

הגל השקט
הגדרת ישובים להתרעה
הגדרת צליל התרעה
נושאים חמים
ספטמבר 2018
- קציצות שהן מוסד: המתכון הסודי של עדנה
מסעדת עדנה ברמת השרון, המתמחה בבישולים ביתיים ומנחמים מגלה לאבי ביטון את המתכון הסודי לתבשיל קציצות הכבש, שעושה לכל מי שאוכל אותו טוב על הלב
- ברגע האחרון: שעועית ירוקה פריכה
רגע לפני ששולחן החג ערוך וכל המנות כבר מתבשלות בסירים, מציע עז תלם תוספת כיפית שתכניס רעננות וצבע - שעועית ירוקה פריכה עם רימונים ושקדים
- לא הסלמון הממוצע שלכם: אבי ביטון מפרגן לכם דג לחג
לא חייבים תמיד להידבק למתכון הקלאסי והמשעמם של דג הסלמון. אבי ביטון מגיע לביסטרו גרינברג ומשיג את המתכון לסלמון ברוטב תאילנדי, שיכניס קצת טעם שונה לשולחן החג
אוגוסט 2018
- תבשיל בשר פרוטוגזי לחג של טשרניחובסקי 6
אבי ביטון יצא לחפש את המנה המתאימה ביותר לשולחן החג ומצא אותה במסעדת טשרניחובסקי 6 הוותיקה, שם הכין לו השף איל מרמלשטיין קדירת בשר פורטוגזית ביין אדום
- קציצות טונה ותירס שילדים אוהבים
אבי ביטון מתקתק לכם לביבות טונה ותירס שילדים יעופו עליהן, הן פריכות מבחוץ עסיסיות מבפנים ויש להן צבע משגע, שילוב מנצח
- סנדוויץ' טוניסאי הדור הבא: לחמניות פריקסה אפויות
אבי ביטון בטייק אופ המושלם על הסנדוויץ' הטוניסאי המסורתי, עם לחמניות פריקסה משגעות, שאופים בתנור. יותר בריא והרבה יותר טעים
יולי 2018
- אבי מפרגן בצרפתית: הוטל דה ויל
אבי ביטון מגיע לבקר חבר ותיק, השף יוגב ירוס שפתח לאחרונה את מסעדת הוטל דה ויל בת"א. ממנו הוא מקבל מתכון לארוחת קיץ בניחוח צרפתי: סלט קייצי מענג ובאגט קלוי עם רטטוי
- האם אלו ההום פרייז הטובים בעולם?
לכל אחד מאיתנו מותר מדי פעם להתפרע עם מנה מושחתת במיוחד, בפעם האחרונה שזה קרה לעז תלם הוא יצר הום פרייז ביתיים מושלמים בלי להשתמש ברוטב מוכן - יש שיגידו שאלו הם הצ'יפס הטובים בעולם, כדאי לכם לנסות ולהיווכח בעצמכם
- זמן נשנוש: טורשי עיראקי אמיתי
הנשנוש האולטימטיבי לכל ארוחה: הסודות של הטורשי העיראקי מתגלים. אז איזה תבלין חייבים להוסיף?
יוני 2018
- ארוחה בעשר דקות: קציצות דגים אפויות
בשוק תלפיות החיפאי פועלת חמארה מצליחה שהשמועה אודותיה עוברת מפה לאוזן. אבי ביטון מגיע לפרגן ולומד מהם להכין קציצות אפויות ומופלאות תוך עשר דקות בלבד
- השניצל הסודי של מאמא גלאדיס
בארגנטינה, מככב דווקא שניצל הבקר, כזה שמכסה כמעט את כל הצלחת ומוגש עם ביצה מעל וצ'יפס לצדו. הבשלנית הארגנטינאית גלאדיס גוטנמכר מסבירה איך עושים את זה
- נשנושי במיה קיציים
למרות ששמה נקשר דווקא בתבשילים כבדים, עונתה של הבמיה דורשת מתכונים קלילים שמתאימים לחום המציף אותנו. רות אוליבר נרתמת למשימה עם מנת קיץ נפלאה של במיה מוקפצת בלימון, אנשובי ואורגנו שכיף לנשנש לצד בירה קרה
מאי 2018
- בחושה וטבעונית: עוגת משמשים סופר עסיסית
רגע לפני שעונת המשמשים מסתיימת רוצו להכין את העוגה העסיסית והלחה של הקונדיטור גל גבריאלי. אבי ביטון מפרגן ומקבל מתכון לעוגה טבעונית ממכרת
- כדת וכדין: סרדינים מחותנים נוסח ספרד
אבי ביטון מבקר אצל פול במסעדת אספניה באשדוד, שם מכינים השניים מנת סרדינים מחותנים, ממולאים בעשבי תיבול, נוסח ספרד
- פיצוץ בפה: ככה מכינים את הביס המושלם
אבי ביטון מתארח באשדוד אצל בשלנית הודית מיומנת שמלמדת אותו להכין כיסוני סולת פשוטים ומגניבים - פני פורי, שממולאת ועטופה בטעמים מפתיעים
אפריל 2018
- בריאה ומתפצחת: גרנולה אנרגטית
קראנצ'ית ופריכה שכיף לפזר על יוגורט או לאכול בכפית. מיקי שמו מלמד להכין גרנולה ביתית ללא חומרים משמרים וללא צבעי מאכל עם המון דברים טובים שנותנים אנרגיה
- חמוץ מתוק: שניצלונים ברוטב אהוב
פותחים את השבוע עם מנה נוסטלגית וטעימה שאי אפשר להפסיק לאכול ממנה. קוביות עוף פריכות במעטפת זהובה טבולות ברוטב לימוני חמוץ מתוק, שמזכיר את הילדות
- פיצה פיתה מהירה על לאפה
ילדים תמיד ישמחו לפיצה, וההורים לעד יירתעו ממשך הכנת הבצק. רות אוליבר משמחת את שני העולמות ומכינה פיצה מהירה על לאפה עם תוספות וגבינת מוצרלה מותכת
מרץ 2018
- הקציצות של פסח: קדירת פול ירוק
הקציצות של אמא: לקראת ליל הסדר, רות אוליבר נזכרת בקדירת הקציצות המיוחדת שאמה היתה נוהגת להכין לצהרי החג כדי שהבטן תהיה מלאה בעונג ובאוכל טעים בשעת קריאת ההגדה
- צלילי המוסקה: תבשיל חצילים ובשר בלתי נשכח
בפרק האחרון המוקדש לעכו, מגיע אבי ביטון להתארח אצל הבשלן הביתי הנרי בן שבת, שמפנק אותו במוסקה חצילים ובשר ברוטב עגבניות עשיר, שתעבוד נפלא בארוחת שישי וגם בפסח
- תחתיות ארטישוק במילוי בשר ברוטב חמוץ-מתוק
תחתיות ארטישוק ממולאות בבשר הן דרך מצוינת להתחיל לתכנן את הבישולים לחג. רות אוליבר לוקחת את המנה המוכרת ומשדכת לה רוטב חמוץ-מתוק ריחני שמוסיף הרבה חגיגיות לשולחן
פברואר 2018
- כדורי מרץ: ממתק פרסי לפורים
לא רק אוזני המן מככבות בפורים - לכל עדה יש את הממתקים שלה האופיינים לחג. במדור הסוגר של חודש האוכל הפרסי מעניקה ברכה ממן את המתכון של אמה לחלבה ברנג'י - כדורי תמרים וטחינה
- אבי מפרגן לסוד הכמוס של עכו
אחת מהערים הכי מעניינות בארץ מבחינה קולינרית היא עכו. אבי ביטון מסייר בשוק שלה ומגיע למסעדה קטנה ומיוחדת שמעניקה לו מתכון למנה עכואית מסורתית
- חובה עם חלה: קדירת דגים חורפית
אם מתחשק לכם תבשיל עם רוטב שמנגבים עם פרוסת חלה או לחם אחיד, לאבי ביטון יש את הפתרון - קדירת דגים שמכינים בתוך חצי שעה
ינואר 2018
- סיר משפחתי: קציצות ברוטב כרישה וגרגרי חומוס
אבי ביטון מנצל את השפע העונתי ומכין לקציצות המפורסמות שלו רוטב עם הרבה כרישה, עלי סלרי וגרגרי חומוס. ותתפלאו לגלות שגם הדור הצעיר במשפחה יתענג עליהם
- לא רק לשבת: חלה במילוי פטריות וכרישה
קשה לחשוב על דברים יותר טעימים מחלה טרייה שזה עתה יצאה מהתנור. אבל אם תטמינו בתוכה מילוי מפתיע של פטריות, כרישה ושקדים תקבלו מנה שהיא שיחוק לפיקניק, בראנץ' או ארוחת ערב משודרגת של אמצע השבוע
- תרתיחו מים: עוגת תפוז קוקוס מושלמת
לקינוח חורפי מהיר של אמצע השבוע מכינה אינס שילת ינאי מהבלוג תיק אוכל את הקלאסיקה העונתית: עוגת מיץ תפוזים לחה, עסיסית, ופשוטה להכנה בציפוי קוקוס מושלג