוכה את עשב התיבול שגדל כמעט בכל מקום ברומניה, הלאושטן. האחיות כתי עינב ושולה מידב מעניקות את המתכון המשפחתי למרק עוף עם כדורי בשר
תשכחו כל מה שאתם יודעים על סלט חצילים רומני, כזה שלרוב נמכר במקררי הסלטים עם פלפלים קלויים, שום, חומץ ושאר תוספות. בסלט חצילים רומני אמיתי יש רק כוכב אחד
מסעדת גורדוס שמפורסמות במנות מוגזמות ומילקשייקים מושחתים מארחת את אבי ביטון, למנה משוגעת של המבורגר. בהשראתו, הוא מכין קציצות סלמון ביתיות
במסעדת גוז' ודניאל בשרון, בעלת הנוף היפהפה, מקבל אבי ביטון השראה לברד פודינג ונותן לכם את הגרסה שלו לקינוח שהכי כיף לשבור אתו את הצום
גם אתם יכולים להכין לחוח בבית. הבשלנית שושי יעקב מגלה את הטריק שמבדיל בינו לבין פנקייק, ומעניקה מתכון למרק זום תימני, שניהם מאכלים אידיאליים לשבירת הצום של יום כיפור
ראש השנה של אבי ביטון לא שלם בלי המנה הראשונה הזאת - סיגרים מרוקאים ממולאים בבשר. ויש לו גם טריק שיהפוך את הבשר לעדין במיוחד
אבי ביטון מבקר במסעדת סילו בחולון ומכין בהשראתה מנת ארנצ'יני מופלאה, עם קיצור דרך משגע - אין צורך להכין ריזוטו, אפשר להסתפק באורז לבן
למי שמתגעגע לחורף מומלץ להדליק מזגן, לבשל תבשיל בשר ריחני וצבעוני לכל המשפחה מהמטבח הטריפוליטאי, ולהתענג מכל ביס
לטורקים יש שווארמה וליוונים גירוס. אבי ביטון מצא במקום הכי לא צפוי, טברנה יוונית קטנה ושמחה שמגישה גירוס בתוך פיתה מגולגלת כמו ביוון וחזר עם מתכון פשוט וקל להכנה בבית
כל אכלן בורקסים יודע שבשוק רמלה מסתתרת גרסה מושלמת של המאפה האהוב. אבי ביטון מבקר בשוק ומלמד אתכם להכין בבית בורקס מנגולד עם טריק
השבוע מתארח אבי ביטון במוסד הווותיק של מתי ורותי ברודו, הקופי בר, ומכין בהשראתו סטייק טרטר עם טאץ' ים תיכוני
אין עיראקי שלא נזכר בגעגוע בטעמן של עוגיות הקעקע של סבתא. הבשלנית חן מזרחי מלמדת אותנו את הסוד לעוגיות הכעכים בעלות המתיקות עדינה. רמז: הסוד הוא בתערובת התבלינים
לא תמיד קל לשלב בתפריט של הילדים דגים. יוסף דנן מכין גראטן גבינות מיוחד בסגנון צרפתי-אלג'יראי, כזה שיגרום לילדים ולמבוגרים ללקק את האצבעות
תמיד חלמתם להכין קובה ביתי אבל אין לכם זמן? אבי ביטון מעניק מתכון בהשראת מסעדת נאג'י העיראקית ברמלה, רק עם קיצור דרך שלא יאלץ אתכם לגלגל
כמה פשוט להכין סיר אורז חגיגי, עשיר במרכיבים, שיגרום לכם לבכות מרוב אושר. יוסף דנן מכין אורז אלג'יראי משובץ אפונים ירוקים, פול ופלפל אדום עם יין לבן וחושף את המרכיב הסודי
בעת מילוי המרמלדה וקיפול הבצק נוצרת למאפה צורה מרהיבה של פרח. גלאדיס גוטנמכר מכינה פסטליטוס דה ממבריז'ו בסגנון ארגנטינאי, מאפה שושנים חגיגי שיפאר את שולחן שבועות
אבי ביטון מבקר אצל דילק, שמכינה את הבורקס הטורקי ששיגע בחודשים האחרונים את אזור המרכז. בהשראתה הוא מכין מאפה פילו במילוי תרד וגבינות
סנדביץ' הצ'וריפאן הדרום אמריקאי מנקז אליו את שתי האהבות הכי גדולות של ארגנטינה - אוכל וכדורגל. הבשלנית גלאדיס גוטנמכר מעניקה את המתכונים לרטבים שיעיפו את הצ'וריסו לשמיים
פשוט, קריספי וכל כך ממכר: בצק יופקה טורקי במילוי בשר טחון יכול להוות ארוחת ערב זריזה ואפילו מנה משובחת לפיקניק של יום העצמאות
עד שהבשר יעלה על המנגל ביום העצמאות, לאבי ביטון יש מתכון מנצח לנשנוש של לפני הבשר - בקלאווה פילו במילוי בשר עגל עם פירות יבשים ופיסטוקים בהשראת מסעדת כרמים הדרומית
הכרוב הוא חומר גלם שימושי מאד במטבח הטורקי. לצד ממולאים וסלט כרוב חי אשר להכין ממנו גם את הסלט הפשוט והנפלא הזה, שמשלב כרוב מבושל ועגבניות
בשוק הצבעוני של באר שבע מסתתרת המסעדה הרומנית של סמי וסוסו. אבי ביטון קופץ לביקור ומכין בהשראתה כבד קצוץ בסגנון רומני שישדרג כל מצה
קובה פיסרה מזכירה בצורתה תקליט, וכוללת בשר לא רק במילוי אלא גם במעטפת. פנינה צבאג חושפת עוד נדבך טעים במטבח הכורדי
אבי ביטון קופץ למתחם שרונה כדי לפרגן לקלארו של השף רן שמואלי. בהשראת המסעדה הוא מבשל קדירת עוף חגיגית שתגנוב את ההצגה בפסח, שמתקרב אלינו בצעדי ענק
מסימני ההיכר של האורז הפרסי היא שכבת התהדיג הקריספית מסתתרת בתחתית הסיר, שלאחר היפוכה על צלחת הופכת לשכבה עליונה וייצוגית. ברכה ממן מעניקה את המתכון שלה למנה שיכולה להיות תוספת וגם עיקרית ומוסיפה טוויסט מזין לעלילה
ביקור בחמארה האירופאית דלידה השאירה את אבי ביטון עם טעם של עוד לפורל. תשכחו מסלמון ודניס ותנו צ'אנס לדג המקומי העדין שחובה להגיש עם סלט קצוץ וחלה טרייה
קציצות הגונדי הן כופתאות אווריריות של בשר עוף טחון עם קמח חומוס שמתבשלות לרוב במרק עדין טעם. חודש האוכל הפרסי הגיע לביתה של ברכה ממן שמבשלת את המנה הפרסית המפורסמת ביותר
קציצות הבולט הן מהמנות הכי מפורסמות במטבח הטוניסאי. הבשלנית נורית עמנו מלמדת להכין את הגרסה שלה למפרום, כשאת הבשר עוטפים סרטים דקים של תפוחי אדמה
אבי ביטון חזר מביקור במסעדת בית תאילנדי חמוש בהשראה ורוקח מתכון למרק טום יאם מלא טעמים שדורש מינימום עבודה
אחד מעמודי התווך של המטבח הטוניסאי הוא מרק צבעוני המוגש עם קוסקוס. נורית עמנו, בשלנית טוניסאית מיומנת, מגישה מתכון מושלם וגם גרסה טבעונית. פרויקט הסירים של אמא בחודש טוניס