פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      סרדינים כבושים במלח

      כשרוצים להביא משהו עבור פיקניק מושקע, לגלי ברמן יש רעיון מצויין: סרדינים טריים, הנכבשים במלח, מעט קליפות של תפוז או תפוז וקצת פלפל אנגלי.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      סרדינים כבושים במלח של השף יורם ניצן (נמרוד סונדרס)
      סרדינים כבושים במלח של השף יורם ניצן (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • כ-10-15 סרדינים נקיים (להוריד את הקשקשים ולנקות את הבטן)
      • לתערובת ההמלחה:
      • 1 ק"ג מלח גס
      • 4-3 גרגירי פלפל אנגלי שלמים
      • רצועות של קליפת לימון או תפוז, ללא החלק הלבן (הכי נוח עם קולפן ירקות)
      • 3-2 עלי דפנה
      • אפשר גם:
      • כמה גרגירי ערער (ג'וניפר)
      • 1/2 כפית קימל
      • 1/2 כפית גרגירי חרדל
      • לשימור:
      • שמן זית לפי הצורך
      • ראש שום מפורק לשיניים, קלופות
      • 5 עלי מרווה
      • 3 עלי דפנה
      • 1 בצל חתוך לטבעות

      אופן ההכנה

      • 1. מערבבים את המלח הגס עם שאר חומרי ההמלחה. בתוך תבנית שטוחה מסדרים שכבה עבה של תערובת המלח ומניחים עליה את הדגים זה לצד זה. מכסים את הדגים לגמרי בשאר תערובת המלח. שומרים בחוץ או במקרר לפחות שעתיים.
      • 2. מוציאים מהמלח, שוטפים, מעבירים לצנצנת, מוסיפים שום, בצל ואת עלי המרווה והדפנה. יוצקים שמן מעל לגובה הסרדינים, סוגרים היטב ושומרים במקרר במשך יומיים שלושה.

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות