3... 2... 1... בועות
שי אילן מחכה כבר שנה לכתוב את משנתו העולצת בעניין יינות מבעבעים (לא בוסקה אפרסק), מזל שהגיע הסילבסטר
שי אילן מחכה כבר שנה לכתוב את משנתו העולצת בעניין יינות מבעבעים (לא בוסקה אפרסק), מזל שהגיע הסילבסטר
מבקר היין החשוב בעולם רוברט פרקר דרג 40 יינות ישראלים. מחלקם - כמו זה של יער יתיר למשל, היה ממש מרוצה
איתי הר גיל, נצר לשושלת המינזר ויוצא המטבח של יועזר בר יין, פתח בנחלת בנימין את "בסטה", שמגישה יין משובח ותפריט שמבוסס על מוצרים טריים מהשוק
בנות היו, בנים היו ואפילו קבנוס וגבינות. אבל לא וודקה טובריש - שהתנהגה יפה רק בקוקטיילים ואחרי שכולם השתכרו - הרימה את הערב
ממסיבות הבריכה הנכונות בארה"ב ועד לידיהן הענוגות של נשות פריז - שמפניה בפחית או בבקבוק אישי היא האלטרנטיבה הנשית לבירה. אפילו סופיה קופולה השיקה על שמה גרסה ורודה שיקית
היין, שאטו פטרוס מבציר 1961, נחשב יין נדיר לאספנים צפוי להימכר היום במכירה פומבית בשיקגו
כיף למי שטס מחלקה ראשונה באל על ויכול ללגום את היינות הטובים של "בזלת הגולן". שי אילן נשאר מקורקע ומבסוט בעיקר מהקברנה רזרב. המרלו, לטעמו, זקוק לחיזוק של זן נוסף בבלנד
ליקב צובה החדש בהרי ירושלים, יש את כל הנתונים להיכנס למצעד הבוטיקים. הכרמים המצוינים כבר הוכיחו את עצמם ויש גם אומץ וחינניות וחוסר סנוביזם. קיבוץ, נו
למרות עיטורי המדליות וודקה קרמליובסקיה החדשה בישראל לא הצטיינה בירידה חלקה אל הגרון. מה שכן, גם כשהוודקה בינונית היא עדיין מנחמת נהדר
מי שחושש משביעית או עורלה יוכל לעשות את החג עם היינות של יקב ציון וטפרברג שגם מחיריהם סבירים
אם תרצו אפשר לקרוא להם "המסחריים" אבל השם לאו דווקא יעשה איתם חסד. הנה כמה המלצות
כששי אילן קיבל הזמנה לטעום את הרקנאטי ספיישל רזרב בביתו של הרקנאטי עצמו לא עלה בדעתו לסרב. חרד ונרגש הוא הצטייד בקולגות הנכונים ותרגל מינגלינג חינני. והיין? פשוט תצטרכו לקרוא
את שי אילן זה מרגיע שיש יינות שהם בבחינת הימור בטוח והוא לא מתאכזב מיינות הרזרב של רקאנטי. לעומת זאת הוא מסתייג מהמיתוג החדש של יינות בנימינה
כמו שחשבנו, רוב האנשים שהגיעו היום לפסטיבל ירדן וינטאג' ביקבי רמת הגולן בעיקר שתו עצמם לדעת, אבל ביין הם לא ממש מבינים
המועצה של שי אילן התכנסה כדי לפסוק בעניין ה'לימיטד אדישן' של "כרמל" ובעניין של עוד כמה חדשים. הפרוטוקול אומר שיש מועמדים ללוות דייט מושקע וקובע שהוינטאז' הוא ממש הצלחה
יש יינות מבעבעים שראויים למלא גיגיות של פדיקוריסטיות ויש כאלה לעשירים בלבד. למזלכם יש גם מעמד ביניים ב- 40 ¤ שמצטרפים אליו עכשיו תוססים איטלקיים כמו למברוסקו ומלווזיה
אם זה היה תלוי בשי אילן הוא היה מסתובב עם מזגן צמוד ויין בורדו. אבל זה לא, אז במקום הוא מציע כמה מרעננים אלכוהוליים
שי אילן וחבורתו דגמו מרלו ברבדו 2005 של כרמי יוסף וקברנה מרגלית 2001 ואיזה מצב רוח פואטי נח עליהם
זה גם יקב, שמייצר יין בסגנון פורט מרימונים. לא מה ששי אילן רגיל לטבול בו את שפמו, אבל ההרפתקנות משתלמת
וודקה אקולוגית של "מקורמיק", קמפיין חדש לאבסולוט וקוקטייל יהלום של תכשיטי "בולגרי" ב-16,000 דולר
היראון סירה של יקבי הגליל, והקריניאן של ויתקין כבר אזלו ממחסני היקבים. אם תצליחו למצוא אחד מהם בחנויות או במסעדות, מובטחת לכם הנאה מכל לגימה
משנה לשנה רוכשים יקבי הבוטיק הישראליים מעריצים, כאן ובכל העולם. יובל בלנקובסקי מנסה לעשות קצת הבחנות וסדר ולתת גם כמה המלצות
מי שמכיר את עבדכם יודע שמיתוס הכוח של הצבר לא נר לרגליו, אבל אפילו הוא לפעמים מניף דיגלון. שרדונה ברבדו בהחלט עורר פטריוטיות
אתמול הוכרזו במסגרת ארוחת ערב חגיגית וערב הגאלה השנתי של יינות ישראל הזוכים באשכול הזהב 2007 - האוסקר של היין הישראלי
כמו כל עם ישראל, גם אתם תמצאו את עצמכם, יומיים לפני פסח, עומדים מול שורה של ארוכה של מדפים עמוסים בבקבוקים, מנסים לבחור יין לחג. המדריך שמוגש לפניכם ינסה לעזור למי שמבין קצת ביין וגם למי שלא מבין בכלל.
וודקה ומאלט סקוטי או סאקי יפני, חוקי תעופה חדשים וקוקטיילים אישיים בכוסות פלסטיק. ההזיות החדשות של עולם האלכוהול
כמה מיינות הקינוח נחשבים ליינות המושקעים והיקרים בעולם. בישראל שתייתם בסיומה של ארוחה כמעט אינה נפוצה אך בשנים האחרונות ניכרת שינוי במגמה. הכירו כמה מהקינוחים החדשים מתוצרת כחול לבן
חבר הטועמים התגייס לבחון שני יינות שולחניים, "תבור" קברנה סוביניון 2005 ו"יפו" מרלו 2005. יינות שונים עם כמה קווי דמיון משותפים
טעמנו את היין החדש של יקב ססלוב, קברנה סובניון רזרבד אורגני מבציר 2003. חסכנו מכם את לאום החביות
אחרי שכבשה חצי מהעולם עם בתי הקפה שלה, מסתערת חברת סטארבקס גם על הברים ועולם האלכוהול
טעימות וסדנא על קוניאק אולי המשקה הכי פומפוזי שתמצאו בבר. חוץ מזה הכניסה חינם ויש גם דרינקים