פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פנקייק

      מתכון של השף עמיר אילן, מסעדת דיקסי, תל- אביב. מתכון בסגנון הבראנצ' הניו יורקי. פרט לשריפת המחבתיות (כך קוראים להן בעברית), יש רק מכשול אחד העלול לחבל בדרך לפנקייק המושלם: ערבוב יתר. כל סיבוב מיותר יקשה את הפנקייקס ויהפוך אותן ללחמניות.

      5 מדרגים / 3.21 כוכבים

      פנקייקס (מערכת וואלה! NEWS)
      פנקייקס (מערכת וואלה! NEWS)

      מצרכים

      • חומרים ל-20 יחידות:
      • 1 כוס קמח (150 גרם)
      • 1 כף סוכר
      • 3/4 כפית מלח
      • 4 כפיות אבקת אפייה
      • 200 מ"ל חלב
      • 2 ביצים
      • 75 גרם חמאה מומסת

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים מעט את החלב. ממיסים את החמאה בסיר קטן או במיקרוגל, ומוסיפים תוך כדי טריפה לחלב. מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב.
      • 2. מנפים את הקמח, הסוכר, המלח ואבקת האפייה ומערבבים היטב בקערה.
      • 3. בעזרת מטרפה או מזלג גדול "מקפלים" את הנוזלים אל תוך התערובת היבשה, מבלי לערבב יותר מדי. הימצאותם של גושים קטנים לא תפריע בהמשך. מניחים בצד לחצי שעה.
      • 4. מחממים מחבת טפלון גדולה וממיסה בה מעט חמאה. יוצקים כשלוש כפות בלילה לכל פנקייק, מבלי לצופף אותם. ברגע שמופיעות בועות על פני השטח, הופכים את הפנקייק ומטגנים עוד חצי דקה.
      • 5. מגישים מיד בתוספת חמאה וסירופ מייפל, אפשר גם פירות יער, או פירות אחרים ואגוזים.
      • גיוונים: אפשר להוסיף לבלילת הפנקייקס בקיפול עדין את החומרים הבאים:
      • 300 גרם של צ'וקולט צ'יפס לבלילה.
      • 3 בננות פרוסות דק ו 1 כוס אוכמניות (אפשר קפואות).
      • 1 כוס אגוזים שבורים קלויים קלות ו3 כפות סירופ מייפל.
      פנקייק
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות