

הגל השקט
הגדרת ישובים להתרעה
הגדרת צליל התרעה
נושאים חמים
אוקטובר 2019
- שיינע: מסעדת שף חדשה בתל אביב
בתקופה בה המושג "מסעדת שף" הולך ונעלם, השף אסף גבאי החליט לפתוח את שיינע - מסעדת דגים ופירות ים, בה אפשר לשבת על הבר לפרק סרטנים ביחד, לשתות כוס יין ולהביט אל הרחוב התל אביבי. תודו שזה נשמע מושלם
- חמארה ים תיכונית חדשה בכפ"ס
העיר כפר סבא לא מנפקת לנו בדרך כלל יותר מדי חדשות קולינריות, אבל לילות ביירות - חמארה ים תיכונית חדשה בעיר, בה עושים את כל האוכל מעל גריל פחמים לוהט, בהחלט מסתמנת כאחד המקומות המגניבים של התקופה
- איך הכי טוב להאריך את חיי הפירות והירקות? 10 טיפים
גם אתם זורקים לא פעם פירות וירקות בגלל כוויות קור או קנייה גדולה מדי? יש הבדל גדול בין עגבניות, כרובית ותפוחי אדמה ולכן יש לאחסן אותם בצורה שונה. קבלו כמה עצות זהב שיעשו לכם סדר במקרר
ספטמבר 2019
- פרונטו חוגגת 30
רגע לפני שעונת החגים נכנסת אל חיינו בסערה יש לנו כמה חדשות אוכל מעניינות במיוחד, פרונטו חוגגת 30 עם מנות איקוניות מהעבר, קפה נורדוי מארחת את אחד השפים המדוברים של התקופה, מסעדת פאסטל מתחדשת בשף ותפריט חדש, ועוד כמה ידיעות שכל חובב אוכל ישמח להכיר
- טימותי: קפה מושקע ואוכל טוב
במקום בו שכן עד לא מזמן קפה הורקנוס המיתולוגי נפתח בימים האחרונים טימותי, מקום חדש, שעל פי צו השעה מתמחה בקפה דור שלישי, ובקערות (בולס) מוקפדות, הנה כל מה שצריך לדעת לגביו
- הדרוזי שהגיע לתל אביב ופתח מסעדה טבעונית
אלירן דיב גדל בבית דרוזי של אוכלי בשר, אבל השבוע הוא פתח את קודארי, מסעדה טבעונית גלילית בתל אביב עם כל המאכלים מהבית רק בפורמט טבעוני
אוגוסט 2019
- האם הייתם פודיז טובים השנה? בחנו את עצמכם
השנה העברית עומדת להסתיים, זו הזדמנות טובה לבחון כמה מעורבים ומעודכנים אתם בעולם האוכל והמסעדות, האם אתם מצדיקים את המוניטין שלכם כפודיז? או שאתם מדברים הרבה ואוכלים פחות?
- הרבה יותר מסתם מסעדה חדשה
אנשי הקיטשן מרקט ומשייה פותחים מסעדה חדשה שהיא גם מעדניה וחנות, ומגישים בה אוכל צפון אפריקאי ובלקני, באווירת פוד-קורט יוקרתי ובשיתוף כוכבים מתחום הקולינריה
- פותחים שבוע
השבוע האחרון של אוגוסט כבר כאן, ולטובת אלו מכם שנשארו בארץ (יש כאלה?) איגדנו את אירועי האוכל הכי שווים, תפריטי קיץ חדשים ועוד חדשות שכדאי להכיר, תהיו חזקים, אוגוסט עוד רגע כאן
יולי 2019
- ירוק בעיניים: מסעדה חדשה בפארק הלאומי ברמת גן
ג'וי גארדן, מסעדה חדשה שנפתחה בימים האחרונים בפארק הלאומי ברמת גן, מפיחה חיים קולינריים במקום שבו היו עד עכשיו בעיקר עצים וברווזים
- קיטו קאטו: איזאקיה יפנית חדשה בתל אביב
רחוב דיזנגוף מתחדש עם קיטו קאטו, איזאקיה חדשה עם כל הדברים שאנחנו אוהבים מיפן כמו סושי, ראמן ומה שביניהם, הנה כל הפרטים
- איך יודעים שקיץ? המגנום בר חוזר לנמל ת"א
המגנום בר חוזר לנמל ת"א לכבוד הקיץ, תל אביב חוגגת יום הולדת 110 עם ארוחות שוות במחיר מיוחד, 3 מקומות אוכל שאהבנו במיוחד סוגרים דלתות, ועוד הרבה חדשות. הנה כל מה שצריך לדעת השבוע
יוני 2019
- אחרי 13 שנה: מל ומישל נסגרת
יומיים אחרי הביקורת המחמיאה של אבי אפרתי מסעדת מל ומישל סוגרת דלתות לאחר 13 שנות פעילות, ולשף שלה יש כבר תכניות אחרות; וגם קונדיטוריית אלברט האהובה משוק לווינסקי מסיימת את דרכה אחרי 84 (!) שנות פעילות
- פותחים שבוע של ארוחות מחוץ לקופסא
השפים הטובים בת"א משתתפים בשבוע מסעדות מיוחד עם מנות ספיישל והנחות מפתיעות, פסטיבל קינוחים מתוקים בהוד השרון, מסעדת פקין חוגגת 40 שנות אגרול, ועוד המון חדשות אוכל טעימות. פותחים שבוע ראשון של יולי
- בגדרה, בת"א וברעננה: 3 מסעדות רופטופ חדשות
גג על שפת הבריכה שמשקיף על הנוף הפסטורלי של גדרה, גג מעולה לשתות בו קוקטיילים אל מול השקיעה של השרון, והגג האורבני החדש של ת"א שמציע ארוחות בוקר שיככבו עוד הרבה באינסטוש שלכם, הקיץ בעיצומו והוא מביא איתו את טרנד הרופטופס בענק, הנה כל הפרטים
מאי 2019
- חצימחונות או גמישונות? המילים החדשות לתאר את הרגלי התזונה שלכם
האקדמיה ללשון עברית מעלה לדיון את הרגלי התזונה השונים, כבר לא רק אוכלי כל, צמחונים או טבעוניים, יש גם דְּגוֹנוּת, יַמּוֹנוּת ופירותנות, אז איפה אתם על הסקאלה?
- חדש במחנה יהודה: קובה בפיתה
קובה בפיתה, מסעדה חדשה במחנה יהודה, מגישה יותר מ-10 גרסאות של קובה, כולן ממתכונים של סבתא סלימה הכורדית, יש גם סיגרים במילוי בשר ועלי גפן ממולאים, ומנת דגל אחת של קובה בפיתה כמובן
- פותחים את חגיגות שבוע ההמבורגר
כל יום הוא יום ההמבורגר בשבילנו, אבל ביום שלישי הקרוב מציינים את יום ההמבורגר הבינלאומי, וזה הולך להיות טעים במיוחד, איפה אוכלים, כמה ומה, הנה כל מה שאתם צריכים לדעת השבוע
אפריל 2019
- ג'אג'א פרייד צ'יקן: התשובה העכואית ל-KFC
בעכו העתיקה, העיר שנחשבת לאחת מבירות החומוס של ישראל, נפתחה בשבועות האחרונים ג'אג'א פרייד צ'יקן, התשובה העכואית ל-KFC, המציעה מגוון ארוחות עוף מטוגן בציפוי פריך, בניסיון להביא אלטרנטיבה חדשה לעיר
- תקרית דיפלומטית? דא דא ודא ובר א וין סוגרות דלתות
בית הקפה הפופולרי דא דא ודא, ובר היין הצרפתי בר א וין הודיעו בשעה האחרונה על סגירה פתאומית של שני העסקים בסוף החודש הבא; השתיים מצטרפות לפאן קון מנטקה - מסעדה נוספת שהודיעה על סגירה היום
- שגרה זה לא רע: אז איפה נאכל השבוע?
פסח נגמר, האביב כבר כאן וזה הזמן להתעדכן בכל החדשות הקולינריות החמות, אז מה ואיפה נאכל השבוע? יש לנו את כל התשובות
מרץ 2019
- לזוכה מאסטר שף יש מסעדת סושי חדשה
לזוכה האחרון של מאסטר שף יש מסעדת סושי חדשה וכשרה, בפרונטו חוגגים השבוע עם יינות בורגון ומנות ספיישל, מסעדת המקדש חוגגת שנה וגם 206 מתחדשת. פותחים שבוע ראשון של אפריל
- שחקי שחקי: המסעדה החדשה של יהלומה לוי
אחרי שנתיים של העדרות מעולם המסעדנות המקומי, השפית יהלומה לוי חוזרת הערב עם המסעדה החדשה שלה - שחקי שחקי; תמצאו שם גרסה מפותחת ובוגרת יותר של המטבח הלבנטיני שלה, או בקיצור - הדור הבא של הביסטרון
- מהפך: לבן טיפוחיו של חיים כהן יש מסעדה חדשה במלון המדובר
המון רעש עשתה פתיחתה של מסעדת זאדה העות'מאנית במלון דריסקו, אבל עם הזמן הבינו בעליה שהתקופה העות'מאנית בארץ חלפה לה, והשף תומר טל, בן טיפוחיו של חיים כהן, נקרא להציל את המצב, ובימים אלו הוא פותח שם את ג'ורג' וג'ון, אז מה אוכלים שם? יש לנו תשובות
פברואר 2019
- פבריקה: פיצריה חדשה ומגניבה במיוחד ברחובות
העיר רחובות מתחדשת בפיצה פבריקה, פיצריה בסגנון נפוליטני, שעושה לנו חשק להכנס לאוטו ולנסוע לשם עכשיו. כל הפרטים שיפתחו לכם את התאבון
- לקראת חקיקה? כל מי שיכין סלט ניסואז בדרך לא נכונה - ייענש
לראש עיריית ניס נמאס שאנשים חורגים מהמתכון המסורתי של האיזור לסלט המפורסם והוא הציע פיתרון: "בכל העולם מכינים אותו עם תירס, אורז או תפוח אדמה מבושל. זה מגוחך! נדרוש קנס מכל שיכין סלט שלא כראוי ונקנה עוד דברים לעיר"
- התגעגתם לרושפלד? לכו תאכלו בקפטריה
כבר ארבעה חודשים שהשף יונתן רושפלד מבשל בשקט בשקט במסעדת הקפטריה ברחוב החשמונאים, זה התחיל עם בראנץ' בסופי השבוע, ולאט לאט השתלט על כל התפריט, אז אם התגעגתם לסלט עגבניות של רושפלד, לניוקי או הקנלוני יש לנו בשורות ממש טובות עבורכם
ינואר 2019
- שתי מסעדות סושי חדשות (ולא בתל אביב)
נתניה מתחדשת במסעדת סושי חדשה וכשרה, שחוץ מהרולים שהתרגלתם כבר לראות בכל מקום, תמצאו גם מנות וחומרי גלם ים תיכוניים ועוד שלל הפתעות, ואם תמשיכו עוד צפונה בכביש 4 תמצאו עוד סושיה חדשה ומגניבה בפרדס חנה
- אז איפה תחגגו את יום הקרואסון?
שלל קונדיטורית יציינו ביום רביעי את יום הקרואסון, אז איפה אתם תחגגו עם המאפה הלוהט ביותר? פסטיבל דרום אדום יוצא לדרך בסופ"ש, וטרנד הבראנצ'ים מגיע לסביון בגרסה שווה במיוחד. פותחים שבוע
- אב לשלושה חושף טריק פשוט (ומוזר) לקילוף מהיר של ביצה קשה
לפעמים זה פשוט סיוט לקלף ביצים קשות, בעיקר כשהקליפה נותרת דביקה על החלבון ופשוט מסרבת לשחרר. אב מקנדה שיתף טריק קצת מוזר אבל פשוט ויעיל לקילוף מהיר של ביצה קשה - ואנשים טוענים שזה שינה את חייהם