וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סיר מרק שצריך להיות בכל בית

מרק שורשים סמיך ועשיר במיוחד בזכות תוספת של גריסי פנינה. כשנכנסים הביתה ביום חורפי, המרק הזה הוא כל מה שצריך כדי להתחמם ולהרגיש בית

מרק גריסים

30 דקות עבודה,60 דקות סה"כ,קל להכנה,5 סועדים
מרק גריסים. ShutterStock
טעם של בית. מרק גריסים וירקות

מצרכים למתכון

    • ½1 כוסותגריסי פנינה שטופים
    • 1בצל גדול, חתוך לקוביות
    • 3גזרים
    • 2שורש פטרוזיליה
    • 1שורש סלרי גדול או 2 קטנים
    • 1חבילהסלרי עלים
    • 4תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
    • 1כףאבקת מרק (רשות)
    • 1כפיתכורכום
    • ½כפיתכמון
    • ½כפיתפפריקה
    • שמן זית
    • מלח
    • פלפל

אופן ההכנה

איך מכינים מרק גריסים?

  • 1
    מטגנים בסיר גדול עם מעט שמן את הבצל עד שהוא הופך לשקוף.
  • 2
    קולפים את הגזר, שורשי הפטרוזיליה והסלרי ומגרדים בפומפייה גסה. קוצצים את הסלרי האמריקאי לקוביות קטנות.
  • 3
    מוסיפים את הירקות המגורדים והסלרי האמריקאי לסיר. מוסיפים 2 כוסות מים ומאדים כ-10 דקות.
  • 4
    מוסיפים את הגריסים, מרק העוף, התבלינים ומים פי 3 מגובה הירקות. מבשלים על אש בינונית, ומערבבים מדי פעם, כדי שהגריסים לא יידבקו לתחתית הסיר.
  • 5
    כאשר הגריסים כמעט רכים לגמרי, מוסיפים את תפוחי האדמה וממשיכים לבשל עד ריכוך. אם המרק הופך סמיך מדי אפשר להוסיף מעט מים רותחים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully